Kud puklo da puklo - Sapunice | Sapunice

Kud puklo da puklo

Kud-puklo-da-puklo

ZEMLJA PROIZVODNJE: Hrvatska

GODINA PROIZVODNJE: 2014

PRODUKCIJA: NOVA TV

BROJ EPIZODA: 170

REDATELJ: Kristijan Milić, Ivan Pavličić, Stanislav Tomić i Robert Orhel

AUTOR: Vlado Bulić i Mirna Miličić

http://novatv.dnevnik.hr/

Sadržaj serije

Kud puklo da puklo je serija smještena je u živopisni Oštrovac, selo na rubu nacionalnog parka. U središtu priče su rendžer nacionalnog parka Damir (Momčilo Otašević) i doktorica Katarina (Mirna Medaković) koja zbog djedove oporuke dolazi živjeti u Oštrovac.

Katarinin djed Đuro (Mate Gulin) koji je većinu života proživio kao samotnjak, oporukom ostavlja milijun eura svojim unucima Katarini, Tomislavu (Miran Kurspahić) i Kreši (Janko Popović Volarić), ali uz uvjet da godinu dana provedu u njegovoj derutnoj kući u Oštrovcu. U slučaju da ne uspiju u tome, novac pripada selu.

Kako je selo na rubu propasti – mladi odlaze, nema perspektive – ovaj novac bi mogao značiti njegov spas. Zato će selo, barem ispočetka, raditi sve kako bi Đurine unuke „istjeralo“ i dobilo taj milijun.  Na čelu mjesnog odbora je Damirov otac Mile (Milan Štrljić), dok njegov ljutiti oponent Sveto (Žarko Radić) radi sve kako bi zasjeo na njegovu poziciju. U odboru su još i konzervativna učiteljica Barbara (Ecija Ojdanić), svećenik Mirko (Ivan Herceg), Milin najbolji prijatelj Stipe (Miodrag Krivokapić) i Ane (Barbara Vicković), vlasnica lokalne krčme. Svaki od njih, osim svećenika, vidi nekakav svoj interes u „tjeranju“ Đurinih unuka iz sela, ali to ne smiju raditi preočito i javno.

Đurini unuci se tako moraju boriti i sa selom i sa svakodnevnim egzistencijalnim nedaćama – u Đurinoj kući nema ni struje ni vode pa je njihov boravak u selu na neki način i bitka za preživljavanje u uvjetima na koje kao gradska djeca nisu navikli. Da situacija bude još teža, u borbi za Đurin milijun, nisu jedinstveni nego Tomislav, pod velikim utjecajem svoje majke Milice, radi sve kako bi Krešu i Katarinu eliminirao kao potencijalne nasljednike i sav novac za43držao za sebe.

Kako Damir jako brzo počne razvijati osjećaje prema Katarini, to će zajedno s prijateljima: Svetinim sinom, lokalnim majstorom Josipom (Asim Ugljen) i Stipinim sinom Ljubom (Stjepan Perić), lokalnim policajcem, pomagati Katarini i unucima da im život u mjestu bude što lakši i tako dolaziti u sukobe i s ocem i s ostalim mještanima, a posebice s Aninom kćerkom Snježanom (Jagoda Kumrić) koja je zaljub28ljena u njega i želi da Katarina ode. I Katarina će uskoro početi osjećati nešto prema Damiru, ali će se kočiti zbog zaručnika kojeg ima u Zagrebu pa će njeno ponašanje Damira prilično zbunjivati. Uz te vanjske prepreke, između nje i Damira postoje i na prvi pogled nepremostive zapreke u karakterima. On je pomalo konzervativni lokalni galeb koji misli da zna „što žena treba i gdje joj je mjesto“ dok je Katarina emancipirana i snažna ličnost, tvrdoglava na djeda Đuru.

Ovako postavljena ljubavna priča garantira i komične i romantične zaplete u maniri klasičnih romantičnih komedija, dok su svi ostali živopisni likovi, kako seljani tako i obitelji Đurinih unuka u gradu, garancija zapleta u kojima će se komične situacije ispreplitati sa stvarnim i životnim problemima.

Druga sezona:

Prva sezona završila je sretnim završetkom. Unuci su osvojili nasljedstvo kojim su spasili selo od ovrhe, a ostatak novca su odlučili uložiti u gradnju hotela na seoskom zemljištu. Dok traje ceremonija otvaranja hotela, u selo se vraća nepoznati muškarac – mafijaš Stanislav (Ranko Zidarić) u potrazi za svojim dijamantima, no nizom nesretnih komičnih okolnosti on pogiba u hotelu.

Dario (Vladimir Posavec Tušek), njegov računovođa, dolazi u potragu za njim i dijamantima i  nema izbora osim da se nastani sa svojom obitelji u Oštrovcu te pokuša doći do zakopanog blaga.

Kad izludi od propalih pokušaja potrage za dijamantima, da bi prikrio svoj identitet, Dario se odluči baviti poljoprivredom. S vremenom otkrije da u tome uživa i da je u tome poprilično uspješan. Kroz rad na zemlji, on se zbližava sa svojim kćerima (Tina i Sara), te sve manje misli na dijamante. Nezadovoljna činjenicom da je njen suprug odustao od potrage za blagom, Miranda (Jelena Perčin) ostavlja Darija. I dok se Dario zbližava s Ane (Barbara Vicković) i uživa u životu daleko od grada, u Oštrovac se, u opasnom društvu, vraća Miranda, odlučna pronaći dijamante.

