Vladimir Tintor - Sapunice | Sapunice
franjo-barisic2

Vladimir Tintor

Rođendan: 18. 7. 1978.

Znak: Rak

Vladimir Tintor rođen je 18.7.1978. godine u Novom Sadu, gdje završava osnovnu i srednju školu.
1996. Vladimir Tintor u rodnom gradu upisuje AU. Tijekom studiranja sudjeluje u brojnim debitantskim filmskim projektima, a već od druge godine akademije počinje surađivati s kazalištima u Somboru, Novom Sadu i Zrenjaninu.

2003. igra ulogu Petra u filmu “Žurka”, redatelja Aleksandra Dadića i tada ga uočava jedna TV produkcija, koja mu nudi sudjelovanje u dječjem programu “Fazoni i fore”. Paralelno nastavlja rad u kazalištu te godine 2001. dobiva nagradu za glavnu mušku ulogu na “Susretima profesionalnih pozorišta Vojvodine”.

Vladimir Tintor do sad je igrao u preko 20 predstava, od čega voli istaknuti sljedeće: “Momci iz benda”, r: Olivera Ðorđević, “Ravangrad”, r: Dejan Mijač, “Chorus Line”, r: Mihajlo Vukobradović, “Četvrta sestra”, r: Radoslav Mileković, “Othello”, r: Olivera Ðorđević.

Za sebe će reći da nema neki poseban hobi jer zahvaljući poslu kojim se bavi stalno isprobava nove stvari: od mačevanja, vožnje autobusa, preko klaunovskih i mađioničarskih trikova do klasičnog baleta. I nada se da to nije sve. Ne može zamisliti život bez glazbe te voli reći da je ona soundtrack njegova života.

Filmografija:

Zabranjena ljubav (2006)
Libero (2005)
Žurka (2004)

Komentari