Thalia - Sapunice | Sapunice
thaa

Thalia

Rođendan: 26. 8. 1971.

Znak: Djevica

Thalia je meksička glumica i pjevačica rođena 26.08.1971. godine u Mexicu.

Punim imenom Ariadna Sodi Miranda.

Otac joj je bio znanstvenik i liječnik.

Njezin album ‘Primera Fila’ dobio je dijamantnu ploču u više zemalja. Pjeva na engleskom, francuskom, portugalskom i španjolskom jeziku. Thalia je nekoliko puta bila nominirana za Latinski Grammy i smatra je se najpoznatijom latino-američkom pjevačicom.

Thalia je uspješna poslovna žena koja je pokrenula i svoju kolekciju odjeće.

Telenovela ‘Rosalinda’ posljednja je uloga ove glumice u tom žanru. U seriji glumački partner joj je popularni Fernando Carrillo koji je hrvatskoj publici poznat po svojoj ulozi u telenoveli ‘Uvijek ću te voljeti’.

U privatnom životu prelijepa pjevačica i glumica se udala za bivšeg supruga Mariah Carrey, glazbenog producenta Tommyja Mottolu, s kojim ima dvoje djece. Thalijine sestre Laura i Ernestina 2002. godine bile su žrtve otmice u Mexico Cityju.

Filmografija:

Mambo Cafe (2000)
Rosalinda (1999)
Vamos al baile (1996)
Maria la del Barrio (1995)
Marimar (1994)
Maria Mercedes (1992)
Luz y sombra (1989)
Quinceanera (1987)
La pobre Senorita Limantour (1987)
La guerra de los pasteles (1979)

Komentari