Vesna Tominac Matačić - Sapunice | Sapunice
Vesna-Tominac-Matacic-Karo

Vesna Tominac Matačić

Rođendan: 25. 10. 1968.

Znak: Škorpion

Rođena 25.10.1968. u Vinkovcima. Vesna Tominac Matačić diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Glumila u brojnim kazališnim predstavama: “Povratak”, “Polaroidi” (Kazalište Gavella); “Tena” (HNK Osijek); “Pitanja duše” (Teatar ITD); “Jalnuševčani” (Histrioni); “Marat/Sade” (Teatar Ulysses).

Za ulogu Tene, Vesna Tominac Matačić dobila je Nagradu hrvatskog glumišta. Trenutno u Teatru ITD igra monodramu “Snimka s mjeseca”.

Radila je i na filmu: “La frontiera” (F. Giraldi) – talijanska produkcija; “Konjanik” (B. Ivanda); “Posebna vožnja” (M. Puhlovski) – TV film.

Nedavno je snimila kratki film “Kravata” (N. Ivanda). Aktivni je član Zagrebačkog glumačkog studija, niz godina radi na L. Strasbergovoj glumačkoj metodi.

Filmografija:

Zabranjena ljubav (2006)
Kravata (2006)
Konjanik (2003)

La frontiera (1996)
Posebna vožnja (1995)

Komentari