Mate: Vaša prezentacija na tanjuru izgleda kao egipatsko vjenčanje - Sapunice | Sapunice

Četvrtak 19. 10. 2017.

tihana-i-nikola

Mate: Vaša prezentacija na tanjuru izgleda kao egipatsko vjenčanje

Da je došlo do zamora natjecatelja u showu „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, prepoznao je i sam Mate Janković. Đurđica i Matea nisu stigle očistiti kozice, mašte je nedostajalo Morani i Domagoju, dok su Tihana i Nikola uzrujali Matu svojom dekoracijom tanjura.

Iako je zavladala nervoza, stres i veliko nezadovoljstvo među kandidatima zbog mijenjanja košara i recepata, žiri smatra kako to nije razlog da se natjecatelji ne pomaknu s mrtve točke i da napokon moraju pokazati što su sve dosad naučili.

Morana i Domagoj nisu jedini koji su razočarali žiri zbog nedostatka mašte na tanjuru. Đurđica i Matea pripremale su kozice s kvinojom i kruščiće, a već pri samom dolasku do žirija, baka je priznala kako nije stigla očistiti kozice. „Iako ih niste očistile, čak su i sočne. No ti Matea nemaš osjećaja kada je u pitanju začinjavanje hrane, a vidi se da vam fali i mašte!“, kazao je Tomek s čijim mišljenjem su se složili i Mateja i Mate. Ukupno su 12 bodova baka i unuka navukle zbog svoje dekoncentracije.

Tihana i Nikola također se nisu proslavili pred žirijem. Svojom su dekoracijom na tanjuru potpuno izludili Jankovića. Naime, brat i sestra žiriju su servirali teleće odreske i pire od prosa s kojim ni sami nisu bili zadovoljni. „Vaša cijela prezentacija na tanjuru izgleda kao egipatsko vjenčanje! Ako tražite veliki kič, evo to je vaš tanjur! Ove ogrlice od paprike zaboravite, ne morate se time baviti! Neka hrana priča sama za sebe, ne morate kititi nepotrebnim stvarima koje ne doprinose nikakvom okusu. Meso vam je suho, a prilog praktički iz konzerve! Zeznuli ste potpuno!“, objasnio je Mate zašto je ljut na sestru i brata iz Daruvara.

Najbolje ocjene dobile su Silvijana i Marica koje su skuhale jelo pod nazivom ”Pikantno s kvinojom”, a recept dobile od Đurđice i Mateje. „Ove rolice s kvinojom jako osvježavaju i vrlo su dobre!“, kazao je Tomek s čijim su se mišljenjem složili i Mateja i Mate. Zadranke su za dobro jelo dobile visoka 24 boda.

silvijana-i-marica

Sutra je novi dan u kojem natjecatelji opet kuhaju jelo bez nekog sastojka. A što će to biti i hoće li žiri opet imati nove zadatke , ne propustite doznati u novoj epizodi showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, večeras u 21:10 sati na RTL-u!

Komentari