Mjesto koje zovem dom - Sapunice | Sapunice

Mjesto koje zovem dom

( A place to call home )

05_a_place_to_call_home_1

ZEMLJA PROIZVODNJE: Australija

GODINA PROIZVODNJE: 2013

PRODUKCIJA: Seven Network

BROJ EPIZODA: 45

REDATELJ:

AUTOR: Bevan Lee

http://au.tv.yahoo.com/a-place-to-call-home/

Sadržaj serije

U ruralnoj Australiji u 1950-ima zbiva se ova epska i romantična drama Mjesto koje zovem dom o putovanju jedne žene k iscjeljenju svoje duše i o sukobima unutar povlaštene obitelji u to doba poslijeratnih promjena.

Cijenjena glumica Marta Dusseldorp u seriji tumači glavnu ulogu, Saru Adams, ženu tajanstvene prošlosti, koja se poslije 20 godina u inozemstvu vraća u Australiju. Na dugo odgađan povratak kući odlučuje se zbog tragične vijesti. Radeći na prekooceanskom brodu na putu kući, Sarah se poveže s bogatom australskom obitelji Bligh.

Vrijeme je da se Sarah ponovno suoči sa životom i počne svoje putovanje k iscjeljenju, u nadi da će naći mjesto koje može zvati dom.

Posljednje poglavlje sage o obitelji Bligh nosi ljubav i iscjeljenje istaknutoj australskoj obitelji, svi se istinski ostvaruju u životu i nalaze mjesto koje mogu zvati dom.

Krajem pedesetih u Invernessu svi stanari Ash Parka uspiju se suočiti sa svojim strahovima i zacijeliti unutarnje rane. Neki moraju nadići psihičke traume iz rata, drugima je traume nanijela sudbina, obitelj, prijatelji ili neprijatelji. Srca su izložena kad junačke preobrazbe, ljubav, žrtvovanje i dobrota prema bližnjem odvedu do evoluiranja u bolju verziju sebe. Neka je odredišta na početku puta bilo gotovo nemoguće zamisliti.

I sam se Ash Park mijenja. Previše je godina bio kuća na brdu, neblagonakloni gospodar svega što nadzire i pobornik arbitrarnih staromodnih standarda. U ovoj sezoni posjed se ponovno rađa kao otvoreni dom koji pozdravlja različitost i promjenu, bavi se zajednicom, ljubavlju povezuje posjede obitelji Bligh sa selom. Svi stanovnici Invernessa zajedno se suočavaju s mračnijim društvenim pitanjima toga doba: homoseksualnošću, samohranim majčinstvom, rasizmom i dugoročnim posljedicama rata.

Sarah se suočava sa svojim najvećim strahom: da prepuštanje sreći vodi u tragediju. Prestat će bježati od svoje budućnosti, budućnosti Sare Bligh, i napokon će moći opet voljeti i vjerovati sudbini. No kada George dobije ponudu koja mijenja život, vidjet ćemo koliko je Sarah zapravo napredovala.

Novo doba sada usmjerava Ash Park u budućnost i Elizabeth je prisiljena pogledati u sebe i zapitati se vrijedi li se držati onoga što ondje vidi. Odlučuje se promijeniti i odvojiti od tugovanja za Douglasom i tako otkriva nježniju, ali dinamičniju ženu u sebi. Elizabeth će si tako stvoriti novo mjesto u svijetu koje će sigurno imati trajan utjecaj na tisuće ljudi.

Brak Jack i Carolyn u opasnosti je, on se i dalje skriva od svijeta u Invernessu, a ona se sjeća svog bezbrižnog starog života kad se stara ljubav vrati u njezin život. Annina neortodoksna trudnoća otežavat će joj život dok i dalje napada licemjerje ukorijenjeno u uskogrudnom društvu koje želi odvući u budućnost. Olivia bi zbog izbora zaručnika mogla zauvijek izgubiti Georgieja i James će se naći pred odlukom o vraćanju u njezin život. Henryju će se jedne kobne noći život nepovratno promijeniti i zapitat će se jesu li važniji ljubav ili karijera. Roya će pogoditi tragedija od koje se možda neće oporaviti.

Srca su izložena kad zbog promjena naši likovi postanu bolje verzije sebe i otkriju se njihove krajnje sudbine – odredišta koja je bilo gotovo nemoguće zamisliti kad je prije šest godina na brodu počelo to putovanje.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Sarah Adams

Marta Dusseldorp

Sarah Adams

marta-dusseldorp

Elizabeth Bligh

Noni Hazlehurst

Elizabeth Bligh

noni-hazlehurst

George Bligh

Brett Climo

George Bligh

brett-climo

Jack Duncan

Craig Hall

Jack Duncan

craig-hall

James Bligh

David Berry

James Bligh

david-berry

Anna Bligh

Abby Earl

Anna Bligh

abby-earl

Olivia Bligh

Arianwen Parkes-Lockwood

Olivia Bligh

arianwen-parkes-lockwood

Gino Poletti

Aldo Mignone

Gino Poletti

aldo-mignone