Katarina (Mirna Medaković) i Damir (Momčilo Otašević) žive u Đurinoj kući, nedaleko od Mile (Milan Štrljić) i Zdenke (Suzana Nikolić) koji su im stalno za vratom. Dvije obitelji ubrzo počinju izluđivati jedna drugu, pojavljuje se niz humorističnih generacijskih i karakternih obiteljskih nesuglasica.

Od novih likova upoznat ćemo i seoskog policajca Matu (Petar Burić), Darijeve kćerke Tinu (Monika Mihajlović) i Saru (Katja Rožmarić), te brojne druge likove koje će život u Oštrovcu učiniti vrlo živopisnim i zabavnim.

Katarina je zajedno s Tomislavom odlučila investirati veći dio nasljedstva u hotel Đurin san, ali se u poslovanje hotela previše ne miješa, to je prepustila Mili. Obnovila je djedovu kuću u kojoj sretno živi s Damirom i postala seoska liječnica. Idilu seoskog života povremeno joj kvare samo njeni i Damirovi roditelji koji na nju rade pritisak da im što prije rodi unuče.

Damir je ostvario sve svoje snove. Osim što se „osamostalio“ pa sad živi svoju idilu s Katom, opet radi u šumi. U nekadašnjem parku otvorilo se lovište u kojem radi kao lovočuvar. Život mu kompliciraju, naravno, starci. Prije svega Zdenka koja se konstantno petlja u njegov i Katin život, kao da se ne može pomiriti da sada žive sami pa im se konstantno mota po kući, donosi hranu, čisti i tome slično.

Mile je napokon direktor. I to velebnog ugostiteljskog objekta, hotela Đurin san. Mile će davati sve od sebe da bi napunio hotel, unaprijedio njegovo poslovanje, ali kako je Marko izvodio većinu radova, problemi se pojavljuju iz dana u dan. Da li su to problemi sa strujom, neispravne instalacije vode, hotel je u konstantnim popravcima i radovima.

Stipe u novoj sezoni postaje šef osiguranja hotela ‘Đurin san’. Kako u Oštrovac stiže novi mladi policajac, Stipe će naći zajednički jezik s njim i vidjeti u njemu mogućnost da ga poduči svojim starim policijskim trikovima.

Zdenka je potpuno fokusirana na Damira i Katu. Kao i svaka majka, pred svog sina jedinca uvijek postavlja još jedan zadatak koji on ima izvršiti. A to je u ovom slučaju – unuče. Ona će pokušavati sve kako bi Katu i Damir što prije nagovorila na dijete, a kada posumnja da možda imaju medicinskih problema, u pomoć će dozivati i seoske babe vračare kako bi „liječile“ mladi par što će izroditi niz nesporazuma i konflikata na relaciji s Katarinom.

Sveto je postao predsjednik Odbora, a dućan prepustio Josipu. Izgrižen ljubomorom, i dalje se sukobljava s Milom, direktorom hotela, pri čemu Zdenkina prisutnost dodatno potpiruje sukob dvojice rivala. Sveto radi sve kako bi Mili zagorčao život i otežao poslovanje hotelu.

Barbara je i dalje učiteljica, jednako nabrušena na nove doseljenike. Ipak, u Sari vidi priliku za svoju školu te ju silom želi upisati u nju.

Diana i Josip žive u kući sa Svetom. Josip je preuzeo očev dućan, a Dijana radi ono što najbolje zna – frizira i uljepšava turistice.

Tomislav i Snježana su oženjeni, imaju dijete, žive u Zagrebu i povremeno svraćaju u Oštrovac; dio svog nasljedstva također su uložili u hotel i očekuju dio dobiti.

Ane je glavna kuharica u hotelu koja brani financijske interese Snježane i Tomislava te često dolazi u sukob s Mirandom. S vremenom se zbližava s Dariom i njegovim kćerima.

Krešo je još uvijek u procesu razvoda od svoje supruge Renate, ali ta procedura traje i traje. Krešo je u međuvremenu otvorio konzultantsku firmu za izvlačenje novca iz europskih fondova pa će se uskoro angažirati i oko nekih seoskih projekata. U selo svraća povremeno, uglavnom kad ima neki konkretan posao vezan za njihove projekte.

Milica se oštro protivila ulaganju u hotel, ali nije uspjela slomiti Tomislava i Snježu koji su ipak tu odlučili uložiti novce prvenstveno zbog Ane koja zajedno s Milom vodi hotel, u svojstvu domaćice. Milica se zato konstantno petlja u rad hotela stvarajući tako Mili probleme i neprestano ulazeći s njim u konflikte. Ona je puna ideja kako unaprijediti poslovanje hotela, ali nailazi na konstantan otpor kod Mile koji ne voli da mu se, kao direktoru, itko miješa u posao.

