William Baldwin - Sapunice | Sapunice
William-Baldwin

William Baldwin

Rođendan: 21. 2. 1963.

Znak: Vodenjak

William Baldwin je američki glumac, producent i pisac rođen 21.02.1963. godine u  gradu Massapequa, (New Yorku).

Puno ime mu je William Joseph Baldwin, a nadimak Billy.

William je odrastao u glumačkoj katoličkoj obitelji irskih, engleskih i francuskih korijena. Brat je glumaca Aleca, Daniela i Stevena Baldwina. Diplomirao je političke znanosti na “Binghamton University”.

Karijeru je započeo kao model a prvu je ulogu ostvario na TV-u zajedno sa Larom lynn Boyle u ABC seriji “The Preppie Murder”. Nakon vrlo dobrih kritika dobiva uloge u hit filmovima kao što su “Tanka linija smrti” i “Backdraft”. Nakon toga niza uloge u filmovima sa velikim glumcima, sa Jamie Lee Curtis i Donald Sutherlandom u SF filmu ” Virus”,sa Peter Gallagherom u “Showtime”. U 2001., Baldwin je dobio vodeću ulogu u filmu  “Double Bang” , a od tada je nastupao u projektima kao što su, Red Rover u 2003, Art Heist u 2004.

William se 1995. godine oženio se pjevačicom Chynnaom Phillips i zajedno imaju troje djece, Jamisona, Alexander Vancea i kći Brook.

Filmografija:

Minutes to Midnight (2016)
Hit the Floor (2016)
The Broken Key (2016)
Christmas Trade (2015)
Lead with Your Heart (2015)
Reef Madness (2015)
Blowtorch (2015)
Back to the Jurassic (2015)
Hot in Cleveland (2015)
Forever (2015)
Wilfred (2014)
The Wisdom to Know the Difference (2014)
Copper (2013)
Stranger Within (2013)
Sexy Evil Genius (2013)
The Trouble with Billy (2013)
Be My Valentine (2013)
Aftermath (2012)
Dino Time (2012)
Men at Work (2012)
30 Rock (2012)
Hawaii Five-0 (2012)
Jock (2011)
The Craigslist Killer (2011)
Parenthood (2010)
1 a Minute (2010)
Gossip Girl (2010)
Justice League: Crisis on Two Earths (2010)
Forgetting Sarah Marshall (2008)
Dirty Sexy Money (2007)
Noise (2007)
A Plumm Summer (2007)
Adrift in Manhattan (2007)
American Fork (2007)
Feel (2006)
Park (2006)
Lenexa, 1 Mile (2006)
Waterfront (2006)
The Squid and the Whale (2005)
Danny Phantom (2004)
Art Heist (2004)
Red Rover (2003)
E.D.N.Y. (2003)
You Stupid Man (2002)
R.U.S.H. (2002)
Say Nothing (2001)
One Eyed King (2001)
Double Bang (2001)
Relative Values (2000)
Primary Suspect (2000)

Brotherhood of Murder (1999)
Virus (1999)
Shattered Image (1998)
Bulworth (1998)
Curdled (1996)
Fair Game (1995)
A Pyromaniac's Love Story (1995)
Sliver (1993)
Three of Hearts (1993)
Backdraft (1991)
Flatliners (1990)
Internal Affairs (1990)
Born on the Fourth of July (1989)
The Preppie Murder (1989)

Komentari