Zlatko Ožbolt - Sapunice | Sapunice

Zlatko Ožbolt

Rođendan: 18. 8. 1965.

Znak: Lav

Zlatko Ožbolt hrvatski glumac rođen je 18.8.1965. godine u Karlovcu.

Zlatko Ožbolt diplomirao je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Zaposlen je od 1.1.1990. u kazalištu “Komedija”.

Svestrani glumac, ostvario je zapažene uloge u brojnim kazališnim predstavama, radio dramama, filmu, televiziji, radio dramama i reklamni spotovima.

Na Danima satire 1995, osvaja nagradu “Zlatni smijeh” za ulogu Matijaša (Matijaš Grabancijaš Dijak).

Zlatko Ožbolt oženjen je sa Sanjom Marin.

Filmografija:

Obični ljudi (2006)
Ljubav u zaleđu (2005)
Slučajna suputnica (2004)

Garcia (1999)
Ljeto za sjećanje (1990)

Komentari