Južnjačko srce - Sapunice | Sapunice

Južnjačko srce

( Hart of Dixie )

Juznjacko-srce

ZEMLJA PROIZVODNJE: Amerika

GODINA PROIZVODNJE: 2011

PRODUKCIJA: The CW

BROJ EPIZODA: 66

REDATELJ: Leila Gerstein

AUTOR: Leila Gerstein

http://www.cwtv.com/shows/hart-of-dixie

Sadržaj serije

Za dr. Zoe Hart sve je uvijek išlo točno po planu. Lijepa, privilegirana i nadarena, kanila je baviti se kardiokirurgijom poput svoga oca. No, kad joj kažu kako zbog lošeg ophođenja s pacijentima ne može dobiti važnu stipendiju, jer nema dovoljno srca da bi bila kardiokirurginja, Zoe pada u očaj. Ako želi dobiti tu stipendiju sljedeće godine, mora raditi kao liječnica opće prakse.

I tako ova zakleta Njujorčanka prihvaća ponudu tajanstvenog obožavatelja – liječnika s američkog Juga. Pakira kovčege, navlači štikle i s Manhattana odlazi u ljupki gradić BlueBell u Alabami, gdje susjedi jedni drugima pomažu, gdje poštar svakome zna ime, gdje je svakog utorka neko slavlje i gdje nitko još nije vidio osobu poput Zoe Hart. U novom okružju Zoe smjesta doživljava kulturni šok, ali pravi je šok čeka kad saznaje da je liječnik koji ju je pozvao u BlueBell preminuo i njoj ostavio pola svoje ordinacije.

Ova komična serija o neprilagođenosti, životu ljudi s mentalitetom velikoga grada u malom gradu te kompliciranim ljubavnim trokutima okupila je zvjezdanu glumačku ekipu koju čine: Jaime King (Rastavljeni Gary, Zabušanti, Sin City, Obožavatelji, Bijeli prah), Wilson Bethel (Generacija ubojica, The Young and the Restless), Cress Williams (Uvod u anatomiju, Hitna služba, Zakon braće, Friday Night Lights, Blizu kuće) i Scott Porter (Friday Night Lights, Dobra žena, Dragi John).

U drugoj sezoni, jezičava dr. Zoe Hart, čiji je pomno osmišljen plan za postizanje uspješne karijere kardiokirurginje u New Yorku pošao po zlu, sada je i službeno liječnica opće prakse u gradiću BlueBellu u Alabami, gdje se susjedi brinu jedni za druge, gdje poštar svakoga zna po imenu i gdje se svakog utorka održava gradska proslava. Ali mještani i dalje ne znaju što da misle o dr. Hart. Međutim, Zoe neće dopustiti da je to smete jer želi postati najbolja liječnica opće prakse u okrugu.

Kada je Zoe tek stigla u ljupki, slikoviti BlueBell, zagrijala se za zlatnog gradskog dečka Georgea Tuckera (Scott Porter) i sukobila se s dr. Brickom Breelandom (Tim Matheson), drugim gradskim liječnikom. U ovoj sezoni, Zoena će prisutnost nastaviti uzrokovati napetosti s Brickovom kćeri Lemon (Jaime King) – slatkom južnjačkom ljepoticom koja se trudi biti pristojna prema Zoe, pogotovo nakon što je George otkazao vjenčanje s njom na sam dan vjenčanja, za što cijeli BlueBell okrivljuje upravo mladu liječnicu. U međuvremenu, Zoe i dalje živi u gostinjskoj kući gradonačelnika BlueBella i njezina najboljeg prijatelja Lavona Hayesa (Cress Williams), komu se povjerava i koji joj je jedina prava potpora. U kući preko puta, lokalni zločesti dečko i vrckavi šarmer Wade Kinsella (Wilson Bethel) kod Zoe upali iskricu koja prerasta u romansu, unatoč tomu što ona i dalje gaji osjećaje prema Georgeu, što rezultira ljubavnim trokutom.

Na početku treće sezone, Zoe opet živi u New Yorku. Ondje radi u velikoj gradskoj bolnici i viđa se s uspješnim njujorškim romanopiscem – to je život o kakvom je oduvijek sanjala. Ipak, ne može se oteti dojmu da u BlueBellu još ima nekog nedovršenog posla, pa putuje na jug da izgladi stvari. Nažalost, građani nisu previše sretni njezinom odlukom da se opet preseli u New York i dočekuju je u skladu s time. Zoe će se morati dobro potruditi oko njih.

U međuvremenu, Lemon Breeland (Jaime King) je preuzela s Wadeom lokalni bar i gril ‘Rammer Jammer’ ne bi li vratila svoj život na pravi put nakon što ju je prethodno pred oltarom ostavio dotad dugogodišnji dečko i zaručnik George Tucker. Gradonačelnik BlueBella i Zoen najbolji prijatelj Lavon Hayes (Cress Williams) započeo je novu vezu s Lemoninom najboljom prijateljicom i najdražesnijom južnjačkom ljepoticom u gradu. A dr. Brick Breeland (Timom Matheson), Lemonin otac i Zoen partner u ordinaciji, pobjegao je kako bi se vjenčao sa svojom mnogo mlađom zaručnicom.

Zoe nije sigurna što budućnost nosi, ali s obzirom na njezinu prošlost, sigurno će biti sočna i vrlo zabavna. Ništa nije nemoguće u ovoj sezoni ‘Južnjačkog srca’.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Dr. Zoe Hart

Rachel Bilson

Dr. Zoe Hart

Rachel Bilson ttt

Zoe Hart je moderna i pametna njujorška liječnica koja se privikava na život u malom južnjačkom gradu nakon što ondje naslijedi liječničku ordinaciju.

Lemon Breeland

Jaime King

Lemon Breeland

Jaime King ttt

Lemon Breeland je savršena južnjačka ljepotica.

Lavon Hayes

Cress Williams

Lavon Hayes

Cress Williams ttt

Lavon Hayes je gradonačelnik BlueBella u Alabami i bivša zvijezda američkog nogometa.

Wade Kinsella

Wilson Bethel

Wade Kinsella

Wilson Bethel ttt

Wade Kinsella je lokalni zločesti dečko u BlueBellu u Alabami .

George Tucker

Scott Porter

George Tucker

Scott Porter ttt

Georgea Tucker je zlatni dečko BlueBella u Alabami.

Dr. Brick Breeland

Tim Matheson

Dr. Brick Breeland

Tim Matheson ttt