Marku se činilo da mu život ne može biti bolji. Kćer mu je naslijedila velike novce, potom odlučila otvoriti hotel i njemu povjerila izgradnju istog. Sve je bilo idealno do otvaranje hotela kada je zbog njegovih neispravnih instalacija cijelo selo umalo stradalo pa je Kata morala platiti štetu, a tu je i Stanislav, prvi gost hotela koji je poginuo zahvaljujući tim istim neispravnim instalacijama. Višnja na toj točki napokon doživljava potpuni slom živaca i odlučuje se rastati od Marka tako da on doseljava kod Kate, i sada ima novu misiju – spasiti brak s Višnjom.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Katarina Došen

Mirna Medaković

Katarina Došen

Mirna Medakovic tttttt

Katarina je zgodna, pametna, duhovita, tvrdoglava, neposlušna i vrlo strasna kad se bori za svoje stavove. Završila je medicinu iz želje da pomaže ljudima, ali joj je već nakon godine dana rada (na zamjeni) u bolnici postalo jasno da joj se posao svodi na brojeve, a ne ljude što je prilično frustrira. U dugogodišnjoj je vezi s Denisom (doktorom) koji je povremeno vara no to ona ne zna. Na pogreb stiže samo zbog tate koji je inzistirao na tome da ode. Dolazak u selo i upoznavanje sa stanovnicima pretvara se u pravu avanturu. Kada sazna za uvjete oporuke i kada shvati kakvu će pomutnju to izazvati u njenoj ionako disfunkcionalnoj široj obitelji, Katarina odlučuje napustiti selo. No nije računala na Hunda, Đurinog psa, koji je od prvog trenutka u njoj prepoznao Đuru i krenuo za njom. Katarina je kao i Krešo i Tomislav odgojena u gradu bez dodira sa selom, a obiteljska druženja (sa tetama i njihovim obiteljima) su uglavnom završavala svađama i teškim dramama. No bez obzira na to Katarina želi veliku obitelj jer joj odrastanje kao jedinici nije bilo previše zabavno. Na zadnjoj se godini fakulteta zaljubila u Denisa, kolegu liječnika i od tada je s njim u sretnoj vezi (barem ona tako misli). Nakon završetka školovanja dobila je posao na hitnoj kao zamjena, ali se razočarala kada je shvatila da se njeno poimanje posla liječnika i onoga što ona trenutno radi prilično razlikuje. Život na selu, nakon početnog šoka, je počinje pomalo i veseliti. Kuća koja nema vode, struje i wc-a postaje sve više njezin dom. Njeno početno nesnalaženje u prirodi zahvaljujući Damiru prerasta u uživanje u istoj, a vremenom će oboje shvatiti kako ipak imaju više zajedničkog nego što su mislili.

Tomislav Mamić

Miran Kurspahić

Tomislav Mamić

Miran Kurspahic tttttt

Tomislav je sin najmlađe Đurine kćeri Milice. Od majke je naslijedio averziju prema ovom selu i selu uopće i ne priznaje život izvan grada. Njegov je san biti bogat. Ugodne vanjštine, šminker, arogantan, duhovit (najviše sam sebi), bahat, zna biti jako slatkorječiv no, u biti je ljenčina i ne baš previše bistar. S Krešom i Katarinom se viđa na rijetkim obiteljskim okupljanjima, uglavnom oko Božića, a tada se njihovi roditelji toliko posvađaju da nikad nisu razvili emotivnu povezanost koja bi se očekivala od bratića i sestrične. Zahvaljujući imućnim roditeljima (majka Milica se bogato udala, dva puta) Tomislav uglavnom ne radi ništa osim što jedri, skija i druži se s drugom bogatom mladeži. Iako je na sprovod došao zbog oporuke, godina dana u selu će mu se činiti kao prevelika žrtva, no majka Milica ga natjera na ostanak. Ako ne osvoji nasljedstvo ona će mu ukinuti svu financijsku pomoć. Pohlepa za novcem će ga učiniti opasnim protivnikom i vrlo brzo će se okrenuti protiv Katarine i Kreše. Tomislava uz selo veže trauma iz djetinjstva. Jedan jedini put kad je došao u posjet djedu Đuri napale su ga ose, pa onda i pijetao. Od tada Tomislav više nije kročio nogom ni u botanički vrt. Zbog svog lošeg karaktera nema iskrenih prijatelja već gomilu sličnih skorojevića.

Krešimir Kolarić

Janko Popović Volarić

Krešimir Kolarić

Janko Popovic Volaric tttttt

Krešo na početku djeluje kao najsmireniji i najozbiljniji, ali to je zato jer je jedini od njih u ozbiljnim problemima. Krešini su roditelji umrli, jedan za drugim i tetak i tetka su mu jedina obitelj koju ima. Krešo je preko svoje firme prao neke novce, a nije baš toga bio svjestan i sad strahuje da će mu svaki čas USKOK zakucati na vrata. Njegov strah ga drži u selu iako mu se s druge strane brak raspada. On će u početku biti između dvije vatre: otići iz sela spašavati brak (ne toliko zbog žene koliko zbog djece) ili osvojiti novac s kojim će vratiti dug i svojoj djeci omogućiti pristojan život. Krešo je za razliku od Tomislava i Katarine smiren i teško ga je isprovocirati. Krešo, na van, nije neki zavodnik, ali zato mu uloga oca savršeno leži. Krešo se mlad oženio za srednjoškolsku ljubav i isto tako rano dobio djecu. Krešo obožava klince i sve bi učinio za njih. Krešo je prije dolaska u selo mjesec dana živio kod prijatelja na kauču jer je ženi trebalo prostora i mira da razmisli o njihovom braku. Krešo je radio u firmi i ne baš svojom krivnjom u strahu je od Uskoka.

