Vanja Matujec - Sapunice | Sapunice
Vanja-Matujec-Biserka-Lonc

Vanja Matujec

Rođendan: 15. 8. 1962.

Znak: Lav

Vanja Matujec rođena je 15.8.1962. godine u Zagrebu. Diplomirala na ADU, od 1989. godine članica Drame HNK u Zagrebu, gdje ostvaruje zapažene uloge: Essie (“Ðavolov učenik”, B. Shaw), Sokolica (“Osman”, I. Gundulić), Liza (“Iluzija”, Racine), Rosina (“Trilogija o ljetovanju”, C. Goldoni), Stela (“Tramvaj zvan čežnja”, T. Williams)..

Vanja Matujec na Dubrovačkim ljetnim igrama 2004. godine režirala prema vlastitom tekstu predstavu “Otok na kojem je vrijeme stalo”. Glumi u gotovo svim zagrebačkim kazalištima, ponajviše u Teatru ITD, a jednu sezonu provodi putujući s Teatrom u gostima.

Dobitnica rektorove nagrade i nagrade na Danima satire za najbolje ostvarenje sezone 92/93, nagrade Mila Dimitrijević, a nagrađena je i na 3. festivalu glumca.

Vanja Matujec osnivač je glumačke družine Auzvinkl, autorica multimedijalnog teksta “Alisa iz kompjutera”. Snimila je nekoliko filmova i televizijskih drama, od kojih treba istaknuti: “Obećana zemlja” (V. Bulajić), “Marjuča ili smrt” (V. Kljaković), “Stella” (P. Krelja), “Čovjek koji je volio sprovode” (Z. Tadić)..

Najvećim životnim uspjehom smatra usklađenost obiteljskog života i karijere.

Filmografija:

Zabranjena ljubav (2006)
Brod (1992)
Trazim srodnu dušu (1990)
Stela (1990)

Marjuca ili smrt (1987)
Obecana zemlja (1986)
Kako preživjeti do prvog (1986)
Ambasador (1984)

Komentari