Nestala - Sapunice | Sapunice

Nestala

( Donde esta Elisa? )

Nestala-najava-1.gif

ZEMLJA PROIZVODNJE: Meksiko

GODINA PROIZVODNJE: 2010

PRODUKCIJA: Telemundo

BROJ EPIZODA: 100

REDATELJ:

AUTOR: Pablo Illanes i Perla Farias

http://msnlatino.telemundo.com/novelas/Donde_esta_Elisa/

Sadržaj serije

U obiteljskoj vili Altamira priređeno je veliko slavlje povodom Marianovog rođendana, ali razlog za slavlje je i novinski članak u renomiranom časopisu u kojem je Mariano, otac triju predivnih djevojčica i odan suprug Danne Altamire, proglašen poslovnim čovjekom godine. Iako je cijela obitelj na okupu, Marianovoj šesnaestogodišnjoj kćeri Elisi pomalo je dosadno pa zamoli oca da joj dopusti izlazak s rođacima u disko. Nakon ponoći, Danna odlazi po kćer i nećake u disko, no saznaje kako se Elisa u jednom trenutku odvojila i bez traga nestala.

Uzdrmani činjenicom da nitko ne zna gdje je njihova kćer, Mariano i Danna odmah prijavljuju Elisin nestanak policiji. I dok komesar Cristobal Rivas preuzima slučaj i naredi veliku potragu za Elisom, Mariano prima anoniman telefonski poziv otmičara. Osim što traži dva milijuna dolara otkupnine, jako želi vidjeti Mariana kako pati. U potragu za Elisom uključi se i ostatak velike obitelji – Elisina teta i ujak, Cecilia i Luis Caceres, Elisini krsni kumovi, Viviana i Jose Angel Rincon, bratići i sestrične.

Nestala je zanimljiva telenovela produkcijske kuće Telemundo punu napetosti i misterija, a koja je uvelike bila inspirirana poznatim slučajem otmice britanske djevojčice Madeleine McCann u Portugalu, kao i nestankom brojne druge djece u Latinskoj Americi. Kako bi ukazali na što veći broj nestale djece u svijetu, originalni scenarist, Pablo Illanes, i izvršni producent, Aurelio Valcarcel Carrol, odlučili su napraviti remake čileanske telenovele iz 2009. godine, a koja se bavila istom problematikom. Osim što smatraju da nestale osobe prolaze kroz tešku agoniju prilikom otmice, dramatičnom smatraju i činjenicu da su najčešći sumnjivci oni koji u tom trenutku najviše pate i kojima je život u trenu u potpunosti promijenjen, a to su roditelji i najbliža obitelj.

Komentari

Glumci

Mariano Altamira

Gabriel Porras

Mariano Altamira

Gabriel-Porras-t

Mariano je otac triju predivnih djevojčica Olge, Cristine i Elise, i odan suprug Danne Altamire. Uspješan je poduzetnik i proglašen je poslovnim čovjekom godine. Zajedno sa i poslovnim partnerima vodi tvrtku za izgradnju poslovnih zgrada.

Danna Altamira

Sonya Smith

Danna Altamira

Sonya-Smith-t

Danna je Marianova supruga i majka otete Elise.

Elisa Altamira

Vanesa Posse

Elisa Altamira

Vanesa-Posse-t

Elisa je Marianova i Dannina šesnaestogodišnja kći koju otmu prilikom izlazka s rođacima u disko.

Cecilia Altamira Caceres

Catherine Siachoque

Cecilia Altamira Caceres

Catherine-Siachoque2-t

Cecilia je Marianova i Vivianina sestra i žena Marianova najboljeg prijatelja i poslovnog partnera Brune, s kojim ima sina Eduarda i kćer Flor. Ona je Elisina ujna i krsna kuma.

Viviana Altamira

Ivelin Giro

Viviana Altamira

Ivelin-Giro-t

Viviana je Marianova i Cecilijina sestra i žena Marianova poslovnog partnera Jose Angela, s kojim ima sina Santiaga.

Cristobal Rivas

Jorge Louis Pila

Cristobal Rivas

Jorge-Louis-Pila-t

Cristobal je detektiv koji vodi slučaj otmice.

Jose Angel Rincon

Omar Germenos

Jose Angel Rincon

Omar-Germenos-t

Jose Angel je Marianov poslovni partner, oženjen za Vivianu.