Victoria Ruffo - Sapunice | Sapunice
Victoria-Ruffo

Victoria Ruffo

Rođendan: 31. 5. 1962.

Znak: Blizanci

Victoria Ruffo je meksička glumica rođena 31.05.1962. godine u gradu Meksiku.

Puno ime joj je Victoria Eugania Guadalupe Martinez del Rio Morena Ruffo.

Od svojeg je dugog imena, Ruffo odabrala kao svoje profesionalno prezime, koje je ujedno bile i djedovo s majčine strane. Sestra je glumice Gabriele Ruffo i producenta Marcela Ruffa.

Postavši punoljetna, počinje se pojavljivati u nekim od filmova meksičke produkcije te započinje sa glumom u telenovelama već početkom 80-tih.

1991. godine udala se za komičara Eugenia Derbeza s kojim je dobila jedno dijete, sina Jose Eduarda. Od Eugenia se rastala 1996. godine, a sljedeću je vezu ozakonila 2001. sa meksičkim političarem Omar Fayadom s kojim je dobila blizance dečka i curu, Victoriu i Anuara.

Krajem osamdesetih nastupa u telenovelama producenta Ernesta Alonse koji je očaran glumicom za nju pripremio dva važna projekta, telenovele „Victoria“ i „Simplemente Maria“ koje su posebno istakle glumačin talent. Nakon toga Vicoria se pojavljuje u uspješnim telenovelama kao što su „Pobre nina rica“, „Vivo por Elena“ i „En nombre del Amor“.

Nakon što je radila sa Televisom svojih 30 glumačkih godina, 2007. godine, pomijenila je televizijsku kuću i potpisala je ugovor sa Telemundom.

Victoria je uz svoga muža Omar Fayada, koji je gradonačelnik grada Pachuca, angažirana oko integracije obiteljskog razvoja u tom gradu, te je ostaje malo vremena za glumu zadnjih tri godine. Nedavno se pojavila u kazališnoj predstavi „Esta Noche o Nunca“.

Filmografija:

Triumpho Del Amor (2010)
La Rosa De Guadalupe (2009)
En nombre del amor (2008)
Victoria (2008)
La madrastra (2005)
Abrazame muy fuerte (2000)

Vivo por Elena (1998)
Mujer, casos de la vida real (1997)
Pobre nina rica (1995)
Al derecho y al derbez (1993)
Capricho (1991)

Simplemente Maria (1989)
Yo el ejecutor (1987)
Victoria (1987)
Un hombre violento (1986)
Juana Iris (1985)
La fiera (1983)
De pulquero a millonario (1982)
Quiereme siempre (1982)
Una sota y un caballo: Rancho Avandaro (1982)
En busca del paraiso (1982)
El hombre sin miedo (1980)
Perro callejero (1980)
Al rojo vivo (1980)
Conflictos de un medico (1980)

Angel del silencio (1979)
Discoteca es amor (1979)

Komentari