Zvijezde: Dan na setu showa s Majom i Remi - Sapunice | Sapunice

Subota 13. 5. 2017.

maja-i-remi_02

Zvijezde: Dan na setu showa s Majom i Remi

Glazbenice Maja Bajamić i Mirela Priselac Remi po prvi se put nalaze u ulozi sudaca u jednom glazbenom showu. I dok prva ima iskustva sa ovakvim tipom projekta jer se natjecala u trećoj sezoni ‘Hrvatska traži zvijezdu’, druga je po prvi put na svojoj koži osjetila kako izgledaju višesatna snimanja te koliko je teško ‘žirirati’ kada se u moru talentiranih glazbenika traži onaj najbolji.

Djevojke na set ‘Zvijezdi’ najčešće dolaze ranije od muških kolega iz žirija jer se za njihove frizure, make-up i styling brine se mala vojska profesionalaca.

“Na set smo dolazili dosta rano jer smo sve četiri (Antonija, Maja, Gina i ja) morale ‘odraditi’ šminku i frizuru. Doduše, moje friziranje je najkraće trajalo :) Snimalo se ubrzanim tempom, ali cijela ekipa je toliko sposobna da je bio užitak gledati kako super funkcioniraju! Čekanje je jedina stvar koja me smetala – da sam mogla ponijeti knjigu i skrivati je u kadru, bilo bi lakše…“ otkriva Remi te dodaje da je najbolja zezancija među žirijem bila ona između snimanja dva kadra. „Da su bar to kriomice snimili i stavili u emisiju!“

„Gledatelji ne mogu dobiti dojam koliko se potroši sati i sati snimanja da bi se snimila jedna epizoda showa. Snimanja znaju trajati i po 10 sati na dan, a mi djevojke ipak dolazimo i koji sat ranije jer se moramo našminkati, frizirati, odabrati odjeću“, priznaje Maja koja nas je provela iza pozornice, kroz šminku, garderobu i do svoje sobe u kojoj, kako kaže, često meditira ili čita knjigu.

„Velika je odgovornost biti u žiriju. Svakom kandidatu moraš dati istu priliku, moraš biti odmoran da bi mogao dobro prosuditi ide li on ili ona dalje u showu. Zato ja svako jutro meditiram, a ako mi snimanje dopušta, odmorim se i u svojoj sobi na setu. Najdraže mi je skinut cipele, odmorit noge, meditirati ili pročitati knjigu“, kazala je Maja.

‘Zvijezde’ se snimaju u najvećem studiju Pink TV-a u Šimanovcima, a s obzirom da je studio udaljen 30-tak kilometara od Beograda, djevojke nisu imali priliku iskusiti čari beogradskog noćnog života.

„Da, čula sam puno priča i odlične su… Moram vam priznati da je za mene Beogradski noćni život bio poseban, jer su nakon cjelodnevnih i cjelonoćnih snimanja do ranih jutarnjih sati udobni kreveti hotela u kojem smo odsjeli bili nezaboravan dio priče :) Nakon snimanja, tuširanja i skidanja tri kilograma šminke sa sebe, sve što želite je zaspati i koliko je moguće, snom se pripremiti i opremiti za novi radni dan. No, vratit ću se ja u Beograd“, izjavila je Maja.

Obje članice žirija ‘Zvijezdi’ u ponedjeljak, 15. svibnja u 20 sati, očekuje nova doza selektiranja kandidata. Ne propustite doznati tko je zaslužio ući u 60 najboljih – samo na RTL-u!

Mali vodič kroz Foxove bisere

Brkati član žirija RTL-ovog glazbenog showa ‘Zvijezde’ služi se britkim humorom koji se može protumačiti na dva načina – njegove ćete riječi shvatiti kao opservaciju mudraca koji izgovara naglas sve što misli ili, kratko i jasno, kao vrijeđanje.

