Sendhil Ramamurthy - Sapunice | Sapunice
Sendhil-Ramamurthy

Sendhil Ramamurthy

Rođendan: 17. 5. 1974.

Znak: Bik

Sendhil Ramamurthy je američki glumac rođen je 17.5.1974. godine u Chicagu.

Puno ime mu je Sendhil Amithab Ramamurthy i visok je 177 cm. Obitelj mu se doselila u SAD iz Indije (iz grada Tamil Nadu). Odrastao u San Antoniu u Texasu, gdje je i završio srednju školu 1991. godine.

Ramamurthy je sveučilišno obrazovani glumac koji je nakon diplome s bostonskog sveučilišta Tufts University 1996. godine zaslužio i onu Webber Douglas Academy of Dramatic Art  u Londonu. Za vrijeme boravka u Londonu, bio je član poznate kazališne kuće Royal Shakespeare Company. Nakon niza uspješnih kazališnih rola te vrhunskih filmskih ostvarenja pojavljivao se i u rado gledanoj seriji „Uvod u anatomiju“  te „Dokazi“.  

Od 1991. godine oženjen je sa Olgom Sosnovskom.

Filmografija:

Heroes (2006)
Blind Dating (2006)
Thanks to Gravity (2006)
The Evidence (2006)
Numb3rs (2005)
Grey's Anatomy (2005)
My Sexiest Mistake (2004)
The Guiding Light (2002)
Ultimate Force (2002)
Casualty (2001)
Death, Deceit And Destiny Aboard the Orient Express (2001)
Little India (2001)
In the Beginning (2000)

Komentari