Kuzgun - Sapunice | Sapunice

Kuzgun

kuzgun

ZEMLJA PROIZVODNJE: Turska

GODINA PROIZVODNJE: 2019

PRODUKCIJA: Star TV

BROJ EPIZODA:

REDATELJ: Bahadır İnce

AUTOR: Burcu Görgün i Özlem Yılmaz

https://hr-hr.facebook.com/startv/videos/kuzgun/

Sadržaj serije

U utorak, 14. lipnja Nova TV kreće s emitiranjem nove uzbudljive turske dramske serije ‘Kuzgun’ koja na male ekrane donosi priču o muškarcu koji kreće u potragu za osvetom zbog velike nepravde koja mu se dogodila u djetinjstvu. Odrastanje glavnog lika Kuzguna (Baris Arduç) bilo je ispunjeno boli, traumama, samoćom i borbom, a sve zbog nedaća koje su snašle njegovog oca, poštenog visokorangiranog policajca nakon što ga je izdao njegov partner i sklopio savez s moćnim narkobosom Şerefom Dagistanlijem.

Kada odraste, 20 godina poslije nemilog događaja, Kuzgun kreće u osvetu. Međutim, i prije nego provede svoj plan do kraja, zaljubi se u Dilu (Burcu Biricik), prelijepu i pametnu kćer svoga neprijatelja Rifata Bilgina (Levent Ülgen). Susret Kuzguna i Dile dogodit će se u Nevšehiru, a njihova priča nastavit će se u Istanbulu. Kuzgunov povratak u grad, u kojem mu je ukradeno djetinjstvo, ne samo da će promijeniti Dilin život nego i živote svih ostalih.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Kuzgun

Baris Arduç

Kuzgun

kuzgun-1

Oduvijek se želio školovati i sklon je stripovima. Tako postaje najpismeniji čovjek u svome okruženju. On je čovjek koji sam radi na svome kulturnom uzdizanju, preuzima i gleda filmove sa stranih filmskih stranica kad god mu se za to ponudi prilika. Drugim riječima, Kuzgun je čovjek koji potpuno ruši predrasudu da nenačitana osoba nije u stanju sastaviti složenu rečenicu. Gaji veliku ljubav prema prirodi i životinjama. Razumije jezik vjetra, zna kad će se vrijeme promijeniti. Voli sve životinje. Zbrinjava ozlijeđene životinje, odlazi u skloništa i onamo im nosi hranu. Još kao dijete ostao je bez obitelji te zbog toga i dalje osjeća duboku tugu. Upoznao je ulicu kad je imao samo osam godina i vidio najsuroviju, najmračniju stranu života. Naučio je sam preživjeti na ulici. Zbog toga je potisnuo svu svoju naivnost i osjećaje. Živio je posve sam. Čak je i svoje ime promijenio u Akča. Njegov ukradeni život, očeva smrt i izgubljena obitelj postali su Kuzgunova motivacija za život. Jednog će se dana osvetiti i biti jak. Neće dopustiti da mu više ikad itko naudi. Kad Kuzgun upozna Dilu, počinje njegovo putovanje ispunjeno gladi za osvetom i usponom. Međutim, to putovanje neće napredovati kao što Kuzgun misli. Njegova obitelj, koju nije vidio godinama, i njegovo srce, na koje će ga Dila podsjetiti, stvorit će nove probleme, zaokrete i promjene u planovima za budućnost. Kuzgun će s Dilom proživjeti čarobnu, ali i bolnu ljubav kakvu je teško i zamisliti.

Dila

Burcu Biricik

Dila

dila

U djetinjstvu joj je bilo dosadno igrati se lutkama i s drugim djevojčicama. Prema njezinim riječima, muškarci su uvijek radili zabavnije stvari. Znala je prolaziti kroz rane testove snage i izdržljivosti kako bi je dječaci primili u svoje društvo. Obogatila se, ali to je nije promijenilo. I dalje se voli penjati po drveću. U dvorištu njezine obiteljske kuće raste drveće koje je sama posadila. Dila je duhovita djevojka, ali humor povezuje s inteligencijom pa je zbog toga smatraju snobom. Omiljena je u društvu. Odlazi na festivale, zabave i razna događanja. Živahna je djevojka. Unatoč svemu tomu, ne dopušta da joj itko priđe bez njezina dopuštenja. Najveću traumu doživjela je u djetinjstvu kad je Kuzgun nestao te nakon smrti majke Sultan nekoliko godina poslije. Istanbul je napustila netom nakon majčine smrti. Njezin odlazak iz Istanbula bio je odmah poslije tog događaja. Njezin otac Rifat mislio je da će njegovoj kćeri biti bolje ako bude daleko od Istanbula pa Dilu šalje na školovanje u London. Iako je Dili isprva teško, uspijeva se oporaviti. U početku pohađa srednju školu, a potom i sveučilište u Londonu. Diplomirala je pravo i radi kao odvjetnica. Godinama je živjela u inozemstvu, a prije pet mjeseci vratila se u Istanbul, gdje namjerava ostati. Nakon povratka u Istanbul osniva vlastiti odvjetnički ured. Uglavnom volontira. Dila je najveća uzdanica svog oca. Iako Rifat ima sina Alija, draža mu je Dila. Ulaskom Kuzguna u njezin život počinju njezine najveće kušnje. On će njezin život promijeniti nabolje, ali će u njega ujedno unijeti i veliku dozu pesimizma. Iako je u inozemstvu bila u nekoliko veza, nikad se nije zaljubila. Dila ne zna što je ljubav. Upravo će je zato odnos s Kuzgunom iz temelja promijeniti.

