Kontejnerski ratovi i Kraljevi leda od 14. siječnja na Doma TV-u - Sapunice | Sapunice

Utorak 10. 1. 2017.

untitled-1

Kontejnerski ratovi i Kraljevi leda od 14. siječnja na Doma TV-u

Uzbuđenje, odvažnost, dinamičnost i avanturu gledatelji će moći potražiti na Doma TV-u, koja nakon svjetski popularnih dokumentarnih reality serija Čovjek protiv divljine i Smrtonosni ulov, od 14. siječnja premijerno kreće i s emitiranjem još dvije reality serije – Kontejnerski ratovi i Kraljevi leda.

Nova dokumentarna reality serija ‘Kontejnerski ratovi’ je aukcijska serija koja se odvija u komercijalnoj luci. Članovi ekipe serije natječu se jedni protiv drugih kako bi kupili sadržaj golemih kontejnera koji dolaze iz cijeloga svijeta. Ekipa ne zna što je u kontejnerima dok ne otvore vrata, a imaju samo nekoliko minuta da procijene ono što vide i odluče hoće li licitirati. Osvajač svakoga kontejnera zatim procjenjuje vrijednost kupljenoga kontejnera mnogo detaljnije i zaključuje koliko će na njemu zaraditi ili izgubiti.

kontejnerski-ratovi

Samo najlukaviji mogu zaraditi na aukcijama brodskih kontejnera. Mnogo je novca u pitanju pa ovo nije igra, već pravi rat. Tko će pobijediti, ne propustite doznati od 14. siječnja na Doma TV-u!

‘Kraljevi leda’ priča je o pustolovini, ustrajnosti, ljudskoj domišljatosti i, najviše od svega, opasnosti. Svakoga dana vozači kamiona kreću zaleđenim cestama i nose glavu u torbi. O jednoj pogrešnoj procjeni ceste, nevremenu ili previđenoj opasnosti na cesti može ovisiti hoće li preživjeti ili poginuti. Propadne li kamion kroz led i potone u ledenu vodu, vozač kamiona ima manje od jedne minute prije nego što se nasmrt smrzne. Vožnja po ledenim cestama nije za one slaba srca. Zimski mjeseci donose veliku zaradu vozačima kamiona. Probijaju se kroz brutalne temperature i voze pogibeljnijim cestama više nego ostatak godine. Obitelji vozača ostaju kod kuće i čekaju da sezona prođe, ne znajući jesu li njihovi voljeni dobro. Kombinacija kratkog razdoblja djelovanja, ekstremnih arktičkih uvjeta i milijarda dolara koje su na kocki tvore vrlo rizičnu i nadasve isplativu sezonu na ledenim cestama.

kraljevi-leda

Kroz oči protagonista serije doznat ćemo koje su opasnosti gradnje ledenih cesta i vožnje po njima te koliko je važno njihovo održavanje. Taj posao nije samo opasan nego je tu i dodatni pritisak zbog neumoljivih rokova dostave. Sezona vozača traje vrlo kratko, a vrijeme uvijek curi. Moraju dostaviti što više pošiljaka prije nego što se varljive ledene ceste otope.

Važni novi poslovni pothvati u prirodnom plinu i plinskim hidratima na milosti su tih ledenih cesta kao ekskluzivnoj metodi transporta postrojenja i zaliha koji su im od životne važnosti. Milijuni su dolara na kocki ove zime; ne stignu li isporuke, projekti neće biti dovršeni, a grad, vozači i autoprijevozničke tvrtke ostat će bez prihoda. Bez obzira na iskustvo vozača u vožnji po ledenim cestama, kretanje smrznutim oceanskim cestama sjeverno od Arktičkoga kruga jedinstveno je i uznemiravajuće iskustvo. Čak i najiskusnije vozače iskušat će polarni vremenski uvjeti, izolacija i nedostatak jednostavnih užitaka.

Za vrijeme oštre zime u kanadskim Sjeverozapadnim teritorijima zabačena sela i radni logori odsječeni su od svijeta. Kako ne bi ostali bez zaliha, uporna skupina vozača na duge relacije vozi svoje kamione stotinama kilometara po zaleđenim cestama koje idu prečicom po površini zaleđenih jezera. Katkad led ne izdrži težinu kamiona pa vozač i teret propadnu kroz led i potonu na dno. Pođite na rizičnu vožnju s kamiondžijama Kraljevima leda dok se bacaju ravno u ledenu opasnost.

Ne propustite izazovnu, tešku i neizvjesnu vožnju neustrašivih vozača preko ledene ceste kroz kanadsku tundru, od 14. siječnja na Doma TV-u!

Komentari