Novine - Sapunice | Sapunice

Novine

novine-12312

ZEMLJA PROIZVODNJE: Hrvatska

GODINA PROIZVODNJE: 2016

PRODUKCIJA: Hrvatske televizija, Drugi plan

BROJ EPIZODA: 12

REDATELJ:

AUTOR:

http://www.hrt.hr/

Sadržaj serije

Radnja serije Novine započinje prometnom nesrećom s tragičnim posljedicama koju je skrivila članica jedne tajkunske obitelji. Uskoro dijelom postupka zataškavanja postaje i promjena uredničke i vlasničke strukture u riječkome dnevnom listu Novine.

Mariju Kardumu (Aleksandar Cvjetković), utjecajnomu građevinskom tajkunu, najednom se jako žuri preuzeti Novine jer se mladi novinar Andrej Marinković (Goran Marković) počeo baviti istraživanjem tajanstvene prometne nesreće s kojom je budući vlasnik tijesno povezan. Nagla promjena vlasništva pokreće i unutarnja previranja u redakciji izazvana željom za moći, taštinom i ambicijama. U središtu su tih previranja novinarski veterani Dijana Mitrović (Branka Katić) i Nikola Martić (Trpimir Jurkić) te Martin Vidov (Zijad Gračić) i Alenka Jović-Marinković (Olga Pakalović), koji se smjenjuju na položaju glavnoga urednika.

Serija Novine priča je o izdajama, odustajanju i nestajanju ljudskoga integriteta pod pritiskom taštine, konformizma i egzistencijalnih strahova. Neromantizirana je to priča o novinarstvu, ali i o tome kakvo je novinarstvo moglo biti. Serija prati život i odnose u redakciji jednoga utjecajnog dnevnog lista, a govori o utjecajima moćnika i političara na medijsku scenu. U njoj se prate osobni odnosi i sukobi nekoliko ključnih novinara i urednika u redakciji rastrganih između profesionalnoga integriteta, žutila i komercijalizacije novinarstva te prljavih zakulisnih igara. Serija će uvesti gledatelje u svijet tiskanoga dnevnog novinarstva te u njegovo naličje – zamršenu mrežu interesa obavještajnoga podzemlja, krupnoga kapitala i visoke politike.

 

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Mario Kardum

Aleksandar Cvjetković

Mario Kardum

Aleksandar-Cvjetković

Martin Vidov

Zijad Gračić

Martin Vidov

Zijad-Gracic

Dijana Mitrović

Branka Katić

Dijana Mitrović

Branka_Katic__1__01.jpg.688x388_q85_crop_upscale

Andrej Marinković

Goran Marković

Andrej Marinković

Goran_Markovic_i_Olga_Pakalovic_01

Nikola Martić

Trpimir Jurkić

Nikola Martić

Nikola-Martić-Trpimir-Jurkić

Alenka Jović-Marinković

Olga Pakalović

Alenka Jović-Marinković

Copy-of-Goran_Markovic_i_Olga_Pakalovic_01

Tena Latinović

Tihana Lazović

Tena Latinović

Tena-Latinović-Tihana-Lazović