Yesim Buber - Sapunice | Sapunice
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yesim Buber

Rođendan: 18. 8. 1977.

Znak: Lav

  Yesim Buber je turska glumica rođena 18.08.1977. godine u Aydınu.

Majka joj je krojačica, a otac honorarac. Nakon završene osnovne škole, obitelj se preselila u Izmir, gdje su živjeli godinu i pol, a zatim u Istambul.

Yesim je završila školu glume na Can Gurzapu, a zatim se pridružuje agenciji Nese Erberk i nastupa u brojnim reklamama. Glumački debi ostvaruje ulogom u seriji Aynali tahir, a prvu glavnu ulogu u seriji Kirik ayna.

Yesim je bila udana za poznatog turskog glumca Kamila Gulera, a nakon rastave se 1996. godine udaje za redatelja Mehmeta Aksina.

Filmografija:

Barda (2007)
Kaybolan yillar (2006)
Dolunay (2005)
Yolda - Ruzgar geri getirirse (2005)
Arap saci (2004)
Uc kisilik ask (2004)
Insaat (2003)
Caylak (2003)
Gelin (2003)
Serseri asiklar (2003)
Bulut Bey (2002)
Kirik ayna (2002)
Benim icin aglama (2001)
Nasil evde kaldim (2001)
Dedelerimi evlendirirken (2000)
Sasifelek Cikmazi (2000)
Aynali tahir (1998)

Komentari