Songul Oden - Sapunice | Sapunice
Songul-Oden

Songul Oden

Rođendan: 17. 2. 1979.

Znak: Vodenjak

Songul Odenje turska glumica rođena 17.02.1979. godine u Diyarbakiru, a djetinjstvo provodi u Ankari.

Diplomirala je na Turskoj akademiji dramskih umjetnosti. U prijevodu njeno ime je i naziv vrste ružinog cvijeta tako da je vrlo brzo ova lijepa glumica postala poznata pod nadimkom Ruža Turske.

U Turskoj je ova glumica poznata i po brojnim kazališnim ulogama. Njena karijera započinje 2001. godine kada je ostvarila ulogu u mini seriji Vasiyet. Zatim se pojavljuje u serijama Havada bulut, Gumus i Vazgec Gonlum. Osim glumačkog uspjeha Songul je ostvarila i zavidnu karijeru kao model snimajući za neke od najjačih svjetskih brandova. Osim u serijama ova glumica se pojavljuje i na filmu, pa tako u Acı Ask glumi u društvu poznatih turskih glumaca poput Halita Ergenca, Cansua Derea i Ezgija Asaroglua.

Songül je bila udana za Canberka Ucucua, no od njega se razvodi 2008. godine. U to vrijeme kružile su spekulacije da se njen brak raspao zbog suprugove ljubomore prema glumcu Kivancu zbog njihovog odnosa tijekom snimanja serije Gumus.

Filmografija:

Mukemmel Cift (2010)
Acı Ask (2009)
Vazgec Gonlum (2007)
Gumus (2005)
Havada Bulut (2002)
Vasiyet (2001)

Komentari