Ne daj se, Nina! - Sapunice | Sapunice

Ne daj se, Nina!

ne-daj-se-nina

ZEMLJA PROIZVODNJE: Hrvatska / Srbija

GODINA PROIZVODNJE: 2007

PRODUKCIJA: RTL Televizija / FOX televizija

BROJ EPIZODA: 55

REDATELJ:

AUTOR:

http://

Sadržaj serije

Ovo je priča o Nini, običnoj djevojci koja se probija u svijetu kojem ni po čemu ne pripada, začinjenim dramskim zapletima i dobrim humorom!

U svijetu visoke mode, izgled, ljepota i novac odrednice su uspjeha. U taj svijet lažnog sjaja ulazi Nina (Lana Gojak), čista suprotnost svemu što on predstavlja. Ona je neatraktivnog izgleda, ali marljiva, inteligentna i obrazovana djevojka, kojoj ponekad nedostaje ponešto manira, društvene snalažljivosti, samopouzdanja i estetske uglađenosti. Modnim dodacima poput nekonvencionalnog okvira za naočale i aparatića za zube, gustih i neuređenih obrva te bez frizure, razlikuje se od ostalih modno osviještenih zaposlenika u „H-modi“.

Kada se Viktor Glowatzky (Ante Čedo Martinić), većinski vlasnik i direktor ugledne korporacije „Helena d.d.“, koju čine modna kuća „H-moda“ i izdavačka firma modnog magazina „Helena“, odluči povući u zasluženu mirovinu, na čelo korporacije i „H-mode“ dolazi njegov sin David (Robert Kurbaše) kao novi predsjednik uprave. Zbog ove promjene Petar Vidić (Petar Ćiritović), brat njegove zaručnice i suvlasnik u kompaniji, koji osjeća veliku netrpeljivost prema Davidu, ne uspijeva se domoći vodećeg mjesta u firmi. Nina Brlek (Lana Gojak) dolazi na dogovoreni intervju za mjesto tajnice novog predsjednika uprave, no direktor kadrovske službe Kovačević (Saša Buneta) uopće je ne prima na razgovor jer je na taj posao upravo primljena druga djevojka, Patricija Vučković (Bojana Ordinačev), prijateljica Barbare Vidić (Kristina Krepela), djevojke i zaručnice Davida Glowatzkog. Sve to primjećuje Viktor koji nije zadovoljan izborom nove tajnice svoga sina jer smatra da je Nina, obrazovana djevojka impresivnog životopisa, puno bolji izbor. Uz to, mišljenja je da Nina zbog svog skromnog izgleda neće biti metom zavođenja njegovog sina koji je poznati šarmer i koji je zaručen, a i kao predsjednik uprave sigurno će bolje obnašati odgovoran posao uz sposobnu tajnicu.

I tako počinje Ninin trnovit put do sreće i uspjeha. Kroz zavrzlame, obmane, stresne situacije, u okruženju u kojem uvijek treba biti na oprezu, Nina će se usprkos svim zaprekama, svojom inteligencijom, neposrednošću i, prije svega, predanošću poslu te sjajnim idejama uspjeti izboriti za mjesto u nemilosrdnom svijetu modnog biznisa, a egzistenciju će joj svakodnevno ugrožavati vitke, lijepe i ambiciozne kokete koje gledaju samo svoje interese i čiji smisao života često ne prelazi prag modne kuće i lažnog svijeta glamura.

Humorna dramska serija „Ne daj se, Nina!“ hrvatska je verzija kolumbijske serije „Yo so Betty la fea“ tj. svjetske uspješnice „Ugly Betty“, koja je od samog početka emitiranja osvojila srca milijuna gledatelja širom svijeta i zabilježila nezapamćen komercijalni uspjeh u tridesetak zemalja (SAD, Rusija, Grčka, Njemačka…). Serija, koja u 55 epizoda prati odnose unutar kuće visoke mode i modnog časopisa, svijeta glamura i isprazne ljepote, realizirana je u produkciji RTL Televizije u suradnji s licencnim partnerom, FOX televizijom Srbija te će se osim u Hrvatskoj i Srbiji, prikazivati u Makedoniji te Bosni i Hercegovini.

Glavna redateljska palica povjerena je Kristijanu Miliću, koji se proslavio filmom “Živi i mrtvi”, dobitnikom čak osam Zlatnih arena na ovogodišnjem, 54. pulskom filmskom festivalu, te redateljima Ivanu Pavličiću i Tomislavu Šangu. „Ne daj se, Nina!“, u kooperaciji RTL Televizije i FOX televizije Srbija prikazivat će se na gotovo svim prostorima bivše države, što ga čini jedinstvenim projektom.

