Yigit Ozsener - Sapunice | Sapunice
Yigit-Ozsener

Yigit Ozsener

Rođendan: 1. 1. 1970.

Znak: Jarac

Yigit Ozsener je turski kazališni i filmski glumac rođen 1972. godine u Izmiru.

Yigit je 1996. godine diplomirao elektroniku i komunikacije na sveučilištu Yildiz. Umjetničku karijeru započinje 1994. godine kazališnoj grupi Studio Oyunculari, ulogom u predstavi Gergadanlasma (Postati nosorog). Nakon toga se pridružuje grupi i uspješno nastupa diljem zemlje i inozemnim kazališnim festivalima.

Uz nastupe u kazalištu, Yigit je ostvario i niz uloga na televiziji i filmu, a 2001. godine osniva vlastitu kazališnu grupu Dukkan.

Filmografija:

Ezel (2009)
I Saw the Sun (2009)
Last Looks (2008)
Dudaktan kalbe (2007)
Kayip (2007)
Ruya gibi (2006)
Times and Winds (2006)
Rüzgarli bahce (2005)
Gece 11:45 (2005)
One Day in Europe (2005)
Tombala (2005)
Apartment (2004)
Calinan Ceset (2004)
24 saat (2004)
Arap saci (2004)
Crude (2003)
O simdi asker (2003)
Estagfurullah yokusu (2003)
Giz (2003)
Zeybek atesi (2002)
Dont Forget Me (2002)
Sorry for Leila (2002)
Karanlikta kosanlar (2001)

Komentari