Kristijan Benić i Martin Špaček su pobjednici četvrte sezone showa “Tri, dva, jedan-kuhaj!” - Sapunice | Sapunice

Petak 12. 5. 2017.

kuhaj_2

Kristijan Benić i Martin Špaček su pobjednici četvrte sezone showa “Tri, dva, jedan-kuhaj!”

Kristijan Benić i Martin Špaček su najbolji amaterski kulinarski par! Pobjednici četvrte sezone su, uz laskavu titulu, osvojili i bogatu nagradu od 100 tisuća kuna i dizajnerski hladnjak.

„Najbolji kuhari amateri u Hrvatskoj! Meni to sve još nije došlo do glave. Suze su tu, sreća je ogromna, stvarno…“, bez teksta je ostao Martin. „Mislim da je jako primamljivo imati titulu najboljeg amaterskog kulinarskog kuhara, pogotovo ako se čovjek s tim misli baviti“, dodao je i otkrio da želi nastaviti kuhati i da se vidi u gastronomiji.

„Mislim da je to zasluženo. Dečki su stvarno imali i odličnih i loših dana, kao i Moira i Zdravko, ali danas je bio njihov dan. Definitivno su bili bolji. Nije bilo puno pregovaranja, složili smo se brzo“, komentirala je Žakline odluku žirija. Dečkima su čestitali i Moira i Zdravko. „Svaka im čast, prevladale su nijanse. A mi smo ekstra sretni što smo došli do finala“, rekla je Moira.

kuhaj_1

Finalisti su pripremali meni od šest slijedova, salatu, hladno i toplo predjelo, juhu, glavno jelo s prilogom i desert, i to svakom članu žirija servirano na njegovom tanjuru. Svaki par je morao poslužiti 66 tanjura, a za pripremu hrane su imali 120 minuta. Večeras su njihova jela kušali i gosti restorana, kandidati koji su se natjecali tijekom proteklih 15 tjedana. No oni nisu ocjenjivali finaliste.

Moira i Zdravko su žiriju servirali srce artičoke, salatu od lisički, smotanu hobotnicu, gustu juhu od povrća, teleći but u kelju i vidovčansku hajdinu gibanku. Martin i Kristijan su pripremali avokado sa škampima, egzotičnu salatu, rižoto od kunića, juhu od patlidžana, biftek s tartufima i tagliatelama i tortu od jabuke.

„Martin i Kristijan su definitivno zaslužili pobjedu. Pokazali su znanje i želju i naučili su puno, a to je bit ovog showa“, zaključio je Pažanin četvrtu sezonu kulinarskog showa „Tri, dva, jedan-kuhaj!“.

 

Komentari