Iznimnu ekipu glumaca predvodi Lana Gojak, koja tumači lik Nine, “djevojke iz susjedstva”. Nina nosi naočale ružnih i nepopularnih okvira i pomalo je neukusno odjevena. Međutim, uz manje promjene Nina se može pretvoriti u sasvim zgodnu djevojku. Iako više neugledna i nezainteresirana za modu, nego ružna, Nina je dobra, odlučna i hrabra djevojka, pravi optimist, snažan karakter, beskrajno simpatična, skromna, poštena, marljiva i visokih moralnih načela. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u roku i s najvišim ocjenama, kao najbolji student. Najveća joj je želja stručno se usavršiti pa je upisala MBA.

Robert Kurbaša glumi Davida Glowatzkog, Nininog šefa, fatalnog muškaraca – zgodnog, muževnog, visokog i atletski građenog sa smislom za odijevanje, što ga čini savršenim direktorom modne kuće i pravim pripadnikom „zlatne mladeži“.  Ženskar, koji više voli zabavu nego obaveze, duhovit i šarmantan, ali i dobrih namjera, David je površan mladić iz bogate zagrebačke obitelji, navikao da dobiva sve što poželi. Iako lijepih i odličnih komunikativnih manira, David je navikao svoje probleme rješavati šarmom. Motivaciju za preuzimanje vodstva u firmi djelomično pronalazi u osjećaju inferiornosti prema Danijelu, kojeg favorizira Davidov otac, a djelomično potrebom da se dokaže pred vlastitim ocem koji ga je oduvijek smatrao nesposobnim za ikakav ozbiljan posao.

Kristina Krepela utjelovila je Davidovu zaručnicu Barbaru Vidić, inteligentnu ljepoticu iz bogate obitelji, profinjenog ukusa i stila, elegantnu, prekrasnu, uvijek dotjeranu do savršenstva. Na prvi pogled ona je prava dama, hladna i distancirana zbog čega djeluje arogantno i bahato. Uvijek stvari mora držati pod kontrolom i nikad ne pokazuje osjećaje otvoreno. Ona svijet promatra s visoka i s distance, osim Davida, kojemu jedino iskazuje emocije.  Roditelji su joj poginuli u avionskoj nesreći, odnosno nestali jer među ostacima aviona njihova tijela nisu nađena. Tako su Davidovi roditelji preuzeli brigu o njoj i njezinom bratu Petru, kojeg je portretira Petar Ćiritović.

Petar je sposoban i  inteligentan, ali beskrajno frustriran Davidom pa ne uspijeva razviti vlastite potencijale. Ciničan prema okolini, britka uma i vrlo elokventan, Petar je opsjednut uništenjem Davida, zaručnika svoje sestre. Sa 16 godina Petra je potresla smrt roditelja, osjećao se potpuno napušten i ostavljen, a taj osjećaj ga nikada nije napustio. Baš poput svoje sestre Barbare, nakon smrti roditelja skrb o njemu preuzimaju Davidovi roditelji, David i Sofija Glowatzky.

Barabarinu prijateljicu, seksipilnu i lijepu, ali lijenu, površnu i bezobzirnu Patriciju Vučković, koja će učinit sve da ostvari svoje ciljeve, tumači Bojana Ordinačev. Patriciji je vanjski izgled beskrajno važan pa provodi većinu vremena dotjerujući se, pa čak i na radnom mjestu. Jedino što ona želi jest novac jer stravično puno troši, što je uzrok mnogim njezinim problemima.

Najboljeg Davidovog prijatelja i direktora marketinga „H-mode“, Marka, tumači Andrija Milošević, modnog direktora, Aleksa Kralja fantastično je upriličio Edvin Liverić, Viktora Glowatzkog Ante Čedo Martinić, Sofiju Glowatzky Ankica Dobrić, a ostatak impresivnog castinga čine Linda Begonja, Ivana Boban, Anica Kovačević, Hana Hegedušić, Saša Buneta, Alen Šalinović, Jasan Beri, Ljubio Zečević, Ivan Pelušić i Edis Žilić.

Priča o neuglednoj curi s aparatićem za zube i prevelikim okvirom za naočale, bez smisla za modu, koja se igrom slučaja uplete u modni svijet, postigla je kultni status i nevjerojatan uspjeh diljem svijeta!

Komentari

Glumci

Nina Brlek

Lana Gojak

Nina Brlek

lana-gojak

David Glowatzki

Robert Kurbaša

David Glowatzki

robert-kurbasa

Barbara Vidić

Kristina Krepela

Barbara Vidić

kristina-krepela

Petar Vidić

petar-ciritovic

Patricija Vučković

Bojana Ordinačev

Patricija Vučković

bojana-ordinacev

Marko Savić

Andrija Milošević

Marko Savić

andrija-milosevic