Kraljica juga - Sapunice | Sapunice

Kraljica juga

( La reina del sur )

kraljica_juga_najava.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD, Španjolska

GODINA PROIZVODNJE: 2011

PRODUKCIJA: Telemundo

BROJ EPIZODA: 63

REDATELJ: Walter Doehner, Mauricio Cruz

AUTOR: Arturo Perez-Reverte

http://Kraljica juga (La reina del sur) je nova telenovela o Teresi Mendozi, najmoćnijoj dilerici u južnoj Španjolskoj. od 26. prosinca na Doma TV-u

Sadržaj serije

Teresa Mendoza rođena je u Culiacanu na obali Pacifika. Ulice njezinog gradića pune su dilera, lopova i korumpiranih policajaca koji su u stanju ubiti bilo koga da ne izgube kontrolu nad trgovinom kokaina između SAD-a i Kolumbije. Ipak u takvom okruženja mlada Teresa proživljava najljepšu ljubavnu priču s odabranikom svog srca, Guera Davilom, pilotom koji ima tajni život. No uskoro telefon zazvoni, a Teresa se mora suočiti s gorkom sudbinom, njezin Guero je ubijen,  jer je odao previše tajni narko dilera Epifanija Vargasa. Sada su njegovi pomoćnici u potrazi za Teresom te je žele ubiti. Nakon što je pobjegla iz Meksika pred svojim progoniteljima, Teresa odlazi u Španjolsku u Melillu gdje radi sve što joj se ponudi, a počne voditi i financije galicijskog krijumčara Santiaga Fisterre u kojeg se zaljubi. U Puertu de Santa Maria Teresa će upoznati novi svijet krijumčarenja droge te postati kokainska kraljica Costa del Solea. Tada je spremna obračunati se sa svojim najljućim neprijateljem, Epifanom Vargasom, koji ima nove ambicije, one političke. Od naivne djevojke koja je izgubila ljubav svog života, Teresa postaje snažna žena koja kontrolira trgovinu drogom i postaje ‘kraljica juga’ spremna na osvetu…

Najveći projekt u povijesti televizijske kuće ‘Telemundo’, sa svojih 10 milijuna dolara budžeta, na male ekrane donosi glumačku zvijezdu Kate del Castillo u ulozi života. ‘Kraljica juga’ je serija nastala u američko-španjolskoj koprodukciji. Zanimljiva je činjenica da je izvršni producent serije bio tadašnji predsjednik Telemunda Patricio Wills. Scenarij je nastao prema adaptaciji bestsellera Artura Pereza-Revertea, a prvotno je trebao poslužiti kao predložak za film u kojemu bi naslovnu ulogu tumačila latino ljepotica Eva Mendes.

Ovu ekraniziranu priču o usponu Terese Mendoze, koja nakon životnih nedaća postaje najmoćnija dilerica u južnoj Španjolskoj, Doma TV donosi već nekoliko mjeseci nakon njezine premijere. Prvi nastavak telenovele postigao je najveću gledanost na Telemundu sa svojih 4,2 milijuna gledatelja.  Serija se snimala na lokacijama u Kolumbiji, Maroku, SAD-u i Španjolskoj.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Teresa Mendoza

Kate del Castillo

Teresa Mendoza

Kate-del-Castillo-t.jpg

Teresa je skromna djevojka iz Sinaloa u Meksiku koja je radila u mjenjačnici i zaljubila se u pogrešnog čovjeka. Nakon što su ga ubili narko dileri Teresa se morala suočiti sa svojom gorkom sudbinom. No ipak ona će postati najmoćnija dilerica kokainom, odnosno kraljica juga.

Epifanio Vargas

Humberto Zurita

Epifanio Vargas

Epifanio Vargas je 60-ogodišnji mafijaš iz Sinaloa. Drag i ljubazan, no previše opasan za svakog svog neprijatelja. On je pravi Guerov ubojica i najljući protivinik lijepe Terese.

Santiago Fisterra

Iván Sánchez

Santiago Fisterra

Santiago je 30-ogodišnji vozač brzih brodova. Skroman je i potpuno drugačiji od Teresine prve ljubavi Guera. On je ozbiljan i koncentriran te pomalo samozatajan čovjek. Ipak ima veliku strast za životom i mnogo hrabrosti. Zaljubit će se u Teresu te je naučiti svemu što zna o krijumčarenju, brodovima i jedrenju. On će biti Teresin poslovni i ljubavni partner.

Patricia O'Farrell

Cristina Urgel

Patricia O'Farrell

Patricija je Teresina najbolja prijateljica i poslovna partnerica iz zatvora. Zajedno s Teresom Patricia će stvoriti veliko carstvo kao dilerica u južnoj Španjolskoj. Ona je irsko - španjolskog podrijetla, iz aristokratske obitelji, biseksualaka i ovisnica o kokainu. Manično je zaljubljena u Teresu, iako to prikriva ispod maske cinizma i okrutnosti.  

El Guero Davila

Rafael Amaya

El Guero Davila

Markantan i zgodan 25-ogodišnjak odmah je osvojio Teresu. On je šarmantan, pristupačan mladić meksičko –američkog podrijetla i pilot. Osjeća fatalističku ljubav prema Teresi, no s obzirom da se upleo u mutne poslove Guero će platiti veliku cijenu. On je prva Teresina ljubav koju ona nikada neće zaboraviti.

Teo Aljarafe

Miguel de Miguel

Teo Aljarafe

Teo je 48-ogodišnji odvjetnik. On je andaluzijski aristokrat, Patricijin prijatelj i bivši ljubavnik. Sjajan je financijski genij koji će pomoći Teresi da poveća svoje bogatstvo. Teo će postati Teresin ljubavnik koji neće uspjeti osvojiti srce Kraljice juga.

Oleg Yasikov

Alberto Jimenez

Oleg Yasikov

Oleg je 45-ogodišnji ruski mafijaški šef u Španjolskoj. Zgodan, naočit i jak, Oleg je oličenje čeilčne snage. On je dobar Teresin prijatelj te odličan poslovni savjetnik. Oleg je njezin zaštitnik i važna figura u životu.