Sasha Alexander - Sapunice | Sapunice
Sasha-Alexander

Sasha Alexander

Rođendan: 17. 5. 1973.

Znak: Bik

Sasha  Alexander je studirala glumu u Londonu, a diplomirala je na prestižnom fakultetu School of Cinema and Television pri Sveučilištu University of South California, gdje je studirala režiju.

Kao talentirana i svestrana glumica u filmovima i na TV-u, Alexander je poznata po ulozi specijalne agentice Caitlin Todd u prve dvije sezone popularne serije ‘Navy CIS’. Alexander je glumila i u seriji ‘Dawson’s Creek’, kao i u ‘Presidio Med’ i ‘The Nine’. Gostovala je u vrlo popularnim serijama kao što su ‘Prijatelji’, ‘Dr. House’ i ‘Greg the Bunny’.

Alexander je imala i glavnu ulogu u neovisnom filmu ‘Coming & Going’ redatelja Edoarda Pontija. Bila je i dio glumačke postave u filmskom hitu ‘Njemu baš i nije stalo’ te je glumila uz bok Jimu Carreyju u filmu ‘Reci Da’. Ostali filmovi u kojima je ostvarila uloge uključuju ‘Nemoguću misiju 3′ i ‘Ljubav se događa’. Glumila je i u mnogim neovisnim filmovima, uključujući ‘Posljednju uspavanku’, za koji je osvojila nagradu za najbolju glumicu na San Diego Film Festivalu.

Filmografija:

Shameless (2015)
The Girl from Nagasaki (2013)
Coming & Going (2011)
House (2010)
Rizzoli & Isles (2010)
The Karenskys (2009)
Play Dead (2009)
Dark Blue (2009)
Love Happens (2009)
He's Just Not That Into You (2009)
Tenure (2008)
Yes Man (2008)
The Last Lullaby (2008)
NCIS: Ducky's World (2007)
The Nine (2006)
Mission: Impossible III (2006)
E-Ring (2006)
Lucky 13 (2005)
NCIS (2003)
Expert Witness (2003)
Presidio Med (2002)
Greg the Bunny (2002)
Friends (2002)
Ball & Chain (2001)
CSI: Crime Scene Investigation (2001)
All Over the Guy (2001)
Dawson's Creek (2000)

Twin Falls Idaho (1999)
Wasteland (1999)
Battle of the Sexes (1997)
Visceral Matter (1997)

Komentari