Milica Mamić

Sanja Vejnović

Milica Mamić

Sanja Vejnovic tttttt

Milica je Đuro u suknji. Najmlađa od njih, najduže je ostala u selu i to im nikad nije oprostila, kao ni optužbe da je ona ubila majku (majka je naime umrla pri porodu). I ona je zlopamtilo kao i Marko i Đuro. Milica je zgodna Ličanka i dolaskom u Zagreb brzo se bogato udala. Nakon smrti prvog muža, udala se još bogatije za drugog. No Milica nije zapustila svoje obrazovanje, pa je završila pravo i postala odvjetnica. Za razliku od Marka koji ima moralne dileme, Milica u svemu gleda samo koliki je njen dio. I od njega ne odustaje ni pod koju cijenu. Ta će njena karakterna crta izaći na vidjelo u utrci za nasljedstvo za koje ona iskreno misli da pripada samo njoj. Iako je svjesna da je za Tomislavovu razmaženost i materijalizam i sama kriva, u trenutku će se kao i Marko pretvoriti u Đuru i od djece zahtijevati potpunu poslušnost. S obzirom da je Tomislav slabiji od Milice on će je morati slušati.

Marko Došen

Željko Pervan

Marko Došen

Zeljko Pervan tttttt

Marko je tradicionalni otac koji se malo prilagodio gradu, ali u sekundi se pretvori u diktatora. Njegovi stavovi izluđuju Katarinu i suprugu Višnju i to objašnjava Katarininu averziju prema tradicionalnim muško - ženskim podjelama. Marko je neki hibrid urbanog i ruralnog ponašanja, ovisno o društvu i situaciji. On je veliki pobornik Katarinine diplome, ali bi mu bilo i sasvim prirodno da ona jednog dana ostavi karijeru i posveti se mužu i djeci. Sa Đurom je bio u svađi jer Đuri ionako nitko nije bio dobar, naročito kad je Marko odlučio nastaviti školovanje, što je Đuro smatrao lijenošću i izbjegavanjem pravog muškog posla. Sa sestrama je bio u svađi jer je kao i Đuro mislio da im je mjesto u kući. Marko je Đuro, samo malo liberalniji. I za razliku od Đure koji je više volio žabe nego njih, Katarinu obožava i sve će učiniti za nju. Marko i njegova sestra Milica su isti, ali Milica je opasnija od njega jer ona neće prezati ni od čega dok će Marko u jednom trenutku znati povući kočnicu zbog sreće svoje jedinice

Mile Gavran

Milan Štrljić

Mile Gavran

Milan Strljic tttttt

Mile svoju ulogu predsjednika mjesnog odbora ozbiljno shvaća. Izborna je godina i njegov je program: spasiti selo od raseljavanja tako da pokrene davno zatvorenu pilanu. Za to mu treba investitor ili barem EU fond, ali prvog nema, a s drugim se Mile ne snalazi. Milina druga strast je lov. No, otkad su na snazi novi zakoni Mile i njegovi kolege lovci više šeću po šumi nego što love. Ako nešto love to su žabe. Mile je oko svega smrtno ozbiljan i rijetko se smije, no to ne znači da je Mile mrgud. Mile je srčan, hrabar i nikad ne odustaje od pomaganja drugima, čak i kad oni to ne žele. Jedini njegov problem što nikad ništa ne promisli do kraja pa zapne na prvoj stepenici, što ga dovodi u razne nezgode. U kući je šefica Milina žena Zdenka. Mile je sluša iako se pravi da je obrnuto. Jedino oko čega se i Mile i Zdenka uvijek slažu je to da je njihovom sinu Damiru vrijeme za ženidbu. Njegov najbolji prijatelj je Stipe, umirovljeni policajac. Njih su dvojica u stalnoj akciji, sve zajedno rade, ali uglavnom krivo pa to popravljaju njihovi sinovi. Mile je dobričina koji i kad radi nešto loše radi to zbog višeg cilja, pa tako i plan da se Đurinim unucima odmogne u životu na selu je, u njegovim očima, opravdan jer taj novac za selo znači opstanak. Mile želi biti upamćen kao čovjek koji je činio opće dobro. Milin protukandidat na izborima i njegov jedini "neprijatelj" u selu je Sveto. Mile je, dok je pilana radila, bio šef pilane. Kao šef bio je spretan i poštovan pa je lako dobio glasove sela kad se kandidirao za predsjednika mjesnog odbora. U Zdenku se Mile jako zaljubio i ta ljubav još uvijek traje. Njegov sukob sa Svetom datira iz tog vremena jer je Zdenka bila Svetina simpatija. Na Milin je nagovor Stipe zbog "pijanstva" Svetu smjestio u zatvor kako bi na seosku feštu Mile poveo Zdenku.

