Vanessa Giacomo - Sapunice | Sapunice
Vanessa-Giacomo

Vanessa Giacomo

Rođendan: 29. 3. 1983.

Znak: Ovan

Vanessa Giacomo je brazilska glumica Vanessa Giacomo rođena 29.3.1983. godine u gradu Volta Redonda.

Puno ime joj je Vanessa Mendes da Silva Lima, a roditelji su joj Paulo Pereira Lima i Ivonete Mendes da Silva Lima

Kako joj je od mladosti bio san da postane glumica, Vanessa (iako joj je rođeno prezime Lima) uzima  umjetničko prezime Giacomo (prezime dolazi od njenog djeda Giacomo Joao s majčine strane).  U trinaestoj godini započinje pravi susret sa glumom, kroz tečajeve kazališta i baleta.

Vanessin prvi nastupi bili su u kazalištu. Sudjelovajući u dječjim ulogama, kao i ulogama za odrasle, Vanessa se 2004. godine pojavljuje na televiziji, gdje ima glavnu ulogu u adaptaciji sapunice Caboclo. Da bi glumila “Zuca”, morala je dobiti ulogu između još 15 kandidatkinja. Prije toga, imala je sporednu ulogu u mini seriji Presence of Anita i napravila brojne testove za neke novine.

U siječnju 2007. dobiva ulogu u mini seriji Amazonia – Of Galvez the Chico Mendes, interpretirajući Ilzamar Mendes, ženu Chico Mendesa u sapunici Two faces. Vanessa je trenutno trudna i očekuje svoje prvo dijete sa glumcom Danielom de Oliveirom.

Filmografija:

Morde And Assopra (2011)
Caras And Bocas (2009)
Paraíso (2009)
Jean Charles (2009)
O Menino da Porteira (2009)
A Ilha dos Escravos (2008)
Duas Caras (2007)
Amazonia: De Galvez a Chico Mendes (2007)
Canta Maria (2006)
Sinha Moca (2006)
A Ilha dos Escravos (2006)
Os 12 Trabalhos (2006)
Cabocla (2004)  

Komentari