Derviš Dževheri 'Krojač'

Settar Tanriögen

Derviš Dževheri 'Krojač'

dervis

Derviš Dževheri jest poseban čovjek koji je kao šegrt zanat izučio kod jednog od najstarijih armenskih majstora krojača u Istanbulu i radi u susjedstvu. Iako je imao brojne prilike da stekne slavu, odlučio je raditi u skladu s tradicijom svoga zvanja. Iznimno je discipliniran. Pomno bira svoje mušterije i pritom ne mari za novac. Živi u kući iza svoje krojačke radionice koja je smještena u starome trgovačkom centru. Pravo je čudo kako uvijek nađe rješenje za tuđe probleme. Njegov stil odijevanja i stav posve su očaravajući. Priče su njegovo najveće bogatstvo. Pomaže onima koji su u nevolji. Zna sve što se događa na ulici. Nitko mu se ne obraća pravim imenom. Svi ga zovu Krojač, a samo ga Kuzgun zove Derviš. U slobodno vrijeme svira harmoniku, u kavu dodaje alkoholna pića. Dobro je društvo za piće. Natuca francuski i talijanski, ali izvrsno govori armenski. Ima smisla za glazbu.

Merjem Džebedži

Hatice Aslan

Merjem Džebedži

meryem

Ima 45 godina i majka je troje djece. Još od djetinjstva voli tradicionalnu glazbu. Njezin pokojni otac bio je poznati trubadur (bard) iz centralne Anatolije. Iste godine kad je na konzervatoriju počela studirati narodnu glazbu, upoznala je Jusufa, apsolventa na Policijskoj akademiji. Zaljubili su se i ubrzo odlučili vjenčati. Upravo zato prekinula je studij. Iako se nadala da će brzo nastaviti studirati, dugo to nije učinila. Baš kao i njezin otac, voli ptice. Upravo zato svojoj je djeci dala imena prema nazivima ptičjih vrsta. Njezin suprug Jusuf tu je odluku prepustio njoj. Ima 12 pripitomljenih golubova koje drži u potkrovlju svoje kuće. Merjem je prestala voljeti narodne pjesme, no u svojim četrdesetim godinama smogla je snage da nastavi studirati na konzervatoriju. Najveću bol doživjela je nakon nestanka svoga sina Kuzguna. S njegovim povratkom bit će suočena s novim iskušenjima.

Rifat Bilgin

Levent Ülgen

Rifat Bilgin

rifat

Rifat je poslovni čovjek koji je nekoć radio kao policajac. Tijekom operacije čiji je cilj bio hvatanje moćnog trgovca narkoticima uzeo je ponuđeno mito te se obogatio postavši njegov partner. Vlasnik je logističke tvrtke, ali tijekom godina postao je istaknuti pripadnik kriminalnog miljea. Njegova kći Dila njegova je najveća slabost. Nakon smrti prve supruge Sultan ponovno se oženio. Ali ovaj put iz koristi. Živi sa suprugom Šermin, kćeri Naz koju je dobio u braku sa Šermin, sinom Alijem, Alijevom suprugom Sedom, unukom Defne te kćeri Dilom. Obitelj ga poznaje kao milog oca i djeda, ali izvan obiteljskog kruga on je moćan i nemilosrdan kriminalac. Nakon Kuzgunova povratka njegov će se život u potpunosti promijeniti.

Ali Bilgin

Aytek Sayan

Ali Bilgin

ali

Čeznuo je za ljubavlju svoga oca Rifata. Djetinjstvo je proveo pokušavajući steći očevu naklonost, ali što god učinio, to mu nije pošlo za rukom. Još kao dijete svjedočio je iznimnim okrutnostima. Upravo zbog toga i nemogućnosti da se dokaže ocu ima problem s anksioznošću i kontroliranjem ljutnje. Sve njegove emocije vidljive su na njegovu licu. Zato je upropastio puno poslova. Ali misli da ne može ispuniti očeva očekivanja i da nije dovoljno dobar sin pa se zbog toga osjeća bezvrijednim. Uvijek se nastoji dokazati. Ali je u braku sa Sedom s kojom ima petogodišnju kćer. Nije vjeran supruzi niti je ikad doživio pravu ljubav.