Stipe Žulj

Miodrag Krivokapić

Stipe Žulj

Miodrag Krivokapic tttttt

Policajac u penziji, značku je službeno predao sinu Ljubi kad se ovaj vratio iz policijske škole, ali koristi svaku priliku da mu je otme nazad. Značku i kapu. Još uvijek sa sobom nosi blokić u koji upisuje prekršaje. Pa tako i Ljubine. Stipe je udovac, a već godinama mu se sviđa Ane. Iako je i ona slobodna Stipe nikako da napravi taj korak i pozove je na romantičnu večeru. Stipe se u tim emotivnim situacijama ne snalazi baš previše, pa nagovara Ljubu da se udvara Snježani ne bi li onda i on došao u paketu. Bez obzira na vojnički odgoj i samački život Stipe ne doživljava svijet tako dramatično kao Mile i sve je spreman okrenuti na šalu. Njih dvojica sve rade zajedno, ali se nikada ne slažu oko načina na koji bi se to trebalo napraviti. Stipe se, za razliku od Mile, voli smijati. Stipe dolazi iz vojničke obitelji. Svaka je generacija dala jednog vojskovođu pa je tako i Stipe obukao uniformu, a i njegov sin Ljubo. Stipe je ostao udovac vrlo rano i sam je odgojio sina (uz Zdenkinu pomoć). S Milom ga veže veliko prijateljstvo. On je bio taj koji je pomogao Mili da osvoji Zdenku tako što je uhapsio Svetu i držao ga u zatvoru dva dana. Stipe je Milina desna ruka u provođenju svakog plana.

Ane Jelaska

Barbara Vicković

Ane Jelaska

Barbara Vickovic tttttt

Ane je samohrana majka, vesela, zgodna, oštra i duhovita jezika, kuha fantastično i zna baratati puškom. Jedne je godine ubila iz prvog hitca bijesnog vuka kad je napao selo, ravno među oči. Time je Ane zadobila poštovanje muškog dijela sela. Vlasnica je seoske birtije i sama vodi svoj posao oduvijek. Svoju kćer Snježanu odgojila je da bude samostalna i hrabra, no na nesreću Snježana je toliko lijepa da je rano shvatila da na ljepotu može dobiti sve puno lakše. Ane je zato stalno na oprezu. Snježanina zaljubljenost u Damira je ne zabrinjava jer je već priprijetila Damiru da ako ne misli ozbiljno ništa ne započinje s njom i taj dogovor Damir poštuje. Ane bi doduše više voljela da je Snježana zaljubljena u Ljubu, a tijekom godina je razvila i nježne osjećaje prema Stipi, no kako on nikad nije napravio prvi korak Ane nije ništa poduzimala. Snježanin otac je pobjegao glavom bez obzira kad je saznao da je Ane trudna. U selo je došla raditi u pilanu kao ispomoć u kuhinji. Vrlo je brzo napredovala do glavne kuharice, a zarađeni je novac pametno raspoređivala. No kako je pilana uskoro zatvorila, Ane je kupila kuću u centru sela i otvorila birtiju. Loše iskustvo sa muškarcima učinilo ju je opreznom pa je Ane tako ostala sama sve ove godine. Ane će, kao i ostali stanovnici sela, povremeno željeti otjerati unuke iz sela. Malo i zbog Snježane.

Barbara Murgić

Ecija Ojdanić

Barbara Murgić

Ecija Ojdanic tttttt

Pomalo hladna, preambiciozna u svemu i nikada pomirena sa činjenicom da živi na selu, Barbara je pri tom i razočarana činjenicom da joj jedina kćer Diana nije bila u stanju završiti ništa više od tečaja za manikuru i frizuru. Sad je želi udati što prije da stigne utjecati na obrazovanje svojih unuka jer u svoju kćer nema povjerenja. Jedini je problem što se kćer za nesreću viđa sa Josipom, koji je što se učiteljice tiče opasan po život za sebe i okolinu. Osim što je sa vlč. Mirkom u konfliktu oko vjeronauka zamjera mu i to što još nikog od mladih nije nagovorio na brak za razliku od svećenika u susjednom selu koji svake godine ima bar jedno vjenčanje. S Anom nije baš u dobrim odnosima, a ni Zdenka je ne voli baš previše, no, kao i za sve, ima za nju razumijevanja. Barbara je dobra učiteljica, ali svoj posao preozbiljno shvaća tako da su njeni satovi sve osim zabavni. Barbara je u selo došla udajom, a ubrzo je dobila posao u seoskoj školi koja je tada još imala velik broj djece. Svoje je ambicije preusmjerila na kći Dianu koja je na kraju ispala prilično neambiciozna. Barbara će zbog straha da će joj, zbog malog broja učenika, zatvoriti školu biti u stalnoj akciji nagovaranja Diane i ostalih da se žene i imaju djecu. Na sastancima odbora uvijek je na Svetinoj strani.

