Pod sretnom zvijezdom - Sapunice | Sapunice

Pod sretnom zvijezdom

Pod-sretnom-zvijezdom-najava1.jpg

ZEMLJA PROIZVODNJE: Hrvatska

GODINA PROIZVODNJE: 2011

PRODUKCIJA: Nova TV

BROJ EPIZODA: 75

REDATELJ: Daniel Kušan, Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi i Tomislav Rukavina

AUTOR: Diana Pečkaj Vuković

https://novatv.dnevnik.hr/serije/pod-sretnom-zvijezdom/

Sadržaj serije

Pod sretnom zvijezdom uzbudljiva je i emocijama nabijena telenovela o neobičnim sudbinama članova jedne ‘kvartovske ekipe’, prijateljicama i prijateljima odraslima u istom naselju.

Upoznajemo ih dvadeset godina poslije kao ljude različitih životnih putova i stilova, ali zauvijek povezane zajedničkom prošlošću21, burnim odrastanjem i mladenačkim ljubavima. U središtu su radnje četiri ženska lika različitih karaktera i socijalnog zaleđa, i danas bliske prijateljice iz kvartovskog društva: Suzana, Elizabeta, sestre Nina i Tonka te njihove obitelji i veze. Četiri žene i više su od prijateljica, veže ih zajednička tajna iz mladih dana, bolno iskustvo u kojemu su bile jedna uz drugu, ali koje za svaku i danas znači veliki teret na savjesti.

Serija započinje danom u kojemu se neobičnim spletom okolnosti svakoj od prijateljica dogodi nešto sasvim neočekivano, dramatičan obrat koji im u trenu promijeni život na kakav su navikle. Junakinje se na pragu srednjih godina snalaze u sasvim novim okolnostima, a čini se i da je došlo vrijeme za raščišćavanje odnosa iz prošlosti te razotkrivanje godinama čuvane tajne. Serija prati da li će sve to njihovo prijateljstvo izdržati. Njihova veza opstat će, ali tek nakon što svaka od njih prođe puni krug iskušenja, zahtjevan osobni put promjene i postavi svoj život na iskrene temelje.

Radnju serije pratimo kroz zbivanja u starinskim donjogradskim stanovima, elitnim i skromnima, na modernom privatnom veleučilištu ‘Viktorija’, u otmjenom modnom salonu ‘Nera’, uredima i restoranima te u eksterijerima Donjeg i Gornjeg grada.Složena radnja, iako zabavna i napeta, stvara i priliku za propitivanje univerzalnih, svima poznatih tema. U intimnim dramama i ključnim životnim dilemama likova problematiziraju se opća mjesta privatnog i društvenog života, ljubavi i veza, prijateljstva, povjerenja, izvanbračnih avantura, odgovornosti, prijevara, laži, egzistencijalnih problema, izazova moći i bogatstva, odnosa roditelja i djece te majčinstva.

‘Pod sretnom zvijezdom’ prije svega je priča o ljubavi, strasti, izgubljenom povjerenju i pronađenom prijateljstvu. Osim ljubavnih priča i potrage za ljubavlju serija donosi i napetu kriminalističku priču, slučaj misterioznog ubojstva. Serija započinje s četiri prijateljice koje u restoranu u dobrom raspoloženju slave Elizabetin četrdeseti rođendan, ulazak prve među njima u svijet zrelih žena. Uz večeru i čašu ekskluzivnog vina vesele se ponovnom okupljanju i svom prijateljstvu, uz ponešto sjete prepričavaju anegdote iz mladosti. Prije nego što će se razići, svaka zaželi jednu želju, a onda sve zajedno puhnu u svjećice na rođendanskoj torti. Prijateljice i ne slute da će im se već sljedećeg jutra želje početi ostvarivati, iako ne baš na način kako bi to željele.Hoće li imati razumijevanja i povjerenja jedna u drugu sada kada više ništa nije onako kao što je bilo – otkrit će serija ‘Pod sretnom zvijezdom’.

Galerija

najnovije fotografije

Komentari

Glumci

Suzana Ivanović

61378074

Ozbiljna farmaceutkinja promišljenog ponašanja, elegantnog držanja i klasičnog stila odijevanja. Suzana je odrasla u obitelji intelektualaca u kojoj su se karijera, odgovornost i red stavljali ispred svega, pa se odmalena izvještila u samokontroli i savršeno ispunjavala očekivanja roditelja. Povremeno se ipak zapita da li je to njezina prava narav ili samo uloga koja se od nje očekuje. Zatvorena i prema najbližima, Suzana je suzdržana u komunikaciji, s nedostatkom osjećaja za humor, zbog čega je prijateljice često zadirkuju. Zbog bolne tajne koju nosi i koja joj je odredila život, ima snažnu grižnju savjesti i teško se otvara, stoga se na van doima hladnom.

Elizabeta Vrban

Mila Elegović

Elizabeta Vrban

61378073

Diplomirana psihologinja koja nikada nije radila, budući da se rano udala za bogatog poduzetnika. Beti je pomalo razmažena, ali ne i blazirana pripadnica visoke zagrebačke klase kojoj su bogatstvo i lagodan život postali prirodno stanje. Velikodušna i galantna, bistra i vedra, Beti se sjajno snalazi zahvaljujući komunikativnosti i dobrom osjećaju za ljude. Lijepa i uvijek savršeno dotjerana, ima puno stila i ukusa, a tijekom studija radila je i kao model. Odlična je organizatorica društvenog života svoje bogate obitelji, no potpuno nesposobna za samostalan život izvan 'zlatnog kaveza'.

Nina Herceg

Linda Begonja

Nina Herceg

61378075

Skromna i samozatajna ekonomistica, lijepa je, ali neupadljivog stila. Osoba je visokih moralnih i karakternih vrijednosti, ali bez samopouzdanja i hrabrosti. Uvijek je spremna prilagoditi se željama i potrebama drugih, zbog čega se kasnije grize u sebi, iako za sve nastoji naći opravdanje. Vezana je za svoje prijateljice, a osobito za sestru Tonku, koja joj je jedina preostala od obitelji. Čezne za muškarcem s kojim bi zasnovala obitelj i na čije bi rame mogla nasloniti glavu. U sebi ipak još pati za Mikijem Kovačem čuvajući pretjerano idealiziranu sliku mladića koji ju je prije dvadeset godina ostavio bez riječi.

Tonka Herceg

Mirna Medaković

Tonka Herceg

61378072

Slobodoumna mlada žena avanturističkog duha i lepršave naravi. Mirna ima specifičan atraktivni, ali otkačeni stil odijevanja i sklona je modnim eksperimentima. Liberalnih stavova, Tonka je sklona provociranju, ali samo da bi malo pomaknula granice. Istovremeno ima nepogrešiv osjećaj za pravednost, za drage osobe spremna je učiniti sve, pa čak i na vlastitu štetu. Zbog vrckave naravi ljudi je ne doživljavaju na taj način, pa često plemenitim gestama i ponašanjem iznenadi i one koji je dobro poznaju. S problemima se ne suočava nego od njih odlazi izbjegavajući sukobe, bježi od problema. Na taj se način, za razliku od sestre Nine, branila od trauma u djetinjstvu, pa je tako završila i u Americi gdje se sama školovala radeći što god bi pronašla.

Martin Vrban

Ranko Zidarić

Martin Vrban

untitled-2

Krešo Ivanović

Hrvoje Barišić

Krešo Ivanović

untitled-1

Egon Martinović

Zijad Gračić

Egon Martinović

2z4a7048

Slaven Nikolić

Petar Ćiritović

Slaven Nikolić

petar-ciritovic

Vedran Gallo

Robert Kurbaša

Vedran Gallo

robert-kurbasa