Ljubav u zaleđu - Sapunice | Sapunice

Ljubav u zaleđu

Ljubav-u-zaledju

ZEMLJA PROIZVODNJE: Hrvatska

GODINA PROIZVODNJE: 2005

PRODUKCIJA: Ava Television Production

BROJ EPIZODA: 175

REDATELJ: Branko Ivanda i Zorislav Tomić.

AUTOR: Dijane Pečkaj Vuković i Martina Vukoja

http://www.ava.hr/ljubav

Sadržaj serije

Dramska serija Ljubav u zaleđu svojevrsna je obiteljska saga a odvija se u prepoznatljivoj urbanoj sredini grada Zagreba. U središtu price tri su obitelji (dvije generacije u svakoj), a sve ih povezuje nogomet.

Priča je to o četvorici mladića iz predgrađa koji su odrasli uz nogomet; dvojica od njih napravili su profesionalne karijere, jedan je završio kao uspješan trener, a četvrti u menadžerskim vodama. U mladosti, na vrhuncu karijere , dogodila se tragedija u kojoj je jedan od mladića izgubio život, a ostale je potom život odnio na različite strane. Serija zapravo započinje 25 godina kasnije kada su svi ponovo u Zagrebu. Osim nogometom i zajedničkom prošlošću, likovi serije povezani su složenim emotivnim odnosima.

Paralelno pratimo i živote njihove djece, također nužno određene nogometnim svijetom, a često opterećene prošlošću svojih roditelja. Glavna se priča odvija između dvoje mladih, nogometaša Marka Marušića i slikarice Nine Radić, a njihova je ljubavna priča puna prepreka i zapleta zbog različitih sredina i naizgled nespojivih životnih stilova.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Marko Marušić

Filip Juričić

Marko Marušić

Filip-Juricic2

Kapetan kluba, profesionalac golemog potencijala, pozitivac, visokih moralnnih načela. Iako je najveća zvijezda u klubu, on je netipičan nogometaš s drugačijim afinitetima. Njegova karijera svojevrsna je posveta ocu kojega nikada nije upoznao. Uz nogomet zanima ga i umjetnost, osobito slikarstvo... Ne voli sve ono što čini njegov svijet i u čemu uživa njegova djevojka Maja.

Nina Radić

Iva Visković

Nina Radić

Iva Viskovic

Jedino dijete Fisherovih, mlada slikarica u usponu koja radi i kao asistentica na Likovnoj akademiji. Djevojka čvrstih moralnih načela, urbana i vrlo inteligentna, lijepa, ali umjetnički otkvačena. Ne voli pretvaranje, ispraznost i «šminku». Prezire svoje roditelje, njihove živote, poslove, sve ono što predstavljaju. Uzela je djevojačko prezime svoje majke da ju ne bi povezivali s njima. Nina ima prijateljicu Marijanu, luckastu frizerku Dalmatinku, koja joj je glavna savjetnica i najveća podrška u životu.

Maja Župan

Jelena Veljača

Maja Župan

Jelena Veljaca

Markova djevojka, samosvjesna i inteligentna, vrlo atraktivna manekenka i spretna trendseterica kojoj je najveća ambicija imati poznatog i uspješnog dečka, po mogućnosti nogometaša i voditi život u društvu poznatih i slavnih. Ima dvije prijateljice s kojima vrijeme provodi ispijajući kave, njegujući tijelo na bazenima i salonima ljepote te komentirajući društvene događaje.

Ognjen Cukić

Nenad Stojmenovic

Talentirani nogometaš, inteligentan dečko. Glavni Markov supranik u klubu, dobar igrač velikih ambicija, koji silno želi izbiti u prvi plan. Teško se nosi s pritiskom vlastitog oca, zbog čega je s njime često u sukobu oko vlastite karijere. Došao je u klub u kojem je a zvijezda Marko, ljubimac publike, trenera i ostalih igrača, što Ogija, kao njegovog glavnog konkurenta, odmah definira kao lošeg momka. Uz sve to, Ogi je zaljubljen u Markovu djevojku Maju.

Vlado Cukić - Cuki

Darko Janeš

Vlado Cukić - Cuki

Darko Janes

Drugi od četvorice mladića s početka priče. Karijeru je napravio u inozemstvu, kamo je otišao zbog sukoba s trenerom. Tamo upoznaje i svoju buduću suprugu Gordanu. Vrlo je ambiciozan, ali nesiguran, vrlo često naivan u poslovima. U Zagreb se vraća na početku serije, dovodeći suprugu i njihovog sina Ognjena, koji je u međuvremenu odrastao i stasao u vrlo talentiranog nogometaša. Cuki je ujedno i menadžer sinu i želi da on napravi veliku karijeru u Zagrebu. Zapravo preko njega želi ostvariti svoje snove. Beskrajno voli svoju ženu i da bi joj ugodio troši iznad svojih mogućnosti, te se naivno upušta u različite poslove, u kojima najčešće izvlači kraći kraj.

