Zijad Gračić - Sapunice | Sapunice
Zijad-Gracic_3

Zijad Gračić

Rođendan: 7. 3. 1959.

Znak: Ribe

Zijad Gračić je bosanski glumac rođen 7.3.1959. godine u Kaknju.

Odrastao je u Tuzli, gdje je i završio osnovno i srednje obrazovanje i gdje se vraća kasnije kao profesor.

Zijad već pet godina na tamošnjoj Akademiji predaje scenski govor i glumu.

Glumac Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u stalnom je angažmanu svog teatra od 1984. godine, od kada je diplomirao na zagrebačkoj Akademiji.

Oženjen je sa Katarinom Gračić (vj.1989) s kojom ima sina Arijana (r.1990) i kći Korinu (r.1999).

Filmografija:

President Nixon's Present (2014)
Stipe u gostima (2014)
Počivali u miru (2013)
Djeca jeseni (2013)
Domoljub (2013)
Larin izbor (2012)
Lea i Darija
Pod sretnom zvijezdom (2011)
Dolina sunca (2009)
Zakon ljubavi (2008)
Zapamtite Vukovar (2008)
Ponos Ratkajevih (2007)
Urota (2006)
Obični ljudi (2006)
Ljubav u zaleđu (2005)
Zabranjena ljubav (2004)
Slučajna suputnica (2004)
Ispod crte (2003)

Sedma kronika (1996)
Stela (1990)

Ptice nebeske (1989)
Horvatov izbor (1985)
Zadarski memento (1984)
Ifigenija u Aulidi (1983)
Nepokoreni grad (1981)

Komentari