L.A. Dragnet - Sapunice | Sapunice

L.A. Dragnet

( L.A. Dragnet )

L.A._Dragnet.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2003

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 22

REDATELJ:

AUTOR: Dick Wolf

http://

Sadržaj serije

Od Dicka Wolfa, jednog od najuspješnijih televizijskih producenata i dobitnika nagrade Emmy, zaslužnog za TV franšizu „Zakon i red” („Law and order”), na RTL Televiziju je stigla nova uzbudljiva policijska drama u dvije sezone.

„Dragnet” se pojavljuje davne 1949. godine kao radio-drama, da bi 1952. po prvi puta osvanuo na televiziji. Drugo pojavljivanje bilježi 1967. godine, a gledatelji RTL Televizije imat će priliku gledati treću televizijsku reinkarnaciju ovog policijskog klasika, u kojemu glavnu ulogu poručnika i policijskog veterana Joea Fridaya tumači Ed O’Neill, poznatiji kao Al Bundy iz „Bračnih voda”, te Ethan Embry, u ulozi njegovog partnera, detektiva Franka Smitha.

Joe Friday (Ed O’Neill) je iskusni policijski veteran koji je svjedočio svemu čemu jedan detektiv u svojoj karijeri može, no bez obzira na duge godine provedene u policijskim snagama u rješavanju slučajeva pokazuje istu energiju kao njegov mlađi partner Frank Smith (Ethan Embry), koji je nedavno promoviran u odjel zadužen za pljačke i ubojstva.

„L.A. Dragnet” svoju inspiraciju pronalazi u stvarnim slučajevima koje je rasvjetljavala policija Los Angelesa i samim time, kao niti jedna druga kriminalistička serija ranije, opisuje stvarno funkcioniranje policijskih snaga te pokazuje kako zaštitnici reda rješavaju najzagonetnije slučajeve. Prema riječima Dicka Wolfa scenarij serije počiva na slučajevima koji su se dogodili u Gradu Anđela i osvanuli na naslovnicama Los Angeles Timesa – od serijskog ubojice fasciniranog Hillside Stranglersima, koji su krajem 70-tih harali Los Angelesom, pa do ubojstva producenta „B” filmova te kontroverznih i zabranjenih „bum wars”, u kojima za zamjenu za novac, alkohol i hranu beskućnici sudjeluju u tučnjavama i raznim ludim akrobacijama.

S producentskog stajališta, „L.A. Dragnet” zrcali Los Angeles 21. stoljeća kroz radijski kontrolirane minijaturne helikoptere (fly cam), koji snimaju panorame grada i zločine u njemu, te korištenje raznih video tehnologija koje reflektiraju modernu opsesiju bigbraderovskom sigurnošću.

Zanimljivo je da je jedna od prvih uloga Ethana Embryja bila ona u „Dutchu”, komediji iz 1991. nedavno prikazanoj na RTL Televiziji, u kojoj je nastupio zajedno s Edom O’Neillom. Tada je Ethan imao svega 12 godina i učio od Eda O’Neilla, a dvadesetak godina kasnije kemija i prijateljstvo nastali na snimanju dugometražnog filma itekako su se pozitivno odrazili na policijsku dramu „L.A. Dragnet”, u kojoj se njih dvojica izvrsno dopunjuju i savršeno funkcioniraju u ulogama partnera u službi zakona. Za sve ljubitelje Eve Longorije Parker, spomenimo da se slavna kućanica pojavljuje kao detektivka Gloria Duran, u drugoj sezoni serije.

„L.A. Dragnet” je nastao u produkciji Wolf Films i Universal Network Televison, a Dick Wolf, Walon Green i Peter Jankowski su izvršni producenti ove vrhunske policijske serije, prave poslastice za sve ljubitelje kriminalističkog žanra.

Komentari

Glumci