Gorski spašavatelji - Sapunice | Sapunice

Gorski spašavatelji

( Die Bergretter )

gorski-spasavatelji

ZEMLJA PROIZVODNJE: Njemačka

GODINA PROIZVODNJE: 2009

PRODUKCIJA: ZDF

BROJ EPIZODA: 70

REDATELJ: Axel de Roche

AUTOR:

https://www.zdf.de/serien/die-bergretter

Sadržaj serije

Čarolija gorja u njegovoj je prividnoj nepromjenjivosti u kojoj se veličanstveno uzdiže iz okolice. Kad se čovjek uspne na vrh planine, osjeća se malo bliže nebu i prožme ga nevjerojatan dojam beskrajne slobode. Kako bismo u ovoj novoj seriji dočarali taj osjećaj, krenuli smo u potragu. Gdje je ta planina koja će ne samo približiti nebu penjača, nego tu čaroliju unijeti i u naš dnevni boravak? I pronašli smo je! Dachstein s vrhom na gotovo 3000 m i najvećim ledenjakom sjevernih Alpa s pravom je jedno od mjesta na UNESCO-ovu popisu svjetske baštine. Malo je gorskih lanaca koji pružaju takvu savršenu kulisu na vrlo skučenu prostoru. Pustih i vrletnih vrhova nad sočnim dolinama u podnožju,

Dachstein je svojevrstan simbol oštrih suprotnosti planinskog svijeta, očaranosti i opasnosti, skrovitosti i neobuzdanih prirodnih sila, a ponajprije vječnosti i prolaznosti koje u sebi ujedinjuje. To je mjesto zbivanja ZDF-ove serije o životu članova GSS-a, ali i onih koje spašavaju i s kojima žive.

Nakon smrti svog najboljeg prijatelja Stefana, Andreas Marthaler zatekne se na njegovu seoskom imanju. Prijatelju je bio obećao da će se skrbiti za Emilie i njihovo dvoje djece. No isprva se s tim ne slažu ni Emilie ni Andreasova djevojka Sarah. Tako se ekstremni alpinist, Andreas Markthaler, na početku serije nađe protiv svoje volje između dviju žena. Ali Gorska služba spašavanja nije samo Andreas Markthaler. On je dio ekipe čiji se članovi uvijek mogu osloniti jedni na druge. No to nipošto ne znači da u toj maloj obitelji uvijek vlada sklad.

Tu je, primjerice, Tobias Herbrechter. Nakon Stefanove tragične pogibije on preuzima vodstvo GSS-a. Doduše, misli da se uvijek iznova mora opravdavati osobito pred Andreasom. Bea Kleinert je primalja, zadužena za pružanje medicinske prve pomoći, i voli pilota helikoptera, Michaela Dörflera. Ali on je oženjen. I tu je još Toni Stössel, vlasnik trgovine sportske opreme, koji je uvijek vedre ćudi.

Komentari

Glumci

Andreas Marthaler

Martin Gruber

Andreas Marthaler

martin-gruber

Emilie Hofer

Stefanie von Proser

Emilie Hofer

stefanie-von-proser

Franz Marthaler

Heinz Marecek

Franz Marthaler

heinz-marecek

Sarah Kraus

Stephanie Stumph

Sarah Kraus

stephanie-stumph

Peter Herbrechter

Michael König

Peter Herbrechter

michael-konig

Tobias Herbrechter

Markus Brandl

Tobias Herbrechter

markus-brandl

Toni Stössel

Stephan Zinner

Toni Stössel

stephan-zinner

Teta Maria

lisa-kreuzer