Kalifornikacija - Sapunice | Sapunice

Kalifornikacija

( Californication )

Kalifornikacija.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2007

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 48

REDATELJ: David Duchovny

AUTOR:

http://

Sadržaj serije

David Duchovny trijumfalno se vraća na televizijske ekrane humorističnom serijom televizijske kompanije Showtime u čijem je središtu spisatelj Hank Moody (D. Duchovny) koji s teškoćom pridonosi odgoju svoje 13-godišnje kćeri. Pritom i dalje čezne za bivšom djevojkom Karen (N. McElhone) te neprekidno nastoji oživjeti svoju spisateljsku karijeru. Njegova opsjednutost istinom te autodestruktivno ponašanje (alkohol, droga i promiskuitet) istodobno uništavaju i obogaćuju njegovu karijeru. S brojnim izazovima nosi se tako da tone sve dublje, no nimalo ne mari za to.

Nakon Kareninog preseljenja u New York, Hank Moody daje sve od sebe kako bi sam odgojio svoju kćer Beccu. No nije lako biti samohrani otac. Posebice zato što Becca počinje preispitivati njegov autoritet kao nikada do sada. Okolnosti dodatno pogoršava Beccina nova najbolja prijateljica Chelsea, koja se upušta u seksualne odnose, uživanje droga i nevolje. Nakon rasprave s njezinom majkom Felicijom, čistunkom i profesoricom na lokalnom sveučilištu, Hank nevoljko prihvati njezin poziv na večeru. Daje sve od sebe kako bi podnio nazočnost raznih akademika, uključujući dekana sveučilišta, Felicijinog konzervativnog mužića Stacyja Koonsa. Situacija se otme kontroli kada Hank insistira da popije piće s jednim od profesora koji je s razlogom trezvenjak.

Charlie se u međuvremenu preseli natrag svojoj uskoro bivšoj supruzi Marcy dok usuglašavaju detalje njihova nadolazećeg razvoda, a pritom na poslovnom planu počinje raditi u agenciji za talente čija je vlasnica Sue Collini, vrhunska ocvala agentica.

Druga sezona Kalifornikacije demistificira sretne svršetke. Na kraju prve sezone muškarac je osvojio ženu, sad se probudio i mora smisliti kako će održati tu vezu.

Hankov i Karenin put do sreće dug je i težak. Obitelj se uselila u Hankov stan, no obiteljsku sreću komplicira Billova 16-godišnja kći Mia (Madeline Zima). Mia je u prvoj sezoni zavela Hanka i ukrala mu roman o muškarcu koji spava s puno mlađom ženom. Sad ona priređuje razuzdane zabave, živi na Facebooku i uživa u nezasluženoj slavi autorice kritički hvaljena plagijata, romana Fucking & Punching. Mia se nametnula i kao utjecajna kvazi-sestra Becci, a Karen je, puna grizodušja što je uništila život sirotoj djevojci, prihvaća široka srca. Hank je pak u vječnom strahu što će se dogoditi ako Karen otkrije da je upravo on protagonist svoga romana.

U međuvremenu, Charlie (Evan Handler) i supruga Marcy (Pamela Adlon) naoko su ponovno sretni nakon prošlogodišnje avanture, no stvari se zakompliciraju Charlijevim susretom s porno-zvijezdom Daisy (Carla Gallo). Nova ga klijentica potpuno smete te on ne primjećuje jasne znakove Marcyne ovisnosti. No nema samo Charlie zanimljiv novi posao. U želji da ponovno počne raditi Hank postaje biograf legendarnog glazbenog producenta Lewa Ashbyja (Callum Keith Rennie). Nađe se na zabavi u Ashbyjevom dvorcu, rokerskoj jazbini prepunoj droge i razvratnih žena u kojoj bi svaki preobraćeni ženskar posrnuo. Ludilo u Ashbyjevom dvorcu dodatno komplicira prisustvo scijentologinje Sonje (Paula Marshall) i njezina novog dečka, gurua Juliana (Angus MacFadyen) koji joj je otvorio chi na pregršt načina.

Sonja je trudna, ali tko je otac? Hoće li Sonjin i Karenin novi poslovni plan ponovno pokopati Hanka i Karen? Hank se i dalje trudi biti dobar otac Becci, no u drugoj sezoni njezina je pažnja posvećena novom dečku Damienu (Ezra Miller). Između seansi ljubljenja s Damienom, inače pljunutim mladim Hankom, posjetima Miji i odlascima u Ashbyjev dvorac, Becca odrasta prebrzo. Ona je sad mračna metalka iz čijih se crno našminkanih usta mogu čuti samo dubokoumni, cinični savjeti. Usprkos Hankovu nastojanju da je sačuva čistu i neiskvarenu, tatina djevojčica polako nestaje. U svom tom kaosu, Hank se trudi biti obiteljski čovjek i učinit će sve da usreći svoje cure i pritom ostane vjeran sebi.

Komentari

Glumci