Theresa Scholze - Sapunice | Sapunice
Theresa_Scholze

Theresa Scholze

Rođendan: 11. 2. 1980.

Znak: Vodenjak

Theresa Scholze je njemačka glumica rođena 11.02.1980. godine u Schmollnu.

Scholze dolazi iz kazališne obitelji. Njezin djed i baka Hildegard Schirrmeister i Heinz Scholze su glumci. Uz to su njezini roditelji, majka Sabine Scholze i otac Jurgen Mai, te njezina četiri i pol godine starija sestra Caroline Scholze i njezin suprug Thorsten Grasshoff također glumci.

Theresa je nakon srednje škole u Brandenburg an der Havel završila na Sveučilištu za glazbu i kazalište “Felix Mendelssohn Bartholdy” u Leipzigu .

Prva ozbiljniju ulogu ostvarila je kao kći mrtvozornika Roberta Kolmaara u televizijskoj seriji Der letzte Zeuge (Poslijednji svjedok), za koje je osvojila nagradu Telestar za najbolju mladu glumicu 1998. godine.

Nakon toga ostvaruje značajan filmski i televizijski opus, a najviše ju je proslavila uloga Alise u ZDF-ovoj telenoveli Alisa – Folge deinem Herzen.

Filmografija:

Marcel über den Dächern (2015)
Herzensbrecher (2015)
In aller Freundschaft - Die jungen Ärzte (2015)
Heldt (2015)
Kripo Holstein - Mord und Meer (2015)
Lichtgestalten (2015)
Dr. Klein (2014)
Die Chefin (2014)
Danni Lowinski (2014)
Notruf Hafenkante (2012)
Mann kann, Frau erst recht (2012)
Rosamunde Pilcher (2011)
In aller Freundschaft (2011)
Das Traumschiff (2011)
Nina Marquardt
Kustenwache (2005)
Emilie Richards - Denk nur an uns beide (2010)
Alisa - Folge deinem Herzen (2009)
Kreuzfahrt ins Gluck (2008)
Escape (2008)
Polizeiruf 110 (2008)
Fleisch (2008)
Wilsberg (2007)
Wiedersehen in Verona (2007)
Zwei Engel fur Amor (2006)
Eine Chance fur die Liebe (2006)
Anna Kolmaar (2006)
Vier Fenster (2006)
Großstadtrevier (2006)
Die Gerichtsmedizinerin (2005)
Der Ermittler (2005)
Unser Charly (2005)
Küstenwache (2005)
Popp Dich schlank! (2005)
Der Elefant - Mord verjahrt nie (2004)
Nachtexpress (2004)
SOKO Leipzig (2002)
Dr. Sommerfeld - Neues vom Bulowbogen (2002)
Siska (2002)
Cobra 11 (2001)
Julietta (2001)
Eine offentliche Affare (2001)
Das Geheimnis - Auf der Spur des Morders (2001)
Doppelter Einsatz (2001)
Fur die Liebe ist es nie zu spat (2000)
Der Alte (2000)
Mordkommission (2000)
Die Cleveren (2000)
Jugendsunde (2000)
Kill me softly - Frauenmord in Frankfurt (2000)

Sweet Little Sixteen (1999)
Der letzte Zeuge (1998)
Am liebsten Marlene (1998)
Salto kommunale (1998)
Derrick (1998)
Sophie - Schlauer als die Polizei erlaubt (1997)
Die Geliebte (1996)
Mensch, Pia! (1996)
Wolffs Revier (1993)

Komentari