Gordana Cukić

Maja Noveljić Romčević

Gordana Cukić

Maja Noveljic

Ogijeva mama je bivša misica nekadašnje države, koja se doselila u Zagreb s mužem. Ne radi i glavna joj je preokupacija vlastiti izgled. Svjesna je bezrezervne Vladine ljubavi pa prilično dobro manipulira. Istodobno je svjesna i svih Vladinih mana zbog kojih ga u zapravo prezire. Po dolasku u Zagreb upušta se u vezu s Frenkijem, koji je sušta suprotnost njezinom mužu.

Ksenija Fisher

Ksenija Pajić

Ksenija Fisher

Ksenija-Pajic-(Tamara)

Frenkijeva supruga, beskrupulozna novinarka, vlasnica i urednica najtiražnijeg tabloida u državi „Stars“. Ksenija je uspješna, inteligentna, u poslu želi imati sve konce u svojim rukama, osvetoljubiva. Ona je ženska verzija Frenkija. Njezine novine, dakako, prate i nogometnu scenu, čime se stalno miješa u živote gotovo svih protagonista serije. Brak Ksenije i Frenkija prije bi se mogao nazvati partnerstvom, a emotivni interes budi se samo u trenucima kad jedan sumnja da drugi ima izvanbračnu vezu. Njezina najbolja prijateljica je Goga Cukić.

Franjo Frenki Fisher

Zijad Gračić

Franjo Frenki Fisher

Zijad-Gracic-(Ante-Dragan)

Ninin tata i Ksenijin muž. Jedan od četvorice mladića s početka priče. U Zagrebu posjeduje kafić/bar, glavno okupljalište nogometaša i njihove pratnje. Kafić mu služi kao glavni paravan za raznorazne ilegalne poslove kojima se bavi, od iznude do nogometa, a suvlasnik je i građevinske firme. Moćan je, ima veze posvuda, pa i u najvišim gradskim strukturama što prilično koristi u svojim poslovima. Frenki je ambiciozan, često beskrupulozan u ostvarenju svojih ciljeva. Kćer Ninu voli, no ne uspijeva s njom ostvariti prisan odnos, a sa ženom Ksenijom je u stalnom hladno-vrućem odnosu punom svađa i ljubavi. Nina i Ksenija u stvari i ne znaju čime se on sve bavi.

Petar Malek

Zlatko Ožbolt

Petar Malek

Zlatko Ozbolt

Treći od četvorke s početka priče. Pozitivan lik, dolazi u klub kao trener afirmiran u inozemstvu. Maksimalno profesionalan, visokih moralnih načela, zbog čega je često u sukobu s predsjednikom kluba. Posebno favorizira Marka, jer je sin njegovog tragično preminulog prijatelja.

Anita Bilić

Bojana Gregorić

Anita Bilić

Bojana Gregoric

Ambiciozna novinarka tabloida „Stars“. Desna ruka glavnoj urednici Kseniji Fisher koja joj povjerava najosjetljivije teme. Anita je najprodornija novinarka u redakciji. Svojim istraživanjima često otkrije i neke Frenkijeve prljave poslove i njegovih poslovnih/političkih partnera, zbog čega je u stalnom sukobu s urednicom. Svoju karijeru definitivno ugrozi kad se emotivno veže za jednog od junaka svojih priča.

Krešimir Kovač - Krešo

Adam Končić

Krešimir Kovač - Krešo

Adam Koncic

Radi u redakciji “Starsa” iako, kao i većina zaposlenih, prezire posao koji radi, kao i svoju šeficu. Želio bi karijeru u ozbiljnijem mediju, a Ksenija ga kažnjava šaljući ga na najprljavije poslove. On je svojevrsni kroničar cjelokupne scene.

Duje Kaliterna

Robert Kurbaša

Duje Kaliterna

Robert-Kurbasa-(Robert-Knez

Najbolji Markov prijatelj i cimer, šarmantan i duhovit. Marko ga je spasio od droge i izdržava ga. Duje je ljenčina, voli zabave i cure, ali u biti je pozitivac. Njegov najveći problem su paralelne priče koje "fura" s curama, zbog čega je često u neugodnim situacijama. Zaposli se kao spasilac na bazenu.

Lana Gruden

Tamara Garbajs

Lana Gruden

Tamara-Garbajs-sintic-(Ema-

Majina prijateljica, jednostavna djevojka koja se nalazi između svoje iskrene želje da se uda i ima obitelj i privlačnosti svijeta glamura u kojem se kreće Maja. Radi kao instruktorica fitnessa.

Tanja

Helena-Minic-(Sasa-Kincl)

Treća u klanu - Maja, Lana i Tanja. Vrijeme provodi na bazenu, pilatesu i masažama. Dijete bogatih roditelja.