Ljubo Žulj

Stjepan Perić

Ljubo Žulj

Stjepan Peric tttttt

Ljubo je ozbiljan policajac, duhovit i pozitivac. On, Damir i Josip su najbolji prijatelji od djetinjstva i stalno su zajedno. Ljubo je nastavio obiteljsku tradiciju nošenja uniforme i u planu mu je napredovati do inspektora. No, to ne sprječava Stipu da mu stalno prigovara. On, Damir i Josip uvijek rješavaju probleme u koje se zapetljavaju njihovi očevi i to im je izvor zabave. Ljubo je zaljubljen u Snježanu, ali obzirom da zna da je ona zaljubljena u Damira, Ljubo tu svoju ljubav drži za sebe i sa Snježanom je u striktno prijateljskom odnosu. Kako je majka umrla dok je on još bio mali, brigu oko njega je uz Stipu preuzela i Zdenka koja ga tretira kao svog i on nju tretira kao majku (sluša je i boji je se pomalo). S ocem je razvio emotivan odnos koji obojica ne priznaju. Ljubo će u odnosu Damira i Katarine odigrati važnu ulogu. Kada primijeti da se Damir stvarno zaljubio u Katarinu on ga potiče u tome iz dva razloga: želi da mu prijatelj bude sretan sa Katarinom i tako mu oslobodi put prema Snježani.

vlč. Mirko Komadina

Ivan Herceg

vlč. Mirko Komadina

Ivan Herceg tttttt

Svećenik je sve suprotno od očekivanog. Izuzetno obrazovan, pametan i duhovi. Seljanima je više psihijatar i savjetnik nego provoditelj vatikanskih zakona. Sa svima je u odličnim odnosima jer im ne pametuje nego pomaže čak i u fizičkim poslovima, jedino ga učiteljica smatra lošim svećenikom. Njegovo je poimanje svećeničkog poziva "preliberalno" za učiteljicu Barbaru koja od svećenika očekuje tvrđe stavove oko vjeronauka i braka. Vlč. Mirko se druži sa stanovnicima sela i u Aninoj birtiji, i nerijetko tamo rješava sve sukobe i pojašnjava nesporazume, kao psiholog i čovjek zdravog razuma, više nego kao svećenik. Trudi se držati podalje od kampanja Mile i Svete, a osobno najviše podržava Josipov plan oko destilerije. To ga dovodi u sukob i sa Milom i sa Svetom. Vlč. Mirko jedini u selu ne podržava njihovu urotu protiv nasljednika. Vlč. Mirko je svjestan da ga sve žene obožavaju i da uglavnom zato pristaju na sve njegove akcije (zbor, ples za samce i sl), ali to ga ne dovodi u nikakva iskušenja. Vlč. Mirku je ovo prva samostalna župa i u selo je došao prije pet godina. Od početka se stavio selu na raspolaganje i svakome se trudi pomoći najviše što može.

Josip Tepavac

Asim Ugljen

Josip Tepavac

Asim Ugljen tttttt

Josip je vedrog duha, spretan majstor koji nikad nije poželio napustiti selo i ne vidi u tome nikakav problem. Može otići kad hoće, ali ne želi. Vješt je u popravljanju svega i stalno izmišlja stvari koje će mu pomoći u obavljanju svakodnevnih poslova. Kad ga Đurini unuci angažiraju da im popravi kuću, Josip se oduševljeno prihvati posla, što Svetu dovodi do ludila. Josip je zahvaljujući svom šarmu i spretnim rukama omiljen u selu, za razliku od svog oca. U vezi je sa Dianom, koju obožava. Josip je odrastao u selu s mamom, bez puno doticaja sa ocem, tako da je njihov odnos stalno na rubu incidenta. Tesla će od prvog dana biti angažiran od strane unuka na renoviranju Đurine kuće, na užas svog oca. Kako će provoditi dane u toj kući, Josip će se sprijateljiti sa Krešom i Katarinom dok će sa Tomislavom biti u stalnom sukobu.

Sveto Tepavac

Žarko Radić

Sveto Tepavac

Zarko Radic tttttt

Sveto je pola života proveo u Švicarskoj, mrzeći Milu i Stipu. Njegov sin Josip je unatoč tome najbolji prijatelj s njihovim sinovima i to Svetu užasno smeta. Sveto ima švicarsku penziju i dućan u selu, a odlučio se ove godine suprotstaviti Mili na izborima iz čiste osvete. No i Sveto tu poziciju predsjednika ozbiljno shvaća, ali iz drugih pobuda od Mile, pa je njegov plan za selo – kockarnica i lov za bogate klijente. Većina je stanovnika sela protiv, ali Sveto ih lagano pridobija obećavajući im veliku financijsku dobit. Vezu svog sina sa učiteljičinom kćeri Dianom podržava i ubrzava zbog podrške koju će dobiti od njezine majke. Sveto će prvi pokrenuti selo protiv unuka, a kada vidi da mu to baš neće uspjeti okreće se Tomislavu. U mladosti je Sveto bio glavni frajer u selu i kao takav mislio je da mu Zdenka kao najljepša cura u selu pripada, no prave tu ljubavi s njegove strane nije bilo. Nakon incidenta sa zatvorom Sveto je otišao u Švicarsku.

