Vanessa Radman - Sapunice | Sapunice

Vanessa Radman

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Vanessa Radman je 32-godišnja glumica odrasla u Njemačkoj, a rođena u Križevcima.

U Njemačku se s roditeljima, koji su tamo pošli trbuhom za kruhom, preselila kada je bila srednjoškolka. U rodni grad je navraćala tek jedanput godišnje, u posjet djedu Josipu i baki Ani koji, na žalost, više nisu živi. Iako su zahtijevali velika odricanja, Obični ljudi ispunili su joj jednu od najvećih želja – da svoj talent pokaže i u zemlji iz koje potječe. Završila je akademiju u Essenu, a nakon diplome glumila po cijeloj Njemačkoj.

Kad ne glumi, Vanessa skija na vodi, bavi se mačevanjem i jahanjem, a hobiji su joj također ples i pjevanje. Udana je za filmskog i kazališnog scenografa Tima Floriana.

Filmografija:

Ponos Ratkajevih (2007)
Obični ljudi (2006-2007)
Fall für zwei, Ein (2005)
SOKO Leipzig (2005)

Ptice nebeske (1989)
Horvatov izbor (1985)
Zadarski memento (1984)
Ifigenija u Aulidi (1983)
Nepokoreni grad (1981)

Komentari