Maćeha - Sapunice | Sapunice

Maćeha

( La madrastra )

maceha

ZEMLJA PROIZVODNJE: Meksiko

GODINA PROIZVODNJE: 2005

PRODUKCIJA: Esmas

BROJ EPIZODA: 120

REDATELJ:

AUTOR: Eric Morales

http://www.esmas.com/lamadrastra

Sadržaj serije

Tko je ubio Patriciju? To je pitanje koje je María sebi iznova postavljala dok je služila doživotnu kaznu u zatvoru na Arubi, nepravedno optužena za Patricijinu smrt. Grupa bliskih prijatelja je prije dvadeset godina otputovala na krstarenje gdje je i počinjeno Patricijino ubojstvo. Maria biva nepravedno optužena i osuđena na suđenje doživotne kazne. Napuste je svi, pa čak i njen muž Esteban koji ne vjeruje da je nevina.

Esteban kaže i njihovoj tada maloj djeci da im je majka umrla. Sada kad je Esteban na pragu da se ponovo oženi, njegova djeca mu to nedopuštaju, jer ne žele maćehu niti bilo koga tko bi zauzeo mjesto njihove majke. Nakon dvadeset godina zbog primjernog ponašanja Mariju puste iz zatvora. Ona tada odluči vratiti se u Meksiko, vratiti svoju djecu Hectora i Estrellu i pronaći pravog Patricijinog ubojicu. Čekaju je teški dani, djeca koja je ne prepoznaju, muž koji je neljubazan prema njoj, grupa osumnjičenih prijatelja koji ne žele da se sazna prava istina i povrh svega Leonel, Patricijin sin se zaljubljuje u nju.

Osumnjičeni su redom: narcisoidna Alba i dobroćudna Carmela, dvije sestre, ujedno i Estebanove tete, zatim bračni par Demetrio i Daniela, te još jedan par, Fabiola i Bruno i ambiciozni starac Sevando. Osim njih, i sam Esteban je jedan osumnjičenih. No, tko je pravi ubojica? Tko je prije 20 godina ubio Patriciju i dopustio da Maria krene nedužna u zatvor?

Maria istražuje tko je ubio Patriciju i usput pokušava vratiti svoju djecu tako da se ponovo uda za Estebana. Nedugo zatim Servando je ozbiljno bolestan i pravi Patricijin ubojica ga uguši jastukom jer Servando otkrije tko je ta osoba. Osim njega, i svećenik zna istinu. Stoga ga ubojica pokuša ubiti. No spletom sudbine Marijin odvjetnik Luciano se tamo nađe i ubojica ga upuca.

Nedugo nakon toga otkrije se da su svi osumnjičeni imali motiv da ubiju Patriciju. Mariju navodno pozove Vivian, njezina prijateljica iz zatvora, da dođe u jednu zgradu, dok je to zapravo zvao ubojica da je namami pa da je može ubiti. Spasi je Esteban, ali se otkrije da je ubojica žena jer nosi crvene štikle. Maria otkrije da i Daniela, Fabiola, Carmela i Alba imaju iste te štikle.

Maria i Leonel, Patricijin sin odlaze na Arubu otkriti tko je ubojica i nađu jednog svjedoka, radnika u hotelu u kojem su odsjeli Maria i njezini prijatelji prije 20 godina koji je vidio s leđa Patricijinog ubojicu i otkriva im da je to Daniela. Nedugo zatim ubojica ubije tog radnika.

Ana Rosa, Danielina nećakinja i bivša Estebanova zaručnica, otkriva kasetu na kojoj ubojica ubija Patricju. Zove tetu da se dogovore na jedno mjesto kako bi joj pokazala pravog ubojicu. Po tome znamo da Daniela nije pravi ubojica. No ubojica sazna za kasetu i pretvarajući se da je Daniela, pozove Anu Rosu na napušteno skladište, ubije je i uzme joj kasetu. Tada se otkriva da je pravi ubojica Demetrio, koji se oblačio kao Daniela da bi je osumnjičio.

Esteban je osuđen na smrtnu kaznu zbog ubojstva Patricije. Ali Maria donese kasetu koja oslobodi Estebana. U kući San Roman, Alba zatoči Hectora i Estrellu uz pomoć služavke Rebece, koja je traži mnogo novca, te Alba u njezino vino stavi otrov za štakore, otruje je i ona umire. Demetrio dolazi s policijom u kuću po Albu, te se ona baci s krova kuće i nedugo zatim umire. Demetrio joj prizna da je on pravi ubojica.

Maria navodno dobije poziv od Danijele da dođe u njezinu kuću. Kada tamo dođe, vidi Fabiolu i Bruna zavezanog te joj se tada otkrije Demetrio i ona sazna da je on pravi Patricijin ubojica. Dolaze Hector i Estrella ali on bježi i dolazi u Marijinu kuću i skoro je ubije. Zatim je poslan u zatvor. Na kraju se održava Marijino i Estebanovo, Estrellino i Grecovo, Hectorovo i Vivianino, Angelovo i Almino, i Leonelovo i Lupitino vjenčanje.

 

Komentari

Glumci

Maria Fernandez Acuna

Victoria Ruffo

Maria Fernandez Acuna

Victoria-Ruffo-ttt

Esteban San Roman

Cesar Evora

Esteban San Roman

Cesar-Evora-ttt

Leonel Ibanez

Eduardo Capetillo

Leonel Ibanez

Eduardo-Capetillo-ttt

Hector San Roman

Mauricio Aspe

Hector San Roman

Mauricio-Aspe-ttt

Estrella San Roman

Ana Layevska

Estrella San Roman

Ana-Layevska-ttt