Snježana Jelaska

Jagoda Kumrić

Snježana Jelaska

Jagoda Kumric tttttt

Snježana je prelijepa plavokosa djevojka, svjesna svog izgleda i za razliku od Katarine vješto ga i rado koristi, na užas svoje majke Ane. Snježana je zaljubljena u Damira oduvijek i glavni joj je cilj udati se za njega i zajedno s njim preseliti u grad. Iako joj svi govore da Damir neće napuštati selo Snježana je uvjerena da će ga, kad ga jednom osvoji, lako na to nagovoriti. Ona u suštini nije zla osoba, ali je pomalo tašta i sebična i još uvijek premlada da bi bila svjesna svojih postupaka. Njezina najbolja prijateljica je učiteljičina kći Diana. Snježana je, kako kaže Ane, naslijedila karakter svog oca. Snježana radi u majčinoj birtiji, a u slobodno vrijeme je šnajderica. San joj je postati modna dizajnerica. Od malena je zaljubljena u Damira jer je on najveći frajer u selu. Snježana će se dolaskom Katarine naći ugrožena i učiniti će sve da je se riješi.

Zdenka Gavran

Suzana Nikolić

Zdenka Gavran

Suzana Nikolic tttttt

Zdenka, privlačna gospođa vedrog duha je ustvari glava obitelji. Zdenka drži kuću i njih dvojicu u savršenom redu, voli plesati i raditi kolače. Kao majci, jedina joj je još želja da se Damir oženi i da ona ima punu kuću unuka. Na potencijalnu nevjestu Snježanu gleda blagonaklono. Prijateljica je sa Anom, a Stipu tretira kao brata o čijem se sinu brine kao da je njen. Zdenka voli Milu iako je svakodnevno izluđuje. Zdenka je u mladosti bila prava ljepotica i imala je brojne udvarače, a najozbiljniji je bio Sveto. No kad je saznala što je sve Mile izveo da bi je pozvao na ples, zaljubila se u njega, udala se i nije požalila. Htjela je ona imati puno djece, ali nije mogla, pa je sa veseljem prihvatila brigu o Ljubi. Mile će u početku skrivati od Zdenke svoj plan da odmognu unucima u životu na selu, jer se Zdenka nikad s tim ne bi složila.

Diana Murgić

Tijana Pečenčić

Diana Murgić

Tijana Pecencic tttttt

Kći učiteljice Barbare. Diana je simpatična i draga djevojka, nije baš ambiciozna, ima svoj salon ljepote u kojem radi kao frizerka, u vezi je sa Josipom i Snježanina je najbolja prijateljica. Iako je cijela strka oko nasljedstva ne uzbuđuje baš previše ipak pod utjecajem Snježane i ona je povremeno neprijateljski raspoložena prema Katarini. Prigovore svoje majke Diana uglavnom ignorira, a da bi je još više iznervirala, Diana zastupa stajališta „moderne“ žene: ne želi se udati. Sve što joj treba nalazi u ženskim časopisima i iz njih crpi svu mudrost, za sebe i Snježanu. Odgajana pod strogom kontrolom majke jedva je dočekala da se bar malo osamostali. Iako je majka i dalje gnjavi Diana je razvila obrambeni mehanizam da ju to ne pogađa previše. Njena ljubav sa Josipom je zdrava, snažna i vesela i njih dvoje su jedini normalni par u selu. Velika je podrška Josipu.

Dario Žeravica

Vladimir Posavec Tušek

Dario Žeravica

Vladimir Posavec Tusek ttt

Dario je računovođa, vrlo vješt i precizan i kao takav je, još na početku karijere, zapažen u kriminalnim krugovima. Kako je po prirodi samozatajan i pomalo plašljiv, teško se mirio s pozicijom mafijaškog računovođe, no ubrzo mu se svidjelo kada je shvatio da mu ta pozicija donosi dosta stvari koje prije nije mogao imati – novac, poštovanje i naravno lijepe djevojke, ali i stres i žgaravicu tako da je cijelo vrijeme u sukobu sam sa sobom. Iz prvog braka ima dvije kćeri – Saru i Tinu. Njegov odnos sa kćerima je u osjetljivoj fazi. Cure žive s mamom, a Dario osjeća grižnju savjesti zbog razvoda. I dok ga starija Tina otvoreno krivi za razvod i novu ženu, mlađa Sara ga razumije, ali također ne odobrava novu mamu Mirandu. Dario se malo više razumije sa Sarom jer je po karakteru sličnija njemu, dok s Tinom ne može nikako uspostaviti kontakt od kad je ušla u pubertet. Njegov boravak u Oštrovcu će biti sve samo ne idiličan. S jedne strane strah i panika oko izgubljenih dijamanata, a s druge strane obitelj koja se ne podnosi. Naime, kćeri i Miranda po prvi put žive skupa i to se pretvara u pakao. S treće strane su seljani koji iz najboljih namjera da se predstave kao divni domaćini izluđuje već ionako sluđenog Daria. Njegov neplanirano dugi boravak u Oštrovcu natjerat će ga da počne preispitivati cijeli svoj život.

