Opasna igra - Sapunice | Sapunice

Opasna igra

( Damages )

opasna_igra.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: SAD

GODINA PROIZVODNJE: 2007

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 39

REDATELJ: Allen Coulter

AUTOR:

http://

Sadržaj serije

Opasna igra je zajedno sa serijom ‘Mad Men’ postala 2008. godine prva serija koja se prikazuje isključivo na kablu nominirana za nagradu Emmy u kategoriji za najbolju dramsku seriju.

Mlada, inteligentna i ambiciozna, tek nedavno diplomirana pravnica, Ellen Parsons (Rose Byrne) postaje štićenica Patricije Hewes (Glenn Close), nemilosrdne odvjetnice s dugogodišnjim iskustvom, kojoj baš ništa ne predstavlja prepreku do dobivanja parnice. Patty ne smije stati ništa na put, jer ona će manipulacijom, dobrom, ali i opasnom strategijom doći do svog cilja. Na kocku je spremna staviti sve, pa čak i obitelj, poznanike i prijatelje.

Kada pripravnica Ellen Parsons prihvati posao u vodećem odvjetničkom uredu na Manhattanu, njezino uzbuđenje zbog velike prilike koja joj se pružila, ubrzo se pretvara u strah i neizvjesnost. Naime, Ellen postane dio velike parnice koja može postati neizmjerno opasna i za njen život. Ellenina nova šefica i mentorica je moćna odvjetnica Patty Hewes, poznata u New Yorku po tome što su njeni klijenti često oni koji se bore protiv velikih i moćnih korporacija.

Patty radi na velikom slučaju u kojem se sudi Arthuru Frobisheru (Ted Danson), jednom od bogatijih poslovnih ljudi u zemlji. Frobisher je optužen za ilegalno poslovanje s dionicama tvrtke zbog kojeg su njegovi zaposlenici bankrotirali dok je on svoje bogatstvo zadržao. Ignorirajući nastojanja Frobisherovog odvjetnika Raya Fiskea (Željko Ivanek) da se napravi kompromis i sklopi nagodba, Patty očekuje pobjedu svog tima i davanje skupe lekcije korumpiranom tajkunu.

Patty će učiniti baš sve da privede opasnog milijunaša Frobishera pred lice pravde i baš ništa je u tome neće spriječiti.

Patty Hewes je ponovno u akciji i kreće u najizazovniji slučaj svoje karijere. Briljantna odvjetnica sada je zadužena da vrati milijarde dolara nestalih u najvećoj investicijskoj prijevari u američkoj povijesti, prijevari iza koje stoji cijenjeni financijaš Louis Tobin.

Inspiriran nedavnim događajima svjetske ekonomske krize, treća sezona serije daje svoj specifičan potpis u formi pravnog trilera. Novi nastavci prate događaje godinu dana kasnije u odnosu na vrijeme koje prati druga sezona. Patty Hughes ovaj put bavi se obitelji Tobin, tajnim klanom koji će odlučno štiti svoje interese po svaku cijenu.

Deset mjeseci nakon tužbe protiv UNR-a Patty Hewes kao povjerenica suda zastupa oštećene stranke čijih je 70 milijarda dolara pronevjerio financijski ulagač Louis Tobin. Pattyn je cilj spriječiti ljutite oštećenike u njihovoj nakani da uzmu pravdu u svoje ruke pa stoga kreće u mukotrpnu potragu za pronevjerenim novcem koji je Tobin navodno skrio. No na putu joj stoji odvjetnik Leonard Winstone čiji je cilj zaštititi Tobine od razjarenih ulagača. Istodobno, Ellen Parsons zaposlila se u Uredu pomoćnika okružnoga tužioca, gdje procesuira zločine vezane uz preprodaju droge. U prvom nastavku treće sezone vidjet ćemo kako Ellen nastoji okrenuti dilera Donnieja Rhynea protiv dobavljača.

Nakon što imenuje Toma Shayesa (Tate Donovan) partnerom u tvrtki, Patty ispituje Tobinovu suprugu Marilyn (Lily Tomlin). Želi saznati što se odigralo na večeri u povodu Dana zahvalnosti, kad je Louis obitelji priznao zločin. Marilyn tvrdi da nije znala za pronevjeru niti zna je li njezin suprug skrio ikakav novac. Štoviše, tvrdi da ona i njezin sin Joe (Campbell Scott), koji je policiji i prijavio očev zločin, žele pomoći ulagačima da se osove na noge.

Komentari

Glumci