Teri Hatcher - Sapunice | Sapunice
Teri-Hatcher-Susan-Mayer

Teri Hatcher

Rođendan: 8. 12. 1964.

Znak: Strijelac

Teri Hatcher je američka glumica rođena 8.12.1964. godine u gradu Sunnyvale. Otac joj je nuklearni fizičar, a majka kompjuterski programer.

Svoje djetinjstvo, Teri je provela plešući i provodeći dane u pecanju ribe sa svojim ocem. U srednjoj školi Fremont, bila je vođa Featherettes, plesačkog tima, koje su izgledale kao navijačice, no s podužim haljinama. Na maturi 1982. godine prozvana je “Most Likely to Become a Solid Gold Dancer”.

Hatcher je studirala glumu na American Conservatory Theater u San Franciscu dok je diplomu iz matematike i inženjerstva dobila na De Anza koledžu, u Cupertinu, Kaliforniji. 1984. godine postala je članicom “Gold Rush”, profesionalnog tima nameričkih navijačica za postavu San Francisco 49ers. Teri je nakon toga otišla u Hollywood kako bi pružila podršku prijateljici na otvorenoj audiciji. No, audiciji je naposljetku pristupila i sama Teri, te je dobila ulogu raspjevane i rasplesane sirene u televizijskoj seriji “The Love Boat” (1977.) 1985. godine dobila je ulogu Penny Parker u seriji “MacGyver”. Kada je serija završila s prikazivanjem, Teri je otišla na audiciju i dobila ulogu Lois u seriji “Lois and Clark: The New Adventures of Superman” 1993. godine.

1994. godine , Teri se udala za glumca Jona Tenneya. 10. studenog 1997. rodila je kćer Emerson Rose Tenney. Dvije godine nakon rođenja kćerkice, Teri je prihvatila ulogu Sally Bowles u mjuziklu “Chicago”, te je u mjuziklu ostala sve do 2004., kada je prihvatila ulogu u humorističnoj dramskoj seriji “Kućanice”. Serija se pokazala kao pravi mega svjetski uspjeh, a za nju je osvojila Zlatni globus kao najblja televizijska glumica u humorističnoj seriji.

Filmografija:

Planes: Fire & Rescue (2014)
Vitaminamulch: Air Spectacular (2014)
Stan Lee's Mighty 7 (2014)
Jake and the Never Land Pirates (2013)
Planes (2013)
Funny or Die Presents... (2012)
Jane by Design (2012)
Smallville (2010)
Coraline (2009)
Resurrecting the Champ (2007)
Desperate Housewives (2004)
Two and a Half Men (2004)
Momentum (2003)
A Touch of Fate (2003)
Two Girls from Lemoore (2003)
Jane Doe (2001)
Spy Kids (2001)
Say Uncle (2001)
Running Mates (2000)

Fever (1999)
Frasier 1998)
Seinfeld (1998)
Since Youve Been Gone (1998)
Tomorrow Never Dies (1997)
Lois & Clark: The New Adventures of Superman (1997)
2 Days in the Valley (1996)
Heaven's Prisoners (1996)
Dead Girl (1996)
The Cool Surface (1994)
Brain Smasher (1993)
All Tied Up (1993)
Straight Talk (1992)
Dead in the Water (1991)
Sunday Dinner (1991)
Soapdish (1991)
The Exile (1991)
The Brotherhood (1991)
Tales from the Crypt (1990)
Murphy Brown (1990)
MacGyver (1990)

Tango and Cash (1989)
The Big Picture (1989)
Quantum Leap (1989)
L.A. Law (1989)
Star Trek: The Next Generation (1988)
CBS Summer Playhouse (1988)
Night Court (1987)
Karens Song (1987)
Capitol (1986)
The Love Boat (1985)

Komentari