Vanessa Williams - Sapunice | Sapunice

Vanessa Williams

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Američka glumica i pjevačica Vanessa Williams rođena je 18. 03. 1963. godine u gradu Tarrytownu (New York).

Puno ime joj je Vanessa Lynn Williams, nadimci Van, Ness i V, a visoka je 168 cm.

Kako su joj roditelji Milton i Helen Williams bili učitelji glazbe u New Yorku, Vanessa i njen brat Chris su odrasli u predgrađu New Yorka u komfornom okruženju. Vanessa je plesala i pjevala u školskim produkcijama i upisala u godišnjaku srednje škole obećanje: “Vidimo se na Broadwayu”. Iako je dobila stipendiju na Syracuse University, napušta školu i odlazi u New York kako bi uspjela u show businessu. Tamo se upisuje u prestižnu glumačku školu School of Performing Arts.

Počinje sudjelovati u izborima ljepote 1984, te postaje prva afro-američka Miss America. Tijekom njene vladavine kao miss, pojavljuju se obnažene slike u Penthouse magazinu, iz vremena dok je bila u New Yorku. Iako su slike nastale prije njenih pobjeda u izborima ljepote, bila je prisiljena vratiti krunu.

Nakon nastupanja u brojnim TV ulogama i muzičkim spotovima, počinje se pojavljivati u filmovima kao što su Another You (1991) i Harley Davidson and the Marlboro Man (1991). Prvu visokoprodukcijsku ulogu dobiva u hit trileru Eraser iz 1996. godine sa Arnoldom Schwarzeneggerom te nastavlja sa Soul Food (1997) i preradi filma Shaft (2000).

Uspjela je održati srednjoškolsko obećanje i nastupila u Broadway mjuziklu Kiss of the Spider Woman, baziranom na Oskarom nagrađenom istoimenom filmu.

Danas je Vanessa Williams jedna od najcjenjenijih i najraznolkijih izvođača u zabavnoj industriji. Prodala je milijune albuma širom svijeta i osvojila priznanja kritičara na pozornici, filmu i televiziji.
Uz to je i poznat njezin huminatarni doprinos u zagovaranju tema kao što su obrazovanje, beskućnici, zlostavljanja, zdravstveni problemi (posebno AIDS) i sve što ima veze sa djecom. Zbog toga i postaje glasnogovornica za Proactive Solution (Acne Medication).

Vanessa je bila udana za Ramona Herveya (1987. – 1997. godine), s kojim ima troje djece: Melanie (rođ. 1987.), Jillian (rođ. 1989.) i Devin (rođ. 1993. godine), te za Rickija Foxa (1999. – 2005. godine) s kojim ima kći Sashu Gabriellu (rođ. 2000. godine). Trenutno je rastavljena i živi u živi u Chappaquai (New Yorku).

U ožujku 2007. godine dobiva zvijezdu na Hollywoodskoj stazi slavnih (Hollywood Walk of Fame).

Filmografija:

And Then Came Love (2007)
The Beautiful World of Ugly Betty (2007)
Ugly Betty (2006)
My Brother (2006)
South Beach (2006)
Johnson Family Vacation (2004)
Beck and Call (2004)
Boomtown (2003)
Ally McBeal (2002)
Keep the Faith, Baby (2002)
WW3 (2001)
A Diva's Christmas Carol (2000)
Shaft (2000)
Don Quixote (2000)
The Courage to Love (2000)
Style World (2000)

Light It Up (1999)
The Adventures of Elmo in Grouchland (1999)
L.A. Doctors (1999)
Futuresport (1998)
Dance with Me (1998)
Between Brothers (1997)
Soul Food (1997)
Hoodlum (1997)
The Odyssey (1997)
Star Trek: Deep Space Nine (1996)
Eraser (1996)
Bye Bye Birdie (1995)
Nothing Lasts Forever (1995)
The Fresh Prince of Bel-Air (1992)
The Jacksons: An American Dream (1992)
Stompin' at the Savoy (1992)
Harley Davidson and the Marlboro Man (1991)
Another You (1991)
Perry Mason: The Case of the Silenced Singer (1990)
The Kid Who Loved Christmas (1990)

Full Exposure: The Sex Tapes Scandal (1989)
Under the Gun (1988)
The Pick-up Artist (1987)
The Love Boat (1986)
T.J. Hooker (1986)
Partners in Crime (1984)

Komentari