Milijarde - Sapunice | Sapunice

Milijarde

( Billions )

milijarde

ZEMLJA PROIZVODNJE: Amerika

GODINA PROIZVODNJE: 2016

PRODUKCIJA: Showtime

BROJ EPIZODA: 24

REDATELJ:

AUTOR: Brian Koppelman, David Levien i Andrew Ross Sorkin

http://www.sho.com/billions

Sadržaj serije

U seksi egomanijakalnom svijetu financija dva najmoćnija njujorška titana vode epsku bitku. Neumorni savezni tužilac Chuck Rhoades (P. Giamatti) odlučno i autoritativno provodi pravdu. Nemilosrdno briljantni kralj hedge fonda Bobby Axelrod Axe (D. Lewis) vodi carstvo utemeljeno na insajderskim informacijama i prljavim tajnim poslovima. Axe želi pobijediti pošto poto, ali Chuck će učiniti sve da milijarder, koji je svojim rukama došao do bogatstva, plati za svoje zločine.

To je bitka u kojoj svi mogu mnogo izgubiti i svi su prisiljeni odgovoriti na pitanje: Koja je vrijednost moći? Serija Milijarde gradi kompleksnu i precizno razrađenu priču koja besprijekorno prepleće Chuckov i Axeov privatni i profesionalni život. Maggie Siff je Wendy Rhoades, Chuckova iznimno inteligentna i ambiciozna žena rastrgana između muževih uvjerenja i profesionalnog položaja utjecajne članice Axeovog unutarnjeg kruga. Malin Akerman je Lara Axelrod, Axeova žestoko odana i lukava žena. U seriji glume i Toby Leonard Moore (Daredevil), David Costabile (Breaking Bad) i Condola Rashad (Money Monster).

Prvu sezonu s 12 nastavaka napisali su i producirali Brian Koppelman, David Levien (Oceanovih 13, Rounders) i Andrew Ross Sorkin (Too Big To Fail). Ugledni redatelj Neil Burger (The Illusionist, Divergent) režirao je pilot i također je izvršni producent prvog i drugog nastavka.

Glavni glumci u seriji Milijarde poznati su našim gledateljima po ulogama u nekoliko serija prikazanih na HTV-u. Damian Lewis, zvijezda prvih sezona serije Domovina (za tu je ulogu nagrađen Primetime Emmyjem i Zlatnim globusom), glumio je i u Združenoj braći što mu je donijelo nominaciju za Zlatni globus, a za ulogu Henrika VIII. u Wolf Hallu, koji je također prikazan na HTV-u, Lewis je osvojio svoju treću nominaciju za Primetime Emmy i četvrtu za Zlatni globus.

Uz uloge u brojnim filmovima (za sporednu ulogu u filmu Cinderella Man nominiran je za Oscara), Paula Giamattija sjećamo se iz mini-serije John Adams u kojoj je glumio naslovnu ulogu jednog od osnivača i drugog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, a sudjelovao je i u seriji Downton Abbey. Dobitnik je dvaju Zlatnih globusa, Primetime Emmyja i četiri nagrade Screen Actors Guild.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Robert "Bobby" Axelrod

Damian Lewis

Robert "Bobby" Axelrod

damian-lewis

Charles "Chuck" Rhoades Jr.

Paul Giamatti

Charles "Chuck" Rhoades Jr.

paul-giamatti

Wendy Rhoades, M.D.

Maggie Siff

Wendy Rhoades, M.D.

untitled-2

Lara Axelrod

Malin Akerman

Lara Axelrod

untitled-3

Bryan Connerty

Toby Leonard Moore

Bryan Connerty

untitled-4

Mike "Wags" Wagner

David Costabile

Mike "Wags" Wagner

untitled-6

Kate Sacker

Condola Rashād

Kate Sacker

untitled-7