Najljepši urok - Sapunice | Sapunice

Najljepši urok

( Bella calamidades )

najljepsi-urok-najava-1.gif

ZEMLJA PROIZVODNJE: Kolumbija

GODINA PROIZVODNJE: 2010

PRODUKCIJA: Telemundo i RTL Colombia

BROJ EPIZODA: 140

REDATELJ: Mauricio Cruz i Agustin Restrepo

AUTOR: Julio Jiménez

http://msnlatino.telemundo.com/

Sadržaj serije

Prekrasnu mladu Dolores Carrero (Danna Garcia) svi u gradu zovu Lola, i svi je se trude izbjegavati. Kada je imala samo jedanaest godina, njezin je samohrani otac rudar poginuo, ostavivši je u nemilosti zemljoposjednika Aquilesa Barraze (Gustavo Angarita), ekstravagantnog pokvarenjaka. Očajnički pokušavajući pobjeći, Lola je utočište potražila kod svoje tete, gdje također nije našla ništa dobro. Okrutna stara gospođa Lolu je tjerala raditi neprimjerene poslove, zbog čega se djevojka bila pobunila. Neočekivan slijed događaja izazvao je tetinu nesreću, zbog čega se Lola osjećala krivom.

Nemajući gdje dalje otići, Lola se vraća u svoj rodni grad Hornero, gdje se počinje skrivati na groblju. Tamo je pronalazi čuvar, koji je iz samilosti i smatrajući je mentalno zaostalom, ne prijavi vlastima. Međutim, vrlo brzo ljudi primijete prisutnost nepoznate djevojke na groblju, počinjući širiti priče o nemirnoj duši koja živi na groblju, pateći zbog starih grijeha. Naposljetku, Lolu uhapsi gradski komesar Elias Romero (Herbert King), te je zaključa u zatvorske tamnice. A želi je poslati i u ludnicu…

Nakon cijelog niza uspješnih telenovela, kojima se Telemundo potvrdio kao ponajbolji svjetski proizvođač takvog tipa televizijske zabave, slavna se produkcijska kuća odlučila na originalan korak. Naime, nova telenovela „Najljepši urok“, iskusnog autora Julija Jimeneza, svoju će premijeru doživjeti na drugim svjetskim tržištima, uključujući i hrvatsko na programu RTL Televizije, a tek će se naknadno početi prikazivati u Americi. Nema nikakve sumnje kako će atmosfera očekivanja do konačnog datuma američke premijere samo narasti, jer je riječ o jednoj od najzanimljivijih i najoriginalnijih telenovela iz radionice prokušanog Telemunda.

Komentari

Glumci

Dolores "Lola" Carrero

Danna Garcia

Dolores "Lola" Carrero

danna_garcia_t

Iako ju svi zovu Lola, njeno ime je Dolores. Majka joj je umrla dok je bila još mala djevojčica, a otac kada je navršila 11 godina, tako da je odrastala uz tetu Martu, koja je dugo godina iskorištavala kao običnu slugu. Na putu do svoje sreće ova će se prekrasna i strastvena žena morati suočiti sa puno zla, ne bi li pronašla mir i ljubav svojeg života.

Marcelo Machado

Segundo Cernadas

Marcelo Machado

Segundo_Cernadas_t

Idealan princ, mlad, vrlo zgodan i atletski građen. Svaka žena sanja o njemu, čak i njegova rođakinja Priscilia. Marcelo iako svjestan svojih atributa, nimalo ih ne koristi kako bi nekom napakostio. Voli učiti, svirati piano i raduje ga život. Ništa mu ne nedostaje u životu jer njegova majka Lorenza, žena sa puno novaca. Ima djevojku u gradu, no međutim, počinje ga interesirati Lola.  

Aquiles Barraza

Gustavo Angarita

Aquiles Barraza

gustavo_angarita_t

Ponaša se kao neosjetljivo čudovište. Sama njegova prisutnost plaši. Živi u staroj kući u planinama i posvećen je uzgoju svinja, koje mirišu bolje od njega. Škrtac je i zbog toga čuva jednu veliku tajnu sreće. Mrzovoljan je i pun gnjeva u svom srcu, no Lola će razbiti ljusku i otkriti što se krije iza ovog čudovišta.

Silvana Barbosa de Cardona

Katie Barberi

Silvana Barbosa de Cardona

katie-barberi-t

Žena koja je besramno lijena i živi na račun svoje sestre Lorenze. Silvana je patološka lažljivica, koja vjeruje sama svojim lažima. Iako se pravi važna, u stvarnost nije tajna da joj je ukus prosti, a inteligencija ograničena. Vrlo je materijalistički nastrojena i površna žena, spremna gaziti bilo koga za svoje ciljeve, pa čak i kćer Prisciliu, i naravno Lolu.

Virginia Vidal

Rosemary Bohorquez

Virginia Vidal

Rosemary-Bohorquez-t

Žena koja kako godine prolaze, sve više negira svoju starost i strahuje od starosti. Veliki je neprijatelj bora i svega što čini ljudsko tijelo starijim.  Služi se svim sredstvima kako bi sakrila svoju dob sa šarenim šminkama i odjećom, te stavovima koji izazivaju podsmijehe drugih.

Roman Galeano

Tiberio-Cruz-Fortunato-t

Stariji brat Galeano. Jak je, radišan i brani svoje ljude. Vrlo je atraktivan i zavodnik koji rado koristi svoje atribute kako bi osvajao lijepe djevojke u gradu. Zahvaljujući svojoj majci, ipak izrasta u čovjeka koji ne bi mogao nauditi drugima. Kako god, u borbi da osvoji srce Lole, morati će se suočiti sa Marcelom.

Priscila Cardona

Adriana Campos

Priscila Cardona

adriana_campos_t

Drska i arogantna. Siromašna djevojka čija je jedina ambicija da se oženi svojim rođakom Marcelom i da živi lagodno. Pati od kompleksa princeze i prema svima drugima je predstavljena kao dostojna bilo kojeg plemića. Živi sa svojom majkom u kući svoje tete Lorenza i postati će jedna od najžešćih neprijatelja Lole.