U prve četiri epizode ‘Zvijezda’ gledatelji su imali priliku vidjeti i čuti različite natjecatelje, pjevače amatere koji traže put do titule najboljeg pjevača. Zadaća žirija je da od tisuće prijavljenih izdvoji one koji imaju talent, glazbeno znanje ili odličan vokal te ih pošalje u novi krug natjecanja u kojem će selekcija biti još teža.


zvijezde-ep02-040

Bez obzira stoji li pred njim muško ili žensko, sa ili bez sluha, tremaš ili potpuno opuštena i samouvjerena osoba, karizmatični član žirija, Goran Lisica Fox, neće moći izdržati a da ne izvali domišljati komentar koji može nasmijati ili uvrijediti i kandidate i gledatelje.

Na pitanje što treba imati pjevačka zvijezda, Fox je bez dlake na jeziku kazao da se kod ženskih kandidata zna koji su poželjni „atributi“, dok je kod muških vrlo važno da nema brkova. Smatra kako bi za show bilo najdragocjenije da se članovi žirija na televiziji pojave goli, „kao od majke rođeni“.

Fox je za nastup kandidatkinje Antonele Bekavac, koja je s bikom Krilanom odlazila na natjecanja, kazao kako nije jednostavno ići „s bika na Adele“, dok je Jeleni Mirković predložio da će je pustiti dalje, ako će mu „jednom tjedno četkati brk“.

Medicinskim je pristupom Dalmatincu Jakovu Krokaru, koji je pjevao bez energije, rekao da „pjeva stisnuto“ te da izgleda „kao broj šest, a pjeva kao broj pet“, a jako ga je zanimalo zašto kantautor Grgur Marut piše pjesme o uroti i uništenju, smatrajući da Grgur možda zna tajnu kako se radi paški sir. „Čuvaj se tog paškog sira, da te ne bi fakat netko po noći ciglom po glavi, da te ne unište…“, savjetovao je Fox momka.

Fox je poslušao preko 40 izvođača koji žele postati zvijezda, a njegovi ‘foxizmi’ uspjeli su kandidate zbuniti ili nasmijati. Evo nekoliko njih:

„Pjevala si kao, recimo, imaš ženskog psa koji se okotio, a sve mrtvorođeno. Tako mi je djelovalo… Trebalo je pjevati kao da su tri bila mrtvorođena, ali i da su tri ostala živa. Jel’ razumiješ? Vizualiziraj za sljedeći put… Sretno!“

„Kostandin je puno ime? To je jako dugo ime… Dok izgovoriš, ogladniš. Tako da je bolje skraćeno, Dino.“

„Razgovarala si s bikom? A kojim jezikom ste komunicirali?“

„Kako ja baš i ne znam pjevat, a u kupaonici moraš pjevat, imam doma onaj usisavač za pjevanje. Nešto teže uči, al zna nešto guknut. E, ovo tvoje je nešto bolje od mog usisavača.“

„Imaš glas za pet, ali pjevaš za čistu dvojku plus“

„Mislim da pjevaš odlično, ali matrica je nešto pijana… Još ako bi otpjevala nešto od „Traviate“, ja bih te preporučio da se prijaviš i dogodine. Odmah pjevaj u visoko. Najviše što možeš. Mi ćemo uhvatiti, bez brige budi…“

„Ovo si jako dugo vježbala, jel da? Ni Bob Dylan nije imao baš sigurnu intonaciju, ali mu nije štetilo…“

„Ružan si s time kao pomrčina Sunca, ali pjevaš dobro. Šta ćemo sad? Hoćemo li ga pustiti dalje, ovako nakaznog?“

„Ovaj nastup mi nije baš kao da bi izvrnuo vreću krumpira. Više je kao da istreseš glave kupusa. Nema toliko kotrljanja kao s krumpirom, ali ima barem nešto.“

„Ako si izabrao pjesmu Led Zeppelina, imaš 99,99% šanse da to nećeš dobro izvesti. Tako da si iskoristio samodesktruktivan moment, a to je dobro. Nisi prošao dalje…“

Komentari