Nebo i zemlja - Sapunice | Sapunice

Nebo i zemlja

( Kuzey Güney )

Kuzey_Güney_poster

ZEMLJA PROIZVODNJE: Turska

GODINA PROIZVODNJE: 2011

PRODUKCIJA: Kanal D

BROJ EPIZODA: 85

REDATELJ: Hilal Saral

AUTOR: Ece Yörenç i Melek Gençoğlu

http://www.kanald.com.tr/kuzeyguney

Sadržaj serije

Nebo i zemlja je  jedna od najpopularnijih serija u Turskoj.

Kuzey Tekinoglu (Kivanc Tatlitug) je vrlo živahan, temperamentan, nestrpljiv i buntovan mladić koji teško kontrolira svoj bijes i ne podnosi nepravdu, a u svakoj situaciji nalazi razlog za tučnjavu i svađu, zbog čega još od djetinjstva upada u nevolje. Njegov brat, Guney, potpuna mu je suprotnost: miran, staložen, strpljiv, stidljiv i vrlo radišan.

Iako su potpuno različiti, dvojica braće odlično su se slagala, sve dok se u njihovo susjedstvo nije doselila djevojka Džemre (Oyku Karayel), u koju su se obojica potajno zaljubili. Njihovu sudbinu promijeni prometna nesreća s tragičnim posljedicama, koja će se odraziti i na cijelu obitelj. Iako je Guney vozio automobil i ubio nedužnog čovjeka, Kuzey preuzima krivnju na sebe i odlazi u zatvor. Njegovo tajno žrtvovanje postat će obiteljska tajna koju više nikada neće spominjati…

Nakon služenja četverogodišnje kazne, Kuzey izlazi na slobodu, spreman vratiti se u kolotečinu, zaboraviti prošlost i zatvorske dane. No to mu neće lako poći za rukom kada dozna da se Džemre zaručila za Guneya, koji je postao iznimno drag pomoćnik bogatom poduzetniku kod kojeg će se zaposliti čim završi fakultet. Svoje prve slobodne dane provodit će raskalašeno, što se nimalo neće dopasti njegovom ocu Samiju (Mustafa Avkiran) koji strahuje da će razmetni sin ponovno osramotiti svoju obitelj, smatrajući da se Kuzey nije nimalo promijenio.

Kvalitetu serije prepoznale su više od 22 zemlje u kojima je gledatelji prate bez daha, ali i struka i kritičari koji su je nagradili brojnim nagradama – glavni protagonist serije, Kivanc Tatlitug, između ostalog je osvojio je najznačajniju tursku nagradu „Zlatnu leptir“ za najboljeg glumca 2012., dok je sama serija osvojila desetak kipića za najbolju seriju 2011. i 2012. godine.

Ljubav prema djevojci Džemre nije jedina stvar koju braća potpuno različitih karaktera, životnih ambicija i ciljeva doživljavaju jednako. Kobna prometna nesreća promijenila je njihove sudbine, a teret krivnje nosit će svi do kraja života!

Komentari

Glumci

Kuzey Tekinoglu

Kivanc Tatlitug

Kuzey Tekinoglu

Kivanc-Tatlitug-ttttt

Guney Tekinoğlu

Bugra Gulsoy

Guney Tekinoğlu

Bugra-Gülsoy-ttttt

Džemre Çayak

Öykü Karayel

Džemre Çayak

Öykü-Karayel-tttt

Banu Sinaner

Bade İşçil

Banu Sinaner

Bade-Isçil-tttt

Samir 'Sami' Tekinoğlu

Mustafa Avkıran

Samir 'Sami' Tekinoğlu

Mustafa-Avkiran-tttt

Handan Tekinoğlu

Semra Dincer

Handan Tekinoğlu

Semra-Dincer-tttt