Istinska ljubav - Sapunice | Sapunice

Istinska ljubav

( Amor Real )

Istinska_ljubav_-_Amor_Real.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: Meksiko

GODINA PROIZVODNJE: 2003

PRODUKCIJA: Televisa

BROJ EPIZODA: 95

REDATELJ: Monica Miguel

AUTOR: Caridad Bravo Adams

http://www.esmas.com/amorreal/

Sadržaj serije

Istinska ljubav je telenovela od najutjecajnije producentice telenovela Carle Estrade dolazi povijesna ljubavna priča ‘Istinska ljubav’. Estrada je uvrštena na listu 100 najutjecajnijih latino osoba. Osim ove hit telenovele, Carla je izvršna producentica mnogobrojnih uradaka među kojima su ‘Moja sudbina si ti’ (Lucero i Jorge Salinas), ‘Alborada’ (Lucero i Fernando Colunga), ‘Strast’ (Susana Gonzalez i Fernando Colunga) i ‘Magična privlačnost’ (William Levy). Prema mnogima u televizijskim krugovima Carla je jedna od najvećih producentica ovog žanra u Meksiku. ‘Istinsku ljubav’ je pratilo čak 59 posto meksičke publike.

U drugoj polovici 19. stoljeća Matilde Penalver, kći generala i prekrasne aristokratkinje, zaljubljena je u siromašnog poručnika Adolfa Solisa. No njezina majka za nju ima drugačije planove. Davno prije odlučila je da se Matilde mora udati za moćnog bogataša, s obzirom da je obitelj na rubu bankrota.

Manuel Fuentes, bogataš je koji stiže u Trinidad te se na prvi pogled zagleda u prelijepu Matildu. Augusta u tome vidi odličnu priliku da obitelj spasi od propasti. Manuel i Augusta postižu dogovor. Manuel će platiti sve obiteljske dugove, no zauzvrat Augusta ne smije kćeri nikada reći istinu da je ona posredovala u njihovom susretu.

Kako bi bila sigurna da Adolfo neće pomutiti njezine planove, Augusta naredi svome sinu Humbertu da angažira glumicu koja će se pretvarati da je Adolfova žena, a uz sve to Adolfa smješta u zatvor. On bježi iz zatvora i pokušava pobjeći s Matilde odmah nakon njenog vjenčanja s Manuelom, no bivaju razotkriveni. Adolfo bježi, a Matilde, očajna i skrhana, govori Manuelu da je Adolfo njezina istinska ljubav. Potaknut ovom bolnom činjenicom, Manuel odvodi Matilde na svoje imanje na selu. Ondje će se unatoč gorkim optužbama i stalnim sukobima, s vremenom početi rađati ljubav.

U međuvremenu Adolfo u svom očajničkom pokušaju da obnovi svoju ljubav, dolazi u kuću bračnog para pretvarajući se kao novi upravitelj. Manuel, nesvjestan Adolfovog pravog identiteta, nudi mu iskreno prijateljstvo. Adolfo uskoro uviđa da je Manuel pravedan i plemenit čovjek. Kada Matilde vidi ponovno Adolfa, shvaća da oni osjećaji koji su postojali spram njega više ne postoje te da njeno srce sada pripada njenom suprugu. Adolfo prihvaća svoj poraz i povlači se.  Sretan par još veću sreću ostvaruje nakon Matildine objave da je u drugom stanju.

Ova priča naizgled ima sretan kraj, no burni obrat nastaje kada Manuel saznaje da je njegov upravitelj i prijatelj, zapravo njegov suparnik. U trenu, sve se raspada i ova priča postaje okrutna drama koja je iz epizode u epizodu ispunjena ljubomorom, intrigama i nekontroliranom strašću.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Matilde

Adela Noriega

Matilde

Adela_Noriega_t

Otmjena mlada žena porijeklom iz cijenjene obitelji, osjećajna, inteligentna, društvena i vesela. Odgajana je prema strogim moralnim načelima svoga vremena. Unatoč svojem aristokratskom porijeklu, Matilde zanemaruje društvena pravila svoje klase u trenutku kada se zaljublji u siromašnog vojnika. No, pod utjecajem majčinih intriga, Matilde se udaje za Manuela, bogatog mladića.

Manuel

Fernando_Colunga_tttt

Izvanbračni sin imućnog zemljoposjednika. Odrasta u siromaštvu i zbog toga je naizgled surov čovjek, no zapravo je vrlo pravedan i ljubazan. Nakon što odraste, Manuel nasljeđuje očevo bogatstvo. Njegove liberalne ideje su u suprotnosti s konzervativnim teorijama tog vremena, te iako on zapravo mrzi aristokraciju, zaljubljuje se u jednu pripadnicu tog sloja – Matildu.

Augusta

Helena_Rojo_t

Matildina mama koja će učiniti sve samo da spasi obitelj od propasti. Iz tog razloga ne preza ni pred čim kako bi svoju kćer Matildu bogato udala. Augusta nikada ne smije reći kćeri da je ona s njenim suprugom postigla dogovor.

Humberto

Ernesto Laguardia

Humberto

Ernesto_Laguardia_t

Mladi aristokrat koji je rođen i odgajan 'sa zlatnom žicom u ustima.' On je druželjubiv, uobražen, ravnodušan te lako pada pod utjecaj svojih prijatelja. Kockanje, zabave i žene su njegove glavne strasti. Njegov cinizam, tipičan za njegovu dob i porijeklo, samo je privid njegovog pravog stanja. Životne poteškoće izvući će iz njega časnog čovjeka koji se skriva iza ovog paravana.

Antonia

Chantal_Andere_t

Pametna i obrazovana, te kulturnija od većine djevojaka iz visokog društva. No, zbog nižeg statusa u društvu nije u mogućnosti ući u brak s nekim imućnijim. Ona se zaljubljuje u Manuela kada dobije posao na njegovom imanju. Njegov brak s Matilde čini je jako ljubomornom te služeći se raznim spletkama, ona postaje njegova tajna ljubavnica.  

Rosario

Ana-Martin-t.jpg

Manuelova majka. Kao skromna djevojka bila je silovana od imućnog čovjeka koji je ostavlja u drugom stanju. S obzirom da nije bila u mogućnosti sama podizati dijete, ostavlja ga s lokalnim župnikom. Ona je dobra i skromna žena koja je puno toga propatila i koja ima jednu želju - biti u blizini svoga sina. Rosario je zaposlena kao sluškinja na sinovom ranču, a s obzirom da ga ne želi osramotiti, ona ne otkriva svoj pravi identitet.