Miranda Žeravica

Jelena Perčin

Miranda Žeravica

Jelena Percin ttttttt

Miranda je Darijeva druga supruga koja je prije udaje bila hostesa/manekenka/pjevačica, ne pretjerano uspješna jer nije baš previše bistra, ali je zato ambiciozna i atraktivna. Svi njeni planovi pođu ukrivo jer ipak u jednom koraku prevlada glupost. Lana je vrlo zabavna osoba dok je sve po njenom i dok je ona u centru pažnje, no kad toga nema, zna biti vrlo neugodna. Miranda nije sebe zamišljala u ulozi maćehe. Više je kćerima željela glumiti prijateljicu, no nije računala na otvorenu Tininu mržnju i prezir pametne Sare. U tom će odnosu ona uvijek izvući deblji kraj. No kad joj pukne film i ona će njima uzvratiti istom mjerom. Boravak u Oštrovcu će joj teško pasti, ali će to ipak pregristi jer je želja za dijamantima ipak jača. Osim što mora živjeti u skromnom hotelu i glumiti pred seljanima brižnu suprugu i pomajku, Darijeva nesposobnost da pronađe dijamante je dovodi do ludila. Kako je Dario zauzet kopanjem, kćerima i prijateljstvom sa Ane, Miranda će tražiti zabavu izvan kuće, uglavnom samo zato da izazove Dariovu pažnju. To je prvenstveno Damir koji neće imati ništa protiv njene pažnje. To će je dovesti u konflikte sa Katarinom, a zatim i sa ostalim ženama koje će se udružiti protiv „razaračice brakova“.

Tina Žeravica

Monika Mihajlović

Tina Žeravica

Monika Mihajlovic ttttt

Tina je mlada buntovna djevojka koja nije još sigurna što bi sa sobom u životu. Razvod roditelja joj je teško pao jer ju uhvatio u pubertetskim godinama i s tim se još nije pomirila zato čini sve da roditeljima zagorča život. Međutim, taj njen prkos i inat samo je maska ispod koje se krije tužna djevojka. Upisala je fakultet na koji su je roditelji nagovorili, ali cijelu godinu nije uopće odlazila na fakultet i kad je pala godinu, majci Suzani je pukao film pa ju je poslala ocu na preodgoj. A otac, iz nekog razloga, privremeno živi u Oštrovcu. U Oštrovcu Tina zabavu nalazi u društvu Damira i Josipa, kao treći mušketir. No kada joj Dario zabrani to druženje Tina će iz prkosa izvoditi cirkus. Sa seljanima će Tina imati dobar odnos. Već navikli na Katarinu, lakše će razumjeti novu svojeglavu stanovnicu sela, ali s obzirom na Tinin blaži karakter, lako će je zavoljeti. Romantične osjećaje razvit će prema seoskom policajcu Mati.

Sara Žeravica

Katja Rožmarić

Sara Žeravica

Katja Rožmaric ttttt

Sara je draga djevojčica, pomalo šutljiva (po svom izboru) inteligentna i znatiželjna. Boluje od astme. Nju zanima sve: matematika, knjige, kemija, životinje... Ima ambiciju postati znanstvenica i pronaći lijek za astmu i sve druge bolesti. Kako joj mama nikad nije dala da ima ozbiljnog kućnog ljubimca, osim zamorca, život na selu je Sari kao u raju. Njeni će najbolji prijatelji u selu biti Hund i Stipe. Stipe je deda kojeg nikad nije imala, a ona je unučica koju Stipe cijeli život želi. Iako će je Stipe u početku koristiti da sazna nešto o Dariu, taj će odnos kroz cijelu sezonu biti najiskreniji. Sara Mirandu vidi kao nepotrebno biće koja zauzima prostor na zemlji nekom pametnijem. Sestri zamjera nedostatak ambicije jer ona misli da svako treba imati svrhu na planeti. S druge strane mama joj je nabila kompleks da nije dovoljno lijepa jer ju za razliku od Tine nikad nije gnjavila oko izbora odjeće i frizure.

Mate

Petar Burić

Mate

Petar Buric ttt

Mate je novi mladi policajac koji dolazi u Oštrovac da popuni upražnjeno mjesto. Mate je u svom poslu jako revan i ozbiljno ga shvaća pogotovo stoga što mu je ovo prvi put da sam vodi postaju pa makar to bila i ova oštrovačka. Mate je dijete sa sela i prilično je ozbiljan za svoje godine. On, za razliku od Tine, nije imao bogate roditelje da mu ispunjavaju želje pa si je sam plaćao studij, paralelno radio i studirao i posao policajca mu je sve što ima. Međutim, on je friški pitomac i do sada nije imao ozbiljnijeg policijskog iskustva. Zato je tu Stipe. Mate u Stipi vidi starog policajca s iskustvom te njegove savjete upija kao spužva, međutim, uskoro će morati shvatiti da su Stipine metode zastarjele i da više ne prolaze te da se koristeći njima samo uvaljuje u dodatne probleme. Mate u selu ispočetka neće biti nimalo omiljen. Sa svojom revnošću i kažnjavanjem za svaku sitnicu će prilično nervirati seljake. Međutim, uskoro će morati shvatiti da tako ne ide pa će malo po malo biti sve skloniji kompromisima.