Walter Nudo - Sapunice | Sapunice
Walter-Nudo

Walter Nudo

Rođendan: 2. 6. 1970.

Znak: Blizanci

Walter Nudo rođen je 2.6.1970. godine u Montrealu.

1980. se s roditeljima i 12 godina starijim bratom vratio u Italiju. Čim je postao punoljetan prodao je motor i za taj novac kupio kartu za Los Angeles, gdje je pokušavao postati glumac. Za nepoznatog Talijana bez ikakvog glumačkog iskustva i – što je još važnije – bez radne dozvole, nije bilo uloga pa je Walter na crnom tržištu nabavio dokumente i počeo raditi kao perač suđa, vozač, izbacivač, konobar, pizza-majstor, plesač i na kraju postao – striper. Za to je imao sve što treba: lijepo tijelo i znakovito prezime. Nudo, naime, na talijanskom znači – gol! Zarađeni novac trošio je na glumačke tečajeve i plesne radionice.

U međuvremenu je upoznao balerinu Tatianu za koju je mislio da je ljubav njegova života. Dobili su sinove, Elvisa i Martina. Veza im se, međutim, raspala, čemu je kumovala činjenica da je ostao bez posla i svu ušteđevinu izgubio špekulirajući na milanskoj burzi.

No Walteru se sreća ponovno osmjehnula: sudjelovao je i pobijedio u reality showu Lisola dei famosi (Otok poznatih), talijanskoj verziji Survivora. Za vrijeme 55-dnevnog boravka u divljini Walter Nudo smršavio je čak 16 kilograma. Finalnu epizodu na malim ekranima pratilo je više od 40 milijuna Talijana te je Walter postao nacionalni idol. Ugled mu je porastao kad se saznalo da je od 200.000 eura, koliko je iznosila nagrada, tri četvrtine dao u dobrotvorne svrhe: 100.000 darovao je obiteljima poginulih talijanskih vojnika u iračkom gradu Nassyriji, a 50.000 dječjoj bolnici u Rimu.

Nakon pobjede u Otoku poznatih, najpopularnijem talijanskom reality showu svih vremena, ponovno su mu se širom otvorila vrata show businessa i ubrzo mu je ponuđena glavna uloga u “Čaroliji” – uloga kirurga Antonija Corradija.

Čak dva puta je istrčao maraton za manje od četiri sata – u New Yorku 2002., i u u Irskoj 2003. godine.
S pjevačicom Loredanom Berte snimio je pjesmu “Dedicata”, koja je postala hit.

Trenutno je u vezi sa Samuelom Sardo, partnericom iz serije Čarolija, a glumi u seriji Carabinieri.

Filmografija:

Carabinieri (2007)
Incantesimo 8 (2005)
Incantesimo 7 (2004)
San Giovanni - L apocalisse (2002)
Quello che le ragazze non dicono (2000)

Colpo di fulmine (1998)
Fantozzi - Il ritorno (1996)
Ragazzi della notte (1995)

Komentari