Tuba Buyukustun - Sapunice | Sapunice
Tuba-Buyukustun

Tuba Buyukustun

Rođendan: 5. 7. 1982.

Znak: Rak

Tuba Buyukustun  rođena je 05.07.1982. godine u Istanbulu.

Završila je srednju školu Dogus, a na sveučilištu Mimar Sinan studirala scenografiju i kostimografiju. Već za vrijeme studija Tuba je počela glumiti u reklamama. Nakon susreta s Tomrisom Giritlogluom počinje se ozbiljnije baviti glumom.

Tuba je debitirala u seriji ‘Sultan Makami’, a popularnost je stekla i zbog uloge u seriji ‘Cemberimde Gul Oya’. Iste godine glavnu ulogu dobila je u filmu ‘Gulizar’. Glumila je u filmu ‘Babam ve Oglum’, u seriji ‘Ihlamurlar Altında’,.

A zatim je uslijedila uloga u seriji ‘Asi’ koja se snimala u Antakyji. Uloga Asi donijela joj je veliku popularnost i izvan Turske.

Sa snimateljem Samijem Saydanom bila je u vezi tri godine, a udala se za Onura Saylaka s kojim ima blizance. Podsjetimo, glumac Onur Saylak u seriji “Asi” glumio je njezinog šogora Ziju.

Tuba Büyüküstün i Onur Saylak 2013. godine su donijeli vrlo važnu odluku vezanu uz budućnost njihove četveročlane obitelji. Naime, ovaj par je odlučio napustiti Tursku i sa tada 1,5-godišnjim blizancima trajno se naseliti u Francuskoj.

Dvojac će u Tursku dolaziti zbog posla – snimanja filmova i serija, dok pravi obiteljski život grade u Francuskoj.

Filmografija:

Kara Para Ask (2014)
Dakika (2013)
Gonulcelen (2010)
Ask Your Heart (2010)
Asi (2007)
Sinav (2006)
Ask yolu (2006)
My Father and My Son (2005)
Ihlamurlar altinda (2005)
Gulizar (2004)
Cemberimde gul oya (2004)
Sultan Makami (2003)

Komentari