Sharon Small - Sapunice | Sapunice
Sharon_Small

Sharon Small

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Sharon Small je škotska glumica rođena 1967. u Glasgowu.

Sharon je najstarija od petero djece; najmlađe djete je proslavljeni gitarist Ryan Small.

Sharon je nastupila u filmovima kao što su Dear Frankie i About a Boy. Na televiziji je nastupala u serijama Rebus, Cutting It i Taggart te u glavnim ulogama poput Titanie u A Midsummer Night’s Dream BBC serijala posvećenog Shakespearu.

Okušala se i na kazališnim daskama i to kao Fortenelle u Lear na Sheffield Crucible Theatre 2005. i kao Marie u adaptaciji When Harry Met Sally na Theatre Royal Haymarket u Londonu.

Sharon je najpoznatija po ulozi Barbare Havers u BBC-oj televizijskoj adaptaciji Inspector Lynley Mysteries. Spisateljica Elizabeth George je isprva mislila da je Sharon prelijepa za ulogu detektivke Havers, ali je promijenila mišljenje nakon što je vidjela kako je Sharon predstavila lik narednice Barbare.

Sharon trenutno živi u Londonu sa roditeljima i dvoje djece.

Filmografija:

Mistresses (2008)
Pop Art (2008)
Nina and the Neurons (2007)
Rebus (2006)
ShakespeaRe-Told (2005)
Belly Button (2004)
Dear Frankie (2004)
Cutting It (2003)
About a Boy (2002)
The Inspector Lynley Mysteries (2001)
Glasgow Kiss (2000)
Sunburn (2000)

Driven (1998)
Bumping the Odds (1997)
The Bill Gina Nash (1997)
Hamish Macbeth (1997)
No Child of Mine (1997)
Bite (1997) Alison
Doctor Finlay (1996)
Taggart (1994)

Komentari