Naši najbolji dani - Sapunice | Sapunice

Naši najbolji dani

( Days of our Lives )

Nasi-najbolji-dani

ZEMLJA PROIZVODNJE: Amerika

GODINA PROIZVODNJE:

PRODUKCIJA: NBC

BROJ EPIZODA: 12396

REDATELJ:

AUTOR: Ted i Betty Corday

http://www.nbc.com/Days_of_our_Lives

Sadržaj serije

„Poput zrnaca pijeska u pješčanom satu prolaze naši najbolji dani“.

Duže od jednu trećinu stoljeća ove riječi predstavljaju seriju koja s ponosom nosi naziv najdugovječnije telenovele u televizijskoj povijesti. Naši najbolji dani svoju su premijeru imali davne 1965., a ova neumorna 42-godišnjakinja bila je i ostala omiljena među ljubiteljima ovoga žanra.

U svom dugom vijeku Naši najbolji dani osvojili su čak 160 nagrada i zaslužili nevjerojatnih 230 nominacija. Među njima je čak 40 nominacija za prestižnu nagradu Emmy od kojih su šest ovogodišnje. Za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji, veteranu ‘Naših najboljih dana’ Thaaou Penghlisu za ulogu Anthonija DiMere, koji u seriji glumi od davne 1981. godine. Nominaciju za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji zaslužila je Judi Evans. Mlade nade ove kultne serije Rachel Melvin i Darin Brooks za uloge Maxa Braidyja i Chelsea Benson nominirani su za najboljeg mladog glumca i glumicu u dramskoj seriji. Ovogodišnje nominacije za nagradu Emmy obuhvaćaju i kategorije najbolje šminke i frizure. Stručne nagradu “Soap Opera Digest” i brojne nagrade publike “People’s Choice Awards” također su na ovom dugom popisu. U dvadesetogodišnjoj povijesti nagrade „Soap Opera Awards“ ova serija čak četrnaest puta proglašena je najboljom. Dobitnike biraju čitatelji časopisa posvećenog isključivo „sapunicama“ što joj daje posebnu draž.

Izvršnom producent serije Kenu Cordayu posao je zapravo obiteljsko nasljeđe. Njegovi roditelji Betty i Ted Corday zajednički su kreirali i vodili ovu seriju kroz mnogo godina. Cordayevi i njihov suradnik William J. Bell učinili su revolucionaran potez smještajući dotad uobičajenu sapunicu o obiteljskim odnosima u prostorije bolnice. Prvi su osmislili seriju o liječničkoj obitelji. Priča u seriji prati živote profesionalaca srednjeg i višeg staleža u srednje američkom gradiću Salemu. Ključne obitelji su Hortonovi i Bradyevi. Ljubav, brak, razvod i obiteljska svakodnevica zajedno s bolničkim pričama, te studije živopisnih karaktera bolesnika psihijatrijskog odjela „Sveučilišne bolnice“ formula su dugovječnog uspjeha.

Kritičari oduvijek hvale ovu seriju, jer se od svojih početaka ne oslanja na tradicionalne uzore već na svoj originalan način portretira stvarnu suvremenu američku obitelj. Sedamdesetih godina serija je smatrana smjelom, otvarajući teme koje se druge serije toga doba, ne di usudile, kao npr. umjetna oplodnja ili međurasna ljubav.

Slojevita fabula uključuje elemente ljubavne priče, avanture, misterije, komedije i nezaobilazne drame. „Naši najbolji dani“ svoj uspjeh duguju izvrsnom pripovijedanju, interesantnim zapletima u izvedbi izvrsne ekipe glumaca i smislu za održavanje pažnje gledatelja tajanstvenim i nadasve originalnim zapletima. Od demonskih opsjednutosti i serijskih ubojica do već tradicionalnih žanrovskih zapleta poput zamijenjene djece, amnezija i nezaobilaznih ljubavnih trokuta, „Naši najbolji dani“ već generacijama nude vrhunsku televizijsku zabavu.

21. veljače 2005. serija je proslavila 10 000. nastavak koji je počeo prigodnim govorom Frances Reid koja je svoje najbolje dane darovala ovoj seriji. Ona je jedina članica originalne postave i od 1965. glumi Alice Horton, temelj, duh i pokretača svoje obitelji.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Lexie Carver

Renee Jones

Lexie Carver

Renee-Jones-t

Lexie Carver je bivša policajka i članica medicinskog tima Sveučilišne bolnice. Za medicinsku se karijeru odlučila nakon što je otpuštena iz policije. U braku je s Abeom Carverom, a njihova ljubav preživjela je nebrojena iskušenja. Dugo vremena Lexie nije znala tko su joj biološki roditelji. Odrastala je u sirotištu dok je nije posvojila obitelj Brooks, ponovno ih je izgubila kada su nastradali u tragičnoj nesreći. Njena teta Frankie preuzela je skrbništvo i brinula se za Lexie kroz njenu adolescenciju. Istražujući vlastitu prošlost Lexie je bila šokirana saznavši da je teta Frankie zapravo njena biološka majka. Još teža bila je činjenica da je pravo ime njene majke Celeste Perault koja je dugogodišnja partnerica Stefana DiMerae. Abe je bio šokiran saznavši da je oženjen kćeri svog zakletog neprijatelja. Iako je njihov brak ostao neuzdrman Lexie se često našla rastrgana između prirođene ljubavi prema ocu i odanosti prema mužu.

Bo Brady

Peter-Reckell-t

Caroline i Shawn odgojili su Boa, no njegov biološki otac zapravo je Victor Kiriakis. Čitav svoj život, a pogotovo u djetinjstvu, Bo je imao konfliktan odnos sa Shawnom. Tek nakon što je njegovo očinstvo razotkriveno, „otac i sin“ su konačno bili sposobni izgraditi zdrav i prijateljski odnos. Odnos između Boa i njegovog biološkog oca bio je pun uspona i padova. U svojim mladenačkim godinama Bo je kao motorist i bivši pripadnik trgovačke mornarice bio izuzetno poželjan među mladim damama Salema. Unatoč tome, ovog zločestog dečka zanimala je jedino Hope Williams njegova prva, jedina i najveća ljubav. Zaljubili su se kada je njoj bilo tek sedamnaest i stvorili trajnu vezu koja će prkositi svim nedaćama. Nakon nekoliko godina Bo i Hope su se vjenčali i dobili sina Shawna Douglasa.

Sami Brady

Alison-Sweeney-t

Sami i njenog brat Erica odgojili su baka i djed. Sami se u Salem vratila 1992. kao tinejdžerica i odmah se uvalila u neprilike. Iako na prvi pogled djeluje kao dobra djevojčica, Sami je poznata po svojoj mračnoj i opakoj naravi. Odmah po povratku u Salem počela je zavoditi dečka svoje sestre Carrie Austina Reeda. Sami se sprijateljila s došljakom Lucasom Robertsom, zajedno su odlučili rastaviti Carrie i Austina. Sami se uplitala i u život svoje majke Marlene. Razotkrila je njenu vezu s Johnom Blackom i otkrila kako je njena mala sestra Belle zapravo Johnova biološka kći.

Hope Brady

Kristian-Alfonso-t

Hopeina majka Addie Horton Williams poginula je nakon što je na nju naletio jureći automobil. Pritom je gurnuvši kolica sa smrtonosnog puta spasila njen mladi život. Otac Doug, glumac u vlastitom kabaret kazalištu, i njegova nova žena Julie odgajali su Hope. Kao tinejdžerica Hope je pohađala internat, a 1984. vraća se u Salem kao tvrdoglavica željna avanture. Njen idealan par bio je Bo Brady.

Dr. Marlena Evans

Deidre Hall

Dr. Marlena Evans

Deidre-Hall-t

Vrlo ugledana i omiljena psihijatrica doputovala je u Salem kako bi pomogla pri liječenju Mickeyja Hortona koji je institucionaliziran 1976. Marlena je u Salemu naišla na nevjerojatno mnogo intriga i opasnosti. Njena ljubomorna sestra blizanka Samantha, preuzela je njen identitet i Marlenu zatvorila u umobolnicu. U osamdesetima se Marlena udala za odvjetnika Dona Craiga od kojeg se razvela nakon što im je dijete umrlo od AIDS-a. U vrijeme dok ju je slijedio „salemski davitelj“ Marlena je upoznala detektiva Romana Bradyja koji je ubrzo postao njen ljubavnik i zaštitnik. Vjenčali su se i dobili blizance Sami i Erica.

John Black

Drake Hogestyn

John Black

Drake-Hogestyn-t

1986. misteriozni muškarac doputovao je u Salem. Nedugo prije toga bio je podvrgnut opsežnim plastičnim operacijama, a o svojoj prošlosti nije znao baš ništa. Dr. Marlena Evans pomagala mu je povratiti sjećanja i u jednom trenu zaključila da se radi o njenom nestalom mužu Romanu. Stranac se uselio u njenu kuću, krevet i srce. Preuzeo je roditeljsku ulogu nad kćeri Carrie. Iz Marlenine i Johnove veze rodili su se i blizanci Sami i Eric. Nakon pet godina zatočeništva pravi Roman vratio se u Salem. John je bio šokiran saznavši da živi život drugog muškarca, a o vlastitoj prošlosti i dalje ništa ne zna. 1992. saznaje kako je zapravo bogati nasljednik.

Alice Horton

Frances Reid

Alice Horton

Frances-Reid-t

Alice je matrijarh obitelji Horton. Rođena je u Salemu u radničkoj obitelji, a za Toma Hortona veže ju ljubav iz srednjoškolskih dana. Zajedno su podigli petero djece - Tommyja, Addie, Billyja, Mickeyja i Marie. Alice Horton je odana majka koja je bezuvjetno predana svojoj obitelji. Nakon što su joj djeca i unuci napustili obiteljsko gnijezdo postala je direktorica volontera Sveučilišne bolnice. Kada je centar u kojem je radila izgorio u požaru, uvjerila je Toma da otvore svoj dom kao novi centar za pomoć potrebitima. Alice i Tom bili su u braku 50 godina sve do Tomove smrti 1994. godine. Njena hrabrost i vjera u boga pomogli su joj da prebrodi sve nevolje, a nakon svega nastavlja pružati utjehu i mudre savjete voljenoj obitelji i prijateljima koji je okružuju. Glumica Frances Reid članica je originalne glumačke postave iz 1965.