Tamara Šoletić - Sapunice | Sapunice
Tamara_Soletic

Tamara Šoletić

Rođendan: 21. 10. 1965.

Znak: Vaga

Tamara Šoletić je hrvatska glumica, recitatorica i dugogodišnja lutkarica u Kazalištu lutaka rođena 21.10.1965. godine u Zadru.

Od malih nogu voli glumu jer joj je otac Karlo Šoletić bio u prvoj generaciji lutkara u Zadru. Živjeli su u malom stanu iznad kazališta tako da je većinu vremena provodila u kazalištu s ocem. Završila je učiteljski studij na Filozofskom fakultetu jer je jedini studij lutkarstva postojao u Osijeku. Godinu dana radila je u školi ali se ipak na kraju vraća glumi. Na samom početku glumila je s ocem koju ju je uvijek kontrolirao kad dolazi, kad odlazi, kakav odnos ima prema poslu, zamjerio joj na sitnim pogreškama, a zapravo mu je bilo drago što je postala glumica.

Mnogim glumcima se afirmacija dogodi u dvadesetima, dok se Tamari dogodila u 42 godini, kada odlazi na audiciju nakon razgovora sa Igorom Filipovićem, asistentom redatelja Zorana Bubaka u projektu “Zauvijek susjedi”. Nakon razgovora sa obitelji prihvatila je ulogu i tako postala “Lili”.

Tamara je majka dvoje odrasle djece. Slobodnog vremena ima malo. Živi na relaciji Split – Zadar. Dolazak kući je vezan za druženje s djecom i prijateljima. Voli okupljanja uz večere, voli kuhati ali i kad joj drugi kuhaju. Kaže kako bi rado pokušala pjevati šansone, iako je u duši rokerica. Opušta se uz filmove i dobro štivo, a voli čitati i govoriti poeziju. Zaljubljenik je u otoke pa svako ljeto posjeti neki novi.
Tamara se udala jako mlada, ima dvoje djece, kći Karlu i sina Feliksa.

Filmografija:

Ruža vjetrova (2011)
Dolina sunca (2009)
Sve će biti dobro (2008)
Zauvijek susjedi (2007)

Komentari