Pepeo pepelu - Sapunice | Sapunice

Pepeo pepelu

( Ashes to ashes )

ASHES_TO_ASHES.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: Velika Britanija

GODINA PROIZVODNJE: 2008

PRODUKCIJA:

BROJ EPIZODA: 24

REDATELJ:

AUTOR:

http://

Sadržaj serije

Radnja druge sezone serije počinje 1982. godine, kad su grijači za noge i fluorescentne boje u modi, Margaret Thatcher je na vrhu, a inspektor Gene Hunt (Philip Glenister) nadzire ulice u svome politički nekorektnom i bombastičnom stilu. Uz njega je drska Alex Drake (Keeley Hawes), s kojom ima strastven poslovni odnos i koja ga pokušava obuzdati.

Iako nije bliže svojoj kćeri, Alex vjeruje da napokon razumije kako svijet oko nje funkcionira. No, kad čuje vijesti iz 2008. godine, shvati da ništa nije onakvo kakvim se čini. Ona otkriva da možda nije jedina u škripcu. Čini se nevjerojatnim, ali ima li koga u 1982. godini tko joj može pomoći?

Chris (Marshall Lancaster) i Shaz (Montserrat Lombard) neizmjerno su sretni. On se još trudi biti savršen dečko i želi razviti njihov odnos, ali Ray (Dean Andrews) ga i dalje zadirkuje zbog romantičnih gesta. Ray i Chris još su uz Genea, ali kad legendarni viši inspektor “Supermac” Macintosh (Roger Allam) počne raditi s timom, čini se da bi to moglo narušiti Geneovu ravnotežu. Gene ima osjećaj da nešto nije u redu. Je li ta policijska legenda možda pokvarena?

Prva sezona serije nominirana je za brojne nagrade, a osvojila je nagrade TV Quick & TV Choicea za najbolju novu seriju 2008. i za najbolju seriju 2009. godine, a iste je godine Philip Glenister proglašen najboljim glumcem. Njegov lik Genea Hunta gledatelji Hallmarka izabrali su za najomiljenijeg britanskog televizijskog junaka 2008. godine, a Keeley Hawes je iste godine dobila nagradu Žena godine časopisa Glamour za najbolju britansku televizijsku glumicu.

Komentari

Glumci