Oluja u srcu - Sapunice | Sapunice

Oluja u srcu

( La Tempestad )

Oluja-u-srcu-2013-2.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: Meksiko

GODINA PROIZVODNJE: 2013

PRODUKCIJA: Televisa

BROJ EPIZODA: 122

REDATELJ: Monica Miguel i Eric Morales

AUTOR: Humberto "Kiko" Olivieri

http://www.televisa.com/telenovelas/la-tempestad/‎

Sadržaj serije

U telenoveli Oluja u srcu, Marina Reverte (Ximena Navarrete) radi kao upraviteljica hotela, ali dobije otkaz nakon što uglednog poduzetnika, Ernesta Contrerasa (Manuel Ojeda), prijavi za seksualno zlostavljanje zaposlenice hotela. On se zaklinje da će joj se osvetiti. Uz sve to, Marina primi žalosnu vijest da njezina majka, Beatriz Reverte (María Sorté), boluje od opasne bolesti, zbog čeka mora neprestano mirovati, a liječnici joj preporučuju čak i promjenu mjesta stanovanja.

Istodobno, u mjestu Nuestra Señora del Mar, Damián Fabré (William Levy), zgodni mladić i kapetan ribarskog broda imena Oluja, opskrbljuje ribom tvornicu ribljih konzervi Neptun. Esthercita (Laura Carmine), kći gradonačelnika spomenutog mjesta, opsjednuta je Damiánom. On isprva ne reagira na njezino očijukanje, ali naposljetku popusti i zavede je.

Mercedes Artigas (Daniela Romo), uglađena i tajanstvena žena, nudi Marini posao poslovne i financijske upraviteljice tvrtke Neptun. Budući da je ostala bez posla i njezina majka mora živjeti u mirnome mjestu, ona tu ponudu i prihvaća. Tako Marina stiže u mjesto Nuestra Señora del Mar, gdje upoznaje Damiána. Mercedes je zapravo Marinina biološka majka. Kao djevojka je ostala trudna i našla se u nemilosti Ernesta Contrerasa, koji joj je oteo njezinu drugu kćer blizanku, Magdalenu (Ximena Navarrete). Mercedes je stvorila bogatstvo, a time i stekla poštovanje okoline te dovoljnu moć da se suprotstavi svojim neprijateljima. Posvetila je život pronalasku svojih kćeri, zbog čega se morala povezati s ljudima iz podzemlja i trgovcima robljem. Postala je Dama noći i tako uspjela spasiti mnogo mladih djevojaka.

Pri njihovu prvome susretu u tvrtki Neptun Marina se prema Damiánu odnosi svisoka, tretirajući ga kao običnog zaposlenika. S druge strane, Damián Marinu ignorira i razmeće se svojim autoritetom pred očima svoje posade. Marina, bijesna zbog poniženja, odluči razvrgnuti ugovor s njime. Olinto (Luis Manuel Ávila), nadzornik tvornice, objasni joj da se ugovor s kapetanom Fabréom ne može razvrgnuti. Marina u selu naleti na Hernána Saldañu (Iván Sánchez), staroga školskog kolegu, koji je sada moćni poduzetnik. Hernán radi s mafijom koja se bavi otmicom i trgovinom ljudima, osobito ženama, koje tjera na prostituciju. Mjesni načelnik, Fulgencio (César Évora), njegov je saveznik. Hernán mu naredi da uništi tvornicu i Damiánov brod kako bi uklonili zapreke sa svog puta. Marina ne zna da Hernán stoji iza napada na tvornicu, koji uzrokuje veliku štetu. Sada će Marina i Damián biti prisiljeni potpisati primirje i ujediniti snage, ali ubrzo i priznati da su se zaljubili.

Zanimljivosti: – Naslovnu pjesmu serije ´Hoy tengo ganas de ti´ pjevaju Alejandro Fernández i Christina Aguilera

– Glavna glumica, prelijepa Ximena Navarrete, osvojila je titulu Miss Universe 2010., a glasine govore kako je William Levy inzistirao da upravo ona bude izabrana za njegovu glumačku partnericu

– Šuškalo se kako će se poznati serijski par Maite Perroni i William Levy po treći put spojiti u ovoj seriji, no to se ipak nije dogodilo

– Marinina majka u seriji, poznata glumica Daniela Romo otpjevala je dva dueta koji se koriste kao soundtrack serije

– Telenovela ´Oluja u srcu´ (´La Tempestad´) remake je kolumbijske telenovele ´La Tormenta´ iz 2005., koju je emitirala Nova TV pod nazivom ´Oluja´

– Scene uz more snimane su na obalama Veracruza u Meksiku

 

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Magdalena Artigas

Ximena Navarrete

Magdalena Artigas

Ximena-Navarrete-t

Marinina sestra blizanka i Mercedesina kći. Kao dijete oteta je iz majčinih ruku. Njezino je odrastanje obilježeno fizičkim i seksualnim zlostavljanjem, zbog čega je hladna i proračunata. Otimači su je vezali za svijet droge kako bi mogli upravljati njome. No kad je Mercedes uspije spasiti, za nju se otvara svijet osjećaja, među kojima prevlada ljubav. Magdalena ne prihvaća lako svoju majku, s obzirom na to da je, kao i sama Mercedes, čvrsta, odlučna i uporna osoba. Magdalena se zaljubi u Damiána te nehotice postaje suparnica vlastite sestre. Naposljetku, njezina potreba za nježnošću ipak je prisili cijeniti majčinsku ljubav koju joj Mercedes nudi.

Damián Fabré

William Levy

Damián Fabré

William-Levy-tt

Kapetan i vlasnik ribarskog broda ´Oluja´. Živi u mjestu Nuestra Señora del Mar. On je naočit, snažan, hrabar i patrijarhalan muškarac koji u svom poslu nailazi na mnoge probleme. Njegov posao neprestano ometaju najezde gusara, koje zapravo šalje mafija koja se bavi trgovinom ljudima. Autoritativan je kapetan svojoj posadi, ali im također zna biti prijatelj i zaštitnik. Damiána neprestano progoni Esthercita, gradonačelnikova kći, koja ga planira prijevarom natjerati na brak. Međutim, on svoju pravu ljubav pronalazi u Marini, ženi koja ga isprva odbija svojom ohološću, ali istodobno osvaja svojom profesionalnošću i toplinom.

Hernán Saldaña

Iván Sánchez

Hernán Saldaña

Ivan-Sanchez-t

Iván je Marinin stari školski kolega. Iako je u školskim danima bio predmet zadirkivanja, sada je moćni poduzetnik. Privlačan je, uglađen i uporan, premda se iza ovih vrlina krije mafijaš koji stoji na čelu grupe otmičara i trgovaca robljem. Hernán vidi priliku osvojiti Marinu i ne oklijeva upotrijebiti svoju moć i novac, koje je stekao članstvom u mafiji. Saveznik je gradonačelnika Fulgencija Salazara, koji mu omogućuje uvoz roblja preko obale mjesta Nuestra Señora del Mar. Zaluđen je moći i ne oklijeva ubiti nikoga tko mu stane na put, s obzirom na to da u djetinjstvu nikad nije osjetio roditeljsku ljubav. Otac ga je prezirao, a majka, kabaretska plesačica, nije imala vremena za njega.

Mercedes Artigas

Daniela Romo

Mercedes Artigas

Daniela-Romo-tt

Ona je Marinina biološka majka. Snažna je i odlučna žena, spremna suočiti se sa svim nedaćama kako bi postigla željeni cilj. Mercedes je žena skromna podrijetla koja iznenada zatrudni i padne u nemilost Ernesta Contrerasa. On joj otima jednu od njezinih kćeri blizanki, Magdalenu, a zatim je osuđuje na život pun zlostavljanja i prostitucije. U želji da zaštiti svoju kćer Marinu, Mercedes je daje na posvajanje paru koji nije mogao imati vlastitu djecu i koji djevojčicu prima s velikom ljubavlju. Od tog trenutka Mercedes odlučuje posvetiti svoj život nastojanju da se Marina vrati u njezine ruke. Zahvaljujući napornim poslovima, počela je graditi bogatstvo koje joj danas pripada. Novac joj je također donio poštovanje okoline i potrebnu moć za sukobljavanje s neprijateljima. Mercedes je mnoge godine svog života posvetila potrazi za Magdalenom, koju je zatim i uspjela spasiti iz ruku mafije i dati joj mogućnost za sreću. Kako bi to uspjela, Mercedes se morala povezati s ljudima iz podzemlja, postavši Dama noći. Pod ovim identitetom uspijeva spasiti mnoge mlade žene, žrtve otmičara i trgovaca robljem. Radi Marinine sreće Mercedes odluči prešutjeti da joj je majka. U životu je vode dobrota i želja za pravdom.

Ernesto Contreras

Manuel Ojeda

Ernesto Contreras

Manuel-Ojeda-t

On je moćan i zao čovjek. Ugledan je poduzetnik, premda je svoje bogatstvo stekao nezakonitim poslovima. Autoritativan je, arogantan, okrutan i osvetoljubiv. Ernesto je šef mafije koja se bavi trgovinom ljudima, osobito ženama koje osuđuje na svijet prostitucije. U prošlosti je bio zaljubljen u Mercedes Artigas, ali ona je voljela drugoga i zatrudnjela s njime. Ernesto to nije mogao podnijeti i u bijesu je ubio svojega protivnika. Osim toga, oteo je Mercedesinu kćer Magdalenu, osudivši je na svijet droge i prostitucije i pretvorivši u robinju, kao što je njegova organizacija radila i s ostalim ženama koje bi otela. Ernesto nikad nije saznao da je Mercedes rodila blizanke. Nakon mnogo godina život ga suočava s Marinom, koja ga, potaknuta svojim moralnim vrijednostima, prijavljuje policiji za pokušaj silovanja zaposlenice hotela u kojem radi.

Fulgencio Salazar

Cesar Evora

Fulgencio Salazar

Cesar-Evora-ttt

Potkupljiv i gramziv čovjek. Gradonačelnik je mjesta Nuestra Señora del Mar. Ne posjeduje temeljne moralne vrijednosti, poslujući uvijek s onime tko ponudi više. Poočim je Esthercite, koju istodobno štiti i zlostavlja, u skladu s okolnostima. Koristi svoju moć kako bi zaštitio mafiju na čelu s Hernánom, omogućujući slobodan ulaz roblja u luku. Fulgencio mrzi Damiána, čovjeka u kojega je zaljubljena njegova kći, samo zato što je sin Michela Fabréa, s kojim je nekoć imao ozbiljnih poteškoća.

Esthercita Salazar

Laura Carmine

Esthercita Salazar

Laura-Carmine-ttt

Hirovita i ohola djevojka. Drži se umišljeno, zahvaljujući utjecaju koji ima Fulgencio, njezin poočim i gradonačelnik mjesta Nuestra Señora del Mar. Zaluđena je Damiánom te uvjerava oca da ju je silovao, kako bi ga ovaj prisilio da se oženi njome. Usred medenog mjeseca Esthercita doživi nesreću na otvorenome moru. Budući da nitko ne može pronaći njezino tijelo, smatraju je mrtvom. Fulgencio krivi Damiána i daje ga ubiti.