Gulperi - Sapunice | Sapunice

Gulperi

( Gülperi )

gulperi-1

ZEMLJA PROIZVODNJE: Turska

GODINA PROIZVODNJE: 2018

PRODUKCIJA: TIMS&B, Show TV

BROJ EPIZODA:

REDATELJ: Metin Balekoğlu

AUTOR:

https://www.showtv.com.tr/dizi/tanitim/gulperi/2338

Sadržaj serije

Gulperi je odrastala u tradicionalnom društvu u kojem dominiraju muškarci. Nadu za spas pronalazi u Ejupu s kojim se vjenča i ode živjeti u njegovu obiteljsku kuću u Taşkınhanu. Nakon smrti supruga koji umire na poslovnom putu u Siriji, Gulperi ostaje sama s troje djece (Bedriye, Hasan i Can) i tada počinje njezina borba za preživljavanje. Svekar i svekrva je okrivljuju za smrt supruga, a ona u samoobrani rani šogora zbog čega završava u zatvoru te joj djeca bivaju oduzeta.

Nakon izlaska iz zatvora svekar i svekrva je prisiljavaju da se preseli u Istanbul i napusti djecu. Napeta i emotivna drama u kojoj ćemo pratiti nastojanja majke da djecu vrati u svoje okrilje, malo koga ostavit će ravnodušnim.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Gulperi

nurgul-yesilcay-gulperi-1024x1536

Rođena u malom selu u egejskoj regiji, Gulperi ima velike snove. Kako bi pobjegla od očeva ugnjetavanja, udaje se za Ejupa u kojeg se zaljubila vrlo mlada. Imaju troje djece i sretni su kao obitelj. Međutim, njegova je obitelj nikad nije prihvatila. Kad Ejup umre, cijela se obitelj okrene protiv nje. Nastoji izdržati sve zbog djece. Zbog spleta okolnosti nađe se u potpuno drugom gradu i potpuno sama. Mora preživjeti. Jedini joj je cilj vratiti svoju djecu. Nije svjesna da su je ona odavno zaboravila. Ona je strankinja svojoj djeci. Gulperi ipak ne odustaje od njih. Očekuje ju nemilosrdna borba s obitelji Taškin i vlastitom djecom.

Kadir Aydin

Timuçin Esen

Kadir Aydin

timucin-esen-kadir-1024x1536

Kadir je najstarije dijete u obitelji. Otac im uništi živote kad ih napusti. Na dan kad je otišao Kadir je sam sebi obećao da nikad neće biti poput oca. Bez obzira na sve, nikad neće napustiti svoju obitelj i ako jednog dana bude imao djecu, neće dopustiti da rastu u razorenoj obitelji. On je najveći oslonac svojoj majci.

Šejma

Ece Sükan

Šejma

ece-sukan-sseyma-1024x1536

Šejma je vrlo mlada izgubila majku i odgojili su je nemaran otac i maćeha. Osjeća da uvijek mora biti uspješna kako bi zadobila očevu ljubav. Međutim, što god činila, nikako ne može privući njegovu pozornost. Ocu je više stalo do njezine polubraće.

Artemis

Ezgi Gör

Artemis

ezgi-gor-artemis-1024x1536

Jedina Kadirova i Šejmina kći. Odgojena je u bogatoj obitelji. Tatina je curica. Ima problematičan odnos s majkom. Šejmu su odgojili otac koji nije imao ljubavi i maćeha te postaje element ugnjetavanja za Artemis. Osjeća da stalno mora biti uspješna i savršena u svemu kako bi usrećila majku

Jakup

Tarik Pabuccuoglu

Jakup

tar-%c2%a6k-papuccuoglu-jakup-1024x1536

Jakup Taškin bogat je i moćan zemljoposjednik. On je patrijarh obitelji Taškin. Njegov novac i moć su neosporni. Svi ga slušaju osim sina Ejupa. Stalno je u sukobu s njim i naposljetku ga izgubi. Krivi Gulperi za njegovu smrt i sve što se dogodilo. Siguran je da će svojom moći uništiti Gulperi i zauvijek je otjerati iz svog života. Kad stvari ne idu kako je zamislio, ne boji se uprljati ruke. Razbjesni se kad izgubi prvu rundu protiv Gulperi.

Hasan

Burak Dakak

Hasan

burak-dakak-hasan-1024x1536

Hasan jako voli svoje roditelje. Nakon smrti oca zauzima njegovo mjesto. Sad je odgovoran za svoju majku, svoju sestru blizanku i svog mlađeg brata.Najstariji je unuk u obitelji i djed Jakup i baka Fatma strašno su ga razmazili. Traumatiziran je nakon što mu je majka optužena zbog okrutne klevete.

Bedriye

Aleyna Özgeçen

Bedriye

aleyna-ozgecen-bedrije-1024x1536

Bedrije su njezini roditelji Gulperi i Ejup sretno odgajali s njezinim bratom blizancem Hasanom i mlađim bratom Džanom. Shrvana je nakon smrti svog oca. Prvo krivi oca zbog loših stvari koje su im se dogodile. Vjeruje da je on donio loše odluke i napustio ih. Nakon nekoliko godina, kad njezina majka Gulperi završi u zatvoru, još se jedanput osjeća napušteno. Nakon toga staje na stranu očeve obitelji.

Džan

Emir Özyakisir

Džan

emir-ozyak-%c2%a6s-%c2%a6r-dzan-1024x1536

Džan ide u osnovnu školu i još treba ljubav obaju roditelja. Međutim, otac mu je umro, a njegove majke nema. Živi u nadi da će opet živjeti sa svojom majkom jednog dana. Veoma je pametan i zreliji od svojih vršnjaka. Zreliji je i od brata i sestre

Kader Gulcin

Gulcin Kultur Sahin

Kader Gulcin

gulcin-kultur-sahin-kader-1024x1536

Ona je jedina kći Fatme i Jakupa Taškina. Suprotno očekivanjima, odgojili su je skromnu. Nije razmaženo derište. Strogo se pokorava majčinim pravilima. Međutim, što god činila, nikad nije savršena u očima svoje majke. Fatma joj uvijek nabija osjećaj da je nesposobna. Nastojeći nadvladati taj osjećaj, Kader se uvijek silno trudi učiniti svoju majku ponosnom.

Fatma

Sefika Tolun

Fatma

sefika-tolun-fatma-1024x1536

Fatma Taškin, žena Jakupa Taškina, također je odgojena u bogatoj obitelji. Udala se za sina druge bogate obitelji da postane matrona te moćne obitelji. Ponosna je supruga zemljoposjednika. Iako živi u suprugovoj sjeni, koristi se obiteljskom moći u potpunosti. Tradicionalno je odgojila svoju djecu Ejupa, Eždera i Kader. Miljenik joj je njezin najstariji sin Ejup.