Moć sudbine - Sapunice | Sapunice

Moć sudbine

( La fuerza del destino )

Moc_sudbine

ZEMLJA PROIZVODNJE: Meksiko

GODINA PROIZVODNJE: 2011

PRODUKCIJA: Televisa

BROJ EPIZODA: 101

REDATELJ: Benjamin Cann

AUTOR: Maria Zarratini

http://tvolucion.esmas.com/telenovelas/romantica/la-fuerza-del-destino/

Sadržaj serije

U telenoveli Moć sudbine, Iván Villagómez, siromašni momak skromnih korijena, već je u ranoj mladosti doživio odbačenost, razočaranje i prijevaru. Nakon što su mu namjestili ubojstvo nekoga zločinca, nije imao izbora, te je morao pobjeći u SAD. U inozemstvu je proveo 11 godina i nikada ga nisu svladali očaj i tuga. Mukotrpnim radom, redom, disciplinom i odlučnošću uspio je izgraditi sebe.

Nakon mnogo godina odlučuje se na povratak u rodni Meksiko kako bi zatražio što mu po zakonu pripada, kako bi našao sina i kako bi osvetio majčinu smrt. Neočekivano susreće Lucíju Lomelí, ljubav koja će ga upoznati sa “Snagom/Moći sudbine”.

Priča počinje povratkom četrnaestogodišnjeg Ivána i njegove majke Alicije u Ivánovo rodno mjesto u kojemu živi njegov otac Juan Jaime Mondragón. Juan Jaime je bogat i moćan farmer koji odbija priznati Ivána, te ga odbacuje uz prijetnje njemu i majci.

Ivánova majka Alicia zaposli se kao kuharica u golemoj kući obitelji Lomelí Curiel, u kojoj žive gđa Carlota, njezina kći Lucrecia, Lucrecijin muž Gerardo i njihove kćeri Maripaz i Lucía. Iván pomaže u poslovima oko kuće i školuje se samo do svoje 19. godine jer nema novca za daljnje školovanje. Kad se osamnaestogodišnja Maripaz vrati sa školovanja u inozemstvu, Iván ostane zadivljen njezinom ljepotom. Maripaz je neodgovorna i neozbiljna djevojka koja zavede Ivána i ubrzo zatrudni. Naravno, zbog toga nastane veliki skandal, te Lucrecia, Maripazina majka, puca od ljutnje. Odluči platiti nekim snažnim momcima da pretuku Ivána. On se pokušava obraniti, a oni mu namjeste ubojstvo jednoga od napadača, te je Iván prisiljen na bijeg. Kad se vrati kući, ostane šokiran nakon što nađe mrtvu majku.

Obuzet tugom i nevjericom, Iván vjeruje da su za sve krivi Lucrecia i Juan Jaime Mondragón. Svjestan je svoje nemoći prema njima i ne preostaje mu ništa drugo negoli da iskuša sreću i ilegalno ode u SAD. Ondje upoznaje čovjeka koji će postati njegov mentor i zaštitnik: Anthonyja McGuirea. Nakon jedanaest godina Anthony ga nagovori da se poslovno vrati u Meksiko, a usput i da se suoči sa svojom prošlosti.

Iván se vraća u Meksiko, a ondje ga dočekaju razna iznenađenja, laži i tajne, poput one o sinovu nestanku nakon rođenja o kojemu tobože ni dan danas nitko ništa ne zna. No najveće će iznenađenje ipak doživjeti kada mu Lucía, Maripazina mlađa sestra, prizna da je zaljubljena u njega od malih nogu. Iván nikada nije ni slutio da bi ona mogla nešto osjećati prema njemu jer ju je uvijek doživljavao djevojčicom i dobrom prijateljicom.

No, moć sudbine sve će vratiti na svoje mjesto i na kraju će Lucía pomoći Ivánu da nađe sina, da vrati samopouzdanje i ponos, te da snažno i dostojanstveno nadiđe sve zapreke koje mu stoje na putu.

Zajedno će otkriti što je pravo prijateljstvo, odanost i privrženost, a na kraju će ih ljubav zauvijek spojiti, zahvaljujući moći sudbine.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Iván Villagómez / Ivan McGuire

David Zepeda

Iván Villagómez / Ivan McGuire

David-Zepeda t

Lucía Lomelí Curiel

Sandra Echeverria

Lucía Lomelí Curiel

Sandra-Echeverria t t

Camilo Galván

Gabriel Soto

Camilo Galván

Gabriel-Soto t t

Juan Jaime Mondragón

Juan Ferrara

Juan Jaime Mondragón

Juan-Ferrara-t

Antolín Galván

Marcelo Cordoba

Antolín Galván

marcello-cordoba-t

Alicia Villagómez

Leticia Calderon

Alicia Villagómez

